Donanım İnceleme - Razer Phantom Keycap Upgrade Set

RGB dediğin ışıl ışıl parlatmalı etrafı

Ne yalan söyleyeyim, insan elinin altında Chroma destekli bir Razer klavye varken aynı sitesindeki görseller gibi etrafa renkler saçan o ışıkları görmek istiyor. Ornata, Cynosa gibi tuşların alt kısmında ışık dağıtıcı hazne olan modellerde o renk yansımaları mis gibi görünüyor ama tuşları BlackWidow’un yeni modelleri ve Huntsman’lardaki gibi siyah alüminyum plaka üzerinde olan klavyelerde ışığın yansıyabileceği o tarz bir yüzey yok. Hal böyle olunca da ışıklar daha çok tuşların harf kısımları ve çok azıcık da alt kısımdan süzülme şeklinde görülüyor.

Hele ki ben Ambient Awareness ayarı kullanmayı ve ekrandaki baskın renkleri klavyede görmeyi seven biriyim, bu ışık dağılmazlığı içime dert olmasın mı? Gittim, son zamanların favori özelleştirme elemanlarından biri olan puding tuş takımlarını incelemeye başladım ve HyperX’te karar kıldım. Gerçekten de klavyenin renkleri daha bir ortaya çıktı ama Space tuşu üzerindeki HyperX logosuna da bir türlü ısınamadım. O sırada “ya Razer neden bu puding keycaps işine girmiyor ki?” diye aklımdan geçirip duruyordum, ki…

Bir de ne göreyim, Razer Phantom Keycap Upgrade Set adı altında tam da hayalimdeki tuş takımını tanıttı! İlk etapta sadece Razer Store üzerinden satılacağı açıklandı, nasıl temin ederim, kime aldırırım, nasıl yollatırım diye milyon tane hesap yaptım haliyle. Cynosa Pro’mu da aynı yollarla aldığım için işin içinde tecrübe de var tabii.

Phantom Keycap Upgrade Set elime geçtiğinde gördüm ki, hakikaten beklediğimize değmiş. Bir kere tuş takımının kutusunu açar açmaz sizi kapkara tuşlar karşılıyor. Üzerinde harf falan görünmüyor yani, öyle şık tuşlar. HyperX’in veya benzer tuş takımlarının aksine, tuşun alt kısmındaki yarı saydam bölümü de beyaz değil, koyu gri. Bu da tuş takımını dizdiğinizde çift renkli değil de simsiyah (ya da beyaz tuşları tercih ederseniz bembeyaz) bir klavyeniz olacağı anlamına geliyor.

Işıksız hali zaten bu kadar şıkken klavyeye güç verdiğiniz anda tuşlardaki o harf ve sembollerin ortaya çıkması ile birlikte olay bambaşka bir hal alıyor. Bakın ben bir markalı, bir de markasız olmak üzere iki farklı phantom tuş takımı denemiş biri olarak bu tuş takımına hayran oldum. Yarı saydam alanların ışığı dağıtma tarzı da bir hayli başarılı, açılı bakmadığınız takdirde renkler homojen biçimde birbirine karışıyor, ledler kesinlikle dikkatinizi çekmiyor.

Bu setleri tüm Razer Mini, Tenkeyless ve tam boyutlu mekanik/optik klavyelerde kullanmak mümkün, US ve UK tuş dizilimine uygun 128 tuş çıkıyor içinden. Alt sıradaki tuşlar için alternatif boylar da mevcut olduğundan en ufak bir sorun yaşamıyorsunuz. Ancak tüm Razer klavyelerle uyumlu olmalarına rağmen Huntsman V2 Analog'da başarılı bir sonuç verdiğini söyleyemem, çünkü o klavyenin tuş anahtarları yukarı hariç her yönden ışığı kapatıyor. Yani analog tuş anahtarlarının yapısı gereği bu klavyede Phantom tuşlardan çok fazla bir şey beklemeyin. BlackWidow'da ise dört dörtlük bir ışıma söz konusu. Neden bahsettiğimi aşağıdaki görselde görebilirsiniz. Alttaki klavye Huntsman V2 Analog, üstteki ise BlackWidow. Huntsman'ın tuşlarında sadece üst kısımdan hafif bir ışık hüzmesi görülürken, BlackWidow tuşlarında dört yandan dağılıyor ışıklar.

Tabii tüm bu güzelliklere gölge düşüren kısım ise fiyat etiketi her zaman olduğu gibi. Razer Store’da 35$’a satılan bu tuş takımının bugünkü kurlarla bize hediyesi 400 liradan fazla, üstüne vergi falan eklemiyorum bakın. Diğer markaların tuş takımları ise indirimlerde 200 liraya kadar düşüyor ve Türkiye’de de satışları var. Eğer yerel pazara uygun bir fiyatla bizde de satılmaya başlanırsa hiçbir Razer sahibinin başka marka tuşları aklından bile geçirmeyeceğine eminim, ama o günleri görür müyüz işte onu bilemiyorum.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum