Dosya - DC ve Marvel’ın Geleceği

Eteklerdeki taşlar dökülsün

Geçtiğimiz aylarda hem Marvel hem de DC önümüzdeki sene için ellerindeki kartları açıp hayranlarının yüzünü güldürdüler. Biz de bakalım 2022’de bizi film ve diziler açısından neler bekliyor diye mevzuyu bir toparlayalım dedik.

DC FanDome 2021

Puslu bir Ekim akşamı, yaklaşık dört saat boyunca süren bir DC FanDome izledik. Umarım siz izlememişsinizdir çünkü genel anlamda hayatımdan yitip giden bir dört saat oldu. Lakin DC Sinematik Evreni'nin geleceğiyle ilgili güzel ipuçları ve bu uzun sürenin sonunda şahane bir The Batman fragmanıyla en azından finali güzel yaptı. DCEU'nun geleceği Flash'ın ne kadar hızlı koşacağına bağlı olsa da yan filmler yüzleri güldürebilir.

Black Adam (Film – 29 Temmuz 2022)
Kara Adam gecikir, belki hiç gelmez…

Dwayne "The Rock" Johnson uzunca bir süre hayalindeki süper kahraman rolünün Black Adam olduğunu söylüyordu. Warner Kardeşler bu çağrıya kayıtsız kalmadı ve Black Adam'ın filmi resmen yolda, geliyor. Herkesi anti-kahraman yapmayı pek seven Hollywood’un geri çeviremeyeceği bir fırsattı bu belli ki. FanDome’da filme dair çok fazla bir şey göremedik ama Black Adam'ın ortaya çıkışına tanıklık ettik. "Ben bu rolü oynamak için doğmuşum." diyen The Rock beklentileri biraz arşa çıkarsa da Shazam'ın da yer aldığı bir evrende Black Adam görmek epey potansiyel barındırıyor. Günün birinde Shazam vs Black Adam'ı da beyaz perdede izlersek bu potansiyelin kinetiğe geçişini de görebiliriz.

Aquaman and the Lost Kingdom (Film – 15 Aralık 2022)
Gişeyi yapan Jason Momoa mı, yoksa Aquaman mi? Hâlâ bilemiyorum…

DC Sinematik Evreni, Aquaman filminden önce rotasını iyice şaşırmıştı. Ancak Aquaman'in olağanüstü bir şekilde gişede 1 milyar dolar barajını geçmesi devam filminin de önünü açtı. FanDome sırasında devam filmi The Lost Kingdom'a dair film içi görüntüler yoktu ama kamera arkası ve yönetmen James Wan'ın yorumları bolca yer kaplıyordu. Daha önce gelen haberler filmin korku tarafının ön planda olacağını söylüyordu ama konsept görüntülerde buna dair pek ipucu göremedik. Black Manta'yı baş kötü olarak göreceğimiz Aquaman and The Lost Kingdom, yine bolca Jason Momoa katkısıyla gişede kendini aşmaya çalışacak.

Peacemaker (Dizi – 13 Ocak 2022)
Barış için her yol mübah mıdır?

John Cena'yı alıp bir süper kahraman haline getirmek zaten absürt bir fikirdi. Üstüne bunu James Gunn önderliğindeki The Suicide Squad filmi içinde yapmak bu durumu daha da komik hale getirdi. Şimdi ufukta Peacemaker'ın kendi dizisi var ve mizah seviyesi epey yüksek gözüküyor. DC FanDome sırasında yayınlanan ilk fragman Peacemaker dizisine olan şüpheli bakışları bir anda silip diziyi beklemek için bolca sebep sundu. Zaten bütün DC FanDome boyunca etkinliğin gizli yıldızı John Cena’ydı. Peacemaker'ın bu "saf" hali ve barışı koruma tutkusu yeni dizide de bol bol yüzlerimizi güldürecek gibi duruyor. Fragmanda ön plana çıkan "butt baby" şakasıysa bence en eğlenceli andı. Biraz Punisher, biraz Mr. Bean biraz John Cena... Peacemaker, The Boys'tan sonra aradığımız absürt çizgi roman uyarlaması olmaya en ciddi aday. (Doom Patrol üzerine alınmasın.)

The Flash (Film – 4 Kasım 2022)
Yeterince hızlı koşarsan DCEU'yu bile kurtarabilirsin Flash!

DC Sinematik Evreni bu zamana kadar çok fazla hata yaptı. Ancak ellerinde adeta "Ctrl + Z" niteliğinde bir hikâye var. Flashpoint senaryosuyla birlikte işi çizgi roman kılıfına da uydurarak evrene bir reset atmak mümkün. Ezra Miller'ın başrolünde yer alacağı The Flash filminden ilk görüntüler de DC FanDome sırasında yayınlandı. Miller'ın da dediği gibi henüz filme dair çok fazla detay görmedik ama ufukta bir çoklu evren olduğu kesin gibi gözüküyor. Fragmanın bir sahnesinde birden fazla Flash vardı. Ayrıca çizgi romanda olduğu gibi Barry Allen annesini kurtarmak için zamanda bir kelebek etkisine yol açıp kendi kaosunu kendi temizleyeceğe benziyor. Tabii The Flash filmi için en heyecan verici kısım iki tane Batman görecek olmamız. Michael Keaton ve Ben Affleck'in canlandırdığı iki farklı Pelerinli Süvari filmde yer alacak. Aquaman ve Wonder Woman'ın başrolünde yer aldığı savaş filmde çok büyük ihtimalle yer almayacağı için arka plan hikayelerinde Batman’ler kilit rol oynayacak gibi duruyor.

The Batman (Film – 3 Mart 2022)
Ve assolist Batman…

Tüm FanDome etkinliğinin, hatta DC'nin yakın tarihinin en çok beklenen filmi The Batman. Yaklaşık dört saatin sonunda yeni fragmanı izleyince geçmişe sünger çekip heyecanlanmamak elde değildi. Matt Reeves'in yönetmenliğini yapacağı ve Robert Pattinson'un başrolünde yer alacağı bu Batman filmi tam da aradığımız lezzet gibi duruyor. Daha toy, daha acemi ve daha öfkeli bir Bruce Wayne'in yozlaşmış Gotham'a, kiralık katillere ve envaiçeşit kuşlara karşı vereceği mücadele sinematik açıdan da şahane duruyor. Fragmanın son sahnesindeki o ters kamera açısını arada açıp açıp gaza geliyorum. Eğer Warner Kardeşler hikâyeye ve yönetmene fazla müdahale etmezlerse Nolan üçlemesinden sonra hem daha farklı hem de daha karanlık bir Batman'e kavuşabiliriz.

Disney+ Günü 

Yayın servisi savaşları kızışırken Disney+ gömdüğü baltaları çıkartmaya başladı. Geçtiğimiz ayın Disney+ günü belki çok dolu geçmedi ama bir anda tam 12 Marvel dizisi görmüş olduk. Bunlardan bazıları daha önce bildiğimiz işlerdi, bazılarını da ilk kez öğrendik. Bakalım Disney+ gününden sonra 2022 yılı ve sonrasında bizi neler bekliyor.

X-Men ’97 (Dizi – 2022)
X-Men The Animated Series'in dönüşü!

Bu güzel duyuruyu hemen en başta vermek istiyorum! Benim jenerasyonum da dahil olmak üzere en az iki üç jenerasyona Marvel işlerini sevdiren bir çizgi film dönemi vardı. Spider-Man, X-Men, Fantastik Dörtlü, Hulk ve Iron Man gibi nice isimlerin kendi dizileri vardı ve ara ara bir araya da geliyorlardı. Şimdi 1997 yılında final yapan X-Men ile bu güzel dönem geri dönüyor, hem de orijinal ekibin pek çok ismi korunmuş bir şekilde! Darısı Spider-Man: The Animated Series'in de geri dönüşüne diyelim. Zira gerçek, öz hakiki Mary Jane'e ne olduğunu halen çok merak ediyorum… 

Moon Knight (Dizi – 2022) ve She-Hulk (Dizi – 2022)
Deli Arkeolog ve Avukat Hanım sandığımızdan daha yakın!

Disney+ günü görsel anlamda çok fazla yeni içerik sunmasa da She-Hulk ve Moon Knight'a yakından bakma şansı elde ettik. Her ne kadar yayınlanan görüntüler epey kısıtlı olsa da özellikle Moon Knight'ın atmosferiyle ilgili bir fikir elde edebildik. She-Hulk tarafında ise Professor Hulk ile kuzeni Jennifer Walters'ın ilk anlarını gördük; She-Hulk'ın dönüşümü biraz sancılı olacak gibi gözüküyor. Diziyle ilgili daha önce duyduğumuz haberler dördüncü duvarın kırılması ve mizah yönünün epey ağır basacağına işaret ediyordu. Hawkeye'ın ilk iki bölümünü de izledikten sonra salt komedi ağırlıklı MCU dizilerine daha sıcak bakıyorum.

Secret Invasion (Dizi – 2022)
Gizli İstila geliyor, eşinizi dostunuzu kontrol edin!

Geçen sene yapılan Disney yatırım gününde beni şoke eden gelişme Secret Invasion hikayesinin bir Disney+ dizisi olarak işlenecek olmasıydı. Çizgi romanlarda seneler boyunca farklı farklı ele alınan bu konu, MCU gidişatına bakınca tam olarak bir sinematik dönemi kapsayabilirdi. Ancak başrollerinde Nick Fury ve Talos'un yer alacağı bu dizi muhtemelen başta Captain Marvel külliyatı olmak üzere MCU'nun film tarafına da ciddi bir şekilde sirayet edecektir. Nick Fury'nin diziden ilk görüntüsünün yayınlanması da biraz etkinliğin bonusu gibi oldu. Samuel L. Jackson'ı belki de MCU'dan emekli olurken izleyeceğimiz Gizli İstila sonrası bir de ana karakter Skrull çıkarsa değmeyin keyfime!

What If…? Sezon 2 (Dizi – 2022), Spider-Man: Freshman Year (Dizi – 2022), Marvel Zombies (Dizi – 2022), I Am Groot (Dizi – 2022)
Animasyon fırtınası!

Bu yıl Disney+'nın ilk MCU animasyonu What If…? ile tanışma şansına eriştik. Önümüzdeki dönem takviminde yine What If…? ikinci sezonuyla yer alacak. Öte yandan Bebek Yoda (Grogu demeyi reddediyorum!) rakibi Bebek Groot'un animasyonu I Am Groot da ekranlara şebeklik katmaya geliyor. Beni en çok meraklandıran animasyon projesiyse Spider-Man: Freshman Year oldu. Tom Holland usulü Spidey'in ilk lise yıllarına gideceğimiz bu dizi özlediğimiz Tony Stark'tan bağımsız Peter Parker'ı bizlere sunabilir. Hakkında en az şey bildiğimiz dizi ise What If…?'ten fırlayan Marvel Zombies. Zombi kahramanların hikâyeye baştan mı başlayacağı yoksa What If…?'ten mi devam edeceği bile henüz belli değil ama MCU yeni dönemde bolca animasyon diziyle karşımıza çıkacak, orası kesin.

Agatha: House of Harkness (Dizi - 2022), Echo (Dizi – 2022)
Agatha'nın çenesi Echo'yu sağır etmiş!

İlk MCU dizisi WandaVision ile hayatımıza giren Agatha, House of Harkness alt başlıklı dizisiyle kendi hikâyelerini anlatma şansına kavuşacak. Dizinin bittiği yerden sonra nasıl bir Agatha izleyeceğimizi bilmiyorum ama dizideki Kathryn Hahn'ın role geri döneceğini bilmek güzel. Hawkeye dizisinin ilk iki bölümü bizlere bir yılbaşı hikayesi anlatırken arka planda MCU'nun gelecek dönemi için iki karakteri de hazırlama görevi üstlendi. Kate Bishop'un yeni dönemdeki rolünü az buçuk tahmin edebiliyoruz ama üçüncü bölümden itibaren daha çok görmeyi beklediğimiz Maya Lopez yani Echo da kendi dizisine kavuşacak. Dahası, onun evrene girişi Daredevil için de kapıları sonuna kadar açıyor. MCU yarın öbürgün "Elektra dizisi geliyor!" da derse artık hiç şaşırmam, evrende tek eksik Matt Murdock kaldı.

Ms. Marvel (Dizi – 2022) ve Ironheart (Dizi – 2022)
Riri ve Kamala…

Kamala Khan adım adım MCU'ya gelirken Ms. Marvel dizisi de bir gençlik dizisi olarak alternatif bir tür sunacak. Captain Marvel ile birleşmesi ve MCU'nun geleceğinde kilit rol oynaması kesin olan Kamala'nın büyümesini de ekran başında izleyeceğiz. Bir diğer genç isim Riri Williams ise Ironheart olarak Tony Stark'ın varisi olarak kendisini gösterecek. Bir başka zırhlı dahi daha evreni kurtarmaya hazırlanıyor, umarım bir Ultron faciası daha yaşamayız. Hele bir de Iron Man mirası için ortada Armor Wars dizisinin olacağını da düşününce bu halef/selef sevdası Stark markası için de yeniden doğuş kıvılcımını yakacaktır. Mümkünse bu sefer füzesi az, zırhı bol olsun.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum