Doom Eternal'ın İlk Speedrun Denemeleri Başladı

Oyunu doksan dakikada bitirenler var

Speedrun dendiğinde akla gelen oyunlardan biridir orijinal Doom. Çeşitli mekanikleri ve kendisine has bölüm tasarımları ile günümüzde bile pek çok speedruner’ın tercihi olan klasikleşmiş oyun, Doom 3 ile bambaşka bir yol izlemişti. id Software, 2016 yılında seriyi köklerine döndürerek aradığımız “hız” faktörünü oyuna tekrar eklemişti.

Bu yolu izleyen Doom Eternal da piyasadaki en hızlı shooter oyunlardan biri. Öyle ki kendisinin selefinden bile çok daha hızlı oynanabildiği söyleniyor. Şimdiden speedrun testlerine başlayan pek çok oyuncu, Doom Eternal’ı bitirme sürelerini doksan dakikanın altına çekmiş durumda.

Bu denemeler oldukça önemli zira speedrun topluluğu birbirlerinin tecrübesinden yararlanmasını biliyor. Hatta klasik Doom’daki bazı rekorların kırılmasında birden çok oyuncunun etkisi var. Bu ilk denemelerde de keşfedilecek taktikler daha sonra bulunabilecek glitch’ler ile birleştirilerek oyunu bitirme süresi 90 dakikanın altına çekilecektir.

Bununla birlikte bu rekorların şimdiden ilgi çekici olduğunu söylemeden geçmek olmaz. Aşağıdan izleyebileceğiniz videolarda “CreeperHntr” ve “BloodThunder” ikilisinin performansları bulunuyor. Bakalım 1:30 saatlik süre, bulunacak glitch’ler ile birlikte ne kadar eritilebilecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum