Dr Disrespect Twitch'ten Ban Yedi, E3'ten Uzaklaştırıldı

Adam double combo yemiş resmen

Dr Disrespect herhalde geçen gün Twitch üzerindeki ilk 'gerçek hayat' yayınına başlarken başına bunların geleceğini tahmin etmemişti. E3 2019 fuarını gezerken peşindeki kameramanla birlikte yayın yapan Dr Disrespect bu yayında birkaç kez erkekler tuvaletini ziyaret etti ve bu sırada kameramanı da kayıttaydı. Ancak Kaliforniya'da (belki diğer eyaletlerde de benzer kanunlar vardır) herkese açık tuvaletlerde yayın yapmak veya video çekmek kesinlikle yasak.

Tek yasak eyalet kanunlarından gelmiyor elbette, Twitch'in kendi kuralları da yayıncıların 'kanun dışı' işler yapmalarına izin vermiyor. Bu ikisi bir araya gelince de Twitch, Dr Disrespect'in hesabını banlayıverdi. Dahası, Entertainment Software Entertainment da Dr Disrespect'in E3 2019 giriş iznini iptal etti.


Dr Disrespect'in bu tuhaf yayını sırasında tuvaletler boş değildi üstelik ve tuvaletleri kullananlar (hatta aralarında çocuk da vardı) yayınlanmış oldu. Neresinden tutsanız elde kalıyor yani.

Kendisinin yasaklarının ne kadar süreceği henüz bilinmiyor. ESA, sadece E3 2019 girişini iptal ettiğine göre ilerideki E3'lere katılabilecek demektir. Twitch hesabı ise hala kapalı ama bunun kalıcı bir ban olduğu düşünülmüyor elbette. Sonuçta Dr Disrespect, Twitch'in en ünlü yayıncılarından biri ve hem kendisi acayip para kazanıyor, hem de Twitch'e kazandırıyor. Dolayısıyla Twitch kısa süreli bir banın ardından bu yapılana tolerans gösterecektir. Aynı şeyi daha düşük profilli bir yayıncı yapsa ne olurdu acaba, insan bunu da merak etmeden duramıyor.

Dr Disrespect daha önce de oyun yayınları dışında da manşet olmuştu, hatırlarsanız canlı yayında eşini aldattığını itiraf etmiş ve işleri düzeltene kadar yayınlarına ara vermişti. Bir yayınında da kendisine swat şakası yapılmış, hatta başka bir yayında evi kurşunlanmıştı.

YORUMLAR
sergensancaklifacebook
15 Haziran 2019 12:34

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

Mehmet
14 Haziran 2019 00:49

darısı mavi saclı hipster ninjaya

Aztek
13 Haziran 2019 18:09

''Entertainment Software Entertainment da'' Hojam kopy-pastayı yavaş yap her yere dağılmış

Ghost AssassiN
13 Haziran 2019 16:26

Böyle bir yasa olduğunu bilmiyormuş herhalde, yoksa gerçekten ismini hakkını vermeyi amaçlamış burda. :)

xlight007
13 Haziran 2019 13:29

bu adam tam bir şovmen ya gıcık oluyorum açmayın hesabını ağlasın

Parolamı Unuttum