Disney+'nın Yeni Yayın Takvimi Açıklandı

Mart ortasından, Temmuz sonuna

Disney+'nın özgün içerikleri The Mandalorian ve WandaVision ile birlikte oldukça başarılı bir başlangıç yaptı. Kendine has kütüphanesini her geçen gün genişletmeye devam eden yayın servisi 2021 yılında da çok sayıda içerik ile hayranlarının yüzünü güldürecek. Bunlardan WandaVision'ın sonu yani Mart ortasıyla başlayan yapımlardan Temmuz sonuna kadar olan yapımların yayın tarihi açıklandı ve önümüzdeki dönemin yayın takvimi belli oldu. Disney+'nın sıradaki projeleri şu şekilde;

The Falcon and The Winter Soldier - 19 Mart

WandaVision'ın ardından yayın hayatına başlayacak olan ikinci MCU dizisi Falcon & Winter Soldier, Avengers: Endgame sonrasında yaşananlara başka bir pencereden bakacak. Özellikle Baron Zemo'nun maskesiyle birlikte geri dönüşü hayranları epey heyecanlandırmaya yetti. Captain America'nın mirasını taşıyacak olan ikili aynı zamanda Hydra'dan kalanlarla da mücadele içerisinde olacak gibi gözüküyor. Fragmanlarda gördüğümüz kadarıyla aksiyon ile klasik MCU eğlencesini bir araya getirecek olan dizide Sharon Carter'ı da yeniden göreceğiz. Bucky ile Sam arasındaki dostluğun iyice pekişmesiyle birlikte ortada bir kalkan davası da var. Dizinin sonunda umarım kalkanın yeni sahibi netlik de kazanır. 

The Mighty Ducks: Game Changers - 26 Mart

Günümüz Minnesota'sında Mighty Ducks'ın hiç favori değilken oldukça yarışmacı ve güçlü bir genç hokey takımı haline gelmesini konu alacak olan dizi aynı zamanda 1992 yılında yayınlanan dizinin de devamı niteliğinde. Çocuğu Evan'ın Ducks takımından atılmasıyla birlikte kendi takımını kuran Alex'in hem bir anne hem de bir lider figürü olarak karşımıza çıkacağı dizide Lauren Graham ve Emilio Estevez gibi isimler de yer alıyor. Özellikle spor hikayelerini seven izleyiciler için Game Changers eğlenceli bir dizi olabilir. 

Big Shot - 16 Nisan

NCAA'den dışlanan bir basketbol koçunun sadece kızlardan oluşan bir lise takımının başına geçmesini anlatan Big Shot da yine bir spor dizisi. Aslında Disney'in bu kadar spor dizisi yapması epey ilginç bir durum ama hikayelerdeki aile havası ve atmosferi düşününce tüm bu diziler tam Disney işi dedirtiyor. Başrolünde John Stamos'un yer alacağı basketbol dizisinin yaratıcısı ise Brad Garrett.

Star Wars: The Bad Batch - 4 Mayıs

Dünya Star Wars günü olan "may the forth"da yayın hayatına başlayacak olan The Bad Batch özellikle Clone Wars hayranları için cidden ayrı bir yere sahip. Clone Wars dizisinin son sezonunda gördüğümüz Bad Batch oldukça özel bir ekip. Aslında "bozuk" olarak görülen klonların, özel yeteneklerle bezenerek elit birer asker haline gelmesiyle oluşan Bad Batch, aslına bakılırsa epey ilgi çekici bir konu. Bu sıradışı ekibin Star Wars evreninde yaşayacakları maceraları merakla bekliyoruz. 

High School Musical: The Musical: The Series Season 2 - 14 Mayıs

Uzun zamandır Disney'in en popüler işlerinden birisi olan High School Musical'ın yeni dizisi ikinci sezonuyla Disney+ üzerinden yayınlanmaya başlayacak. Lise ortamı ile müzikali bir araya getiren dizinin en önemli özelliği ise pek çok geleceğin pop yıldızını dünyaya tanıtmış olması. 

Loki - 11 Haziran

Fesatlıklar Tanrısı sonunda kendi şovuna kavuşuyor. MCU'ya girdiği andan itibaren çok büyük bir hayran kitlesine kavuşan Tom Hiddleston'un canlandırdığı Loki karakteri bu yeni diziyle birlikte zirve yapacak gibi gözüküyor. Zaman ve mekan fark etmeksizin tuhaf işlerine devam eden Loki, yayınlanan içeriklerden anladığımız kadarıyla bu kez biraz sert bir kayaya çarpacak. Endgame sırasında Tesseract'ı alıp sırra kadem basan Loki'yi yeniden göreceğimiz dizide bol bol gönderme, bol bol aksiyon ve bolca illüzyona tanıklık edeceğiz. 

Zenimation İkinci Sezon - 11 Haziran

David Bess tarafından yaratılan Zenimation dizisi tüm Walt Disney animasyonlarının ses ve görüntü sanatçılarını saygıyla selamlıyor. Walt Disney Animasyon Stüdyosu'nun efsane olmuş filmlerinin derinliklerinde yolculuğa çıkan bu dizinin ilk sezonu büyük beğeni toplamıştı. Yaklaşık 6-7 dakika süren bölümler ile birlikte yaşatılan yoğun atmosfer ikinci sezonda da devam edecek. 

The Mysterious Benedict Society - 25 Haziran

The Institutue olarak da bilinen bir yatılı okula gizlice yerleştirilen bir grup yetim dünyanın kaderini değiştirecek bir komployu çözerken aynı zamanda bir aile haline de gelecek. Trenton Lee Stewart'ın aynı isimli kitabından uyarlanan dizinin kadrosunda Emmy ödüllü oyuncu Tony Hale gibi isimler de yer alıyor. 

Monsters at Work - 2 Temmuz

Monsters Evreni içerisinde geçecek olan Monsters At Work Mike ve Sulley'in büyük keşfi olan Monstropolis enerji kaynağı skandalının sonrasını konu alacak. Çocukların gülüşüyle beslenen yeni şehirde genç bircanavar olan Tylor Tuskmon'unu Canavarlar Üniversitesi'nden mezun olup bu dünyada yaşayacağı maceraları temel alacak. 

Turner & Hooch - 16 Temmuz

1989 yılında vizyona giren ve başrolünde Tom Hanks'in yer aldığı Turner & Hooch filmi ülkemizde Dikkat Köpek Var ismiyle çıkış yapmıştı. Tutkulu bir Kolluk Kuvvetleri üyesi Scott Turner ile birlikte ortağı Hooch isimli koca bir köpeğin maceralarını konu alacak olan dizide Lyndsy Fonesca ve Paul Campell gibi isimler de yer alıyor.

Chip 'N' Dale: Park Life - 23 Temmuz

Büyük bir şehir parkında hayatta kalmaya çalışan iki küçük sincap boylarını epey aşan bir macera içerisine girecek. Disney'in ikonik ikilisi tedirginliğiyle ünlü Chip ve onun tam zıttı dünyanın en rahat sincabı olan Dale bu kez yanlarında başka Disney karakterleriyle birlikte bambaşka bir yolculuğa çıkacak. Klasik Disney tarzının yeni nesille birleşeceği dizide Pluto ve Butch gibi başka ikonik karakterlerde yer alacak. 36 bölümden oluşacak dizinin ortalama bölüm süresi ise yedi dakika olacak. Jean Cayrol'un yönetmenliğini yaptığı Park Life'ın yapımcılığını ise Xilam Animation şirketi üstlenecek. 

İrili ufaklı pek çok diziyle yoluna devam edecek olan Disney+'dan şimdilik önümüzdeki birkaç ay boyunca neler geleceğini öğrenmiş olduk. Özellikle Loki dizisi atmosferi ve konusuyla birlikte bu süreçte beni en çok heyecanlandıran yapım oldu. Disney'in televizyon kanalında da izlemiş olduğu çocuklara ve gençlere yönelik politika tüm hızıyla Disney+'da da devam ediyor. Bu kadar bol içeriğin arasnda ilgi çekenleri cımbızla seçmek gerekecek. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum