E3 2019 - Sokak Futbolu, Fifa 20 İle Geri Dönüyor!

Frikikler ve penaltılar eskisinden daha kolay

EA, E3 2019 paneli olan EA Play’de yeni detaylar paylaşmaya devam ediyor. Sırada, Fifa Street ile birlikte geri dönecek Fifa 20 var.

Gelin ilk önce oyunun “Volta Football” adı verilen bu sokak futbolu modundan bahsedelim. Efsanevi Manchester United futbolcusu Rio Ferdinand’ın da aralarında bulunduğu ekip tarafından açıklanan Volta Football, özlediğimiz sokak futbolunu geri getiriyor.


 Üç, dört ve beş kişiden oluşan takımlar ile oynayabileceğiniz oyun modunda, kalecili ya da kalecisiz maçlar oynamak da mümkün olacak. Volta Football’un içerisinde isterseniz gerçek takımları ve oyuncularını, isterseniz de kendi yarattığınız futbolcuları kullanabileceksiniz. Japonya’nın çatılarında, Brezilya’nın favelalarında, hatta Hollanda’nın sokaklarında maç yapabileceğiniz oyun modunda, efsaneler efsanesi Futsal seçeneği de bulunacak.

Gelelim EA’in öve öve bitiremediği yeni Fifa 20 mekaniklerine. Önümüzdeki aylarda Fifa’nın sitesinden yayınlanacak “Pitch Notes” gönderileri ile daha da netlik kazanacak bu mekanikler arasında önemli değişiklikler var.

EA öncelikle yapay zekanın eskisinden daha da güçlendirildiğinin altını çiziyor. Yani takım arkadaşlarınız artık çok daha iyi koşular yapacak ya da rakipleriniz eskisinden çok daha akıllı olacak. Buna ek olarak daha önce de bahsettiğimiz şut mekanikleri de değişecek.

Kaleci ile karşı karşıya kalınan pozisyonlarda daha rahat gol atabileceğiniz Fifa 20, yepyeni frikik ve penaltı sistemlerine de sahip olacak. EA’in yayınladığı videoda bu sistemin oldukça eğlenceli göründüğünü söylemeden edemeyeceğim.

Yapımcı ekip önümüzdeki haftalarda bu değişikliklerin detaylarına inmeye devam edecek.

YORUMLAR
creepylord
9 Haziran 2019 18:06

Tabi ya. Sonunda akıl edebildiler. Sokağa taşıyın arkadaşım şu olayı. PS2 deki Fifa Street i unutturdular resmen.

Aztek
9 Haziran 2019 00:14

Yine, ekstra mod eklenmiş ''yeni'' oyun geliyor gibi.

doksanlariozleyenadam
9 Haziran 2019 00:09

zaten fifa street neden unutuldu anlamış değildim.. yeni oyuna entegre gelmesi güzel olur.

Parolamı Unuttum