E3 2019 - En Dikkat Çeken 10 Bağımsız Oyun

Bu sene de hatrı sayılır bağımsız oyun gördük

Oyuncu bayramı E3 bu sene AAA bakımından biraz sönük geçti, E3 2019 konferansları kimilerimizin hayallerini karşılamayı başaramadı. Ama neyse ki bağımsız oyunlar var, neyse ki onlar bu sene de oldukça fazlalar ve ilgi çekiciler. İçlerinden en gözde olanlarını tek bir liste halinde sizlere sunuyoruz.

Listede Ori and the Will of the Wisps, The Sinking City, Psychonauts 2 gibi popüler oyunlardan ziyade daha niş yapımlar var. Ama yine de takibe aldığınız ya da “Listede olsa güzel olurdu” dediğiniz yapımlar varsa yorumlarda belirtirseniz pek bir mutlu oluruz.

1) Fall Guys: Devolver Digital konferansında gösterilen battle-royale oyunu Fall Guys’ta amaç tabii ki de türün diğer oyunları gibi maçı birinci bitirmek. Sürekli bir yerlerden düştüğümüz oyunda birinci bitirmenin yolu çeşitli engellere takılmamaktan geçiyor. Renkli mi renkli bir yapısı olan ve 2020’de çıkması hedeflenen Fall Guys’ı geliştiren ekip aynı Mediatonic zamanda mobil için Gears Pop’ı da geliştiriyor.


2) Spiritfarer: Jotun ve Sundered’ın yapımcılarının yeni oyunu olan Spiritfarer hayvan dostlarımızın öbür dünyaya gidebilmesini sağlayabilmek için kontrol ettiğimiz tekneyi yönetmek üzerine kurulu bir oyun. Yeni mekanlar keşfedebildiğimiz gibi bazı dostlarımıza da yer yer veda ederek hüzne de boğulacağımız Spiritfarer 2020 yılı içerisinde bizlerle birlikte olacak.

3) Cris Tales: PC Gaming Show’da gösterilen Cris Tales jRPG türünde bir yapım. Crisbell’i kontrol edip imparatoriçenin yaptığı kötülükleri durdurmaya çalışacağımız oyun sıra tabanlı dövüş sistemine sahip. Ayrıca zamanda ileri ve geriye gidebileceğimiz bir mekanik üzerine kurulu bir oynanış dinamiği var. Pek tatlı görselleri olan Cris Tales’in de çıkışı 2020’de, ama 24 Haziran’da demosunu deneme şansına sahip olacağız.

4) Griftlands: Indie denilince akla gelen ilk isimlerden Klei Entertainment’ın geliştirdiği oyunlardan olan Griftlands’in adını iki sene önce duymuştuk. Rpg türünde olacağı söylenen oyun artık tamamen farklı bir yöne saparak kart oyununa dönüşmüş durumda. Ekip arkadaşlarıyla ya da bire bir olarak savaşabileceğiniz oyunda her kart sadece savaşmak için kullanılmıyor, onları ayrıca laf dalaşı içerisinde de kullanabileceksiniz. Mark of The Ninja’yı oldukça hatırlatan görselleriyle Girftlands’in 11 Temmuz’da Epic Store’da alfa sürümü yayınlanacak, planlanan çıkış tarihi yine 2020.

5) Way to the Woods: Microsoft konferansında tanıtılan Way to the Woods, daha videonun başında bize nasıl bir oyun olacağını hissettirmeyi başardı. Anne-yavru geyikle beraber Journey tadında büyüleyici maceraya çıkacağımız oyun atmosferi ve sanat tasarımıyla öne çıkıyor ve bizi mutlu ediyor  2020’de çıkması planlanan oyun aynı zamanda Xbox Game Pass servisinde de yer alacak.

6) 12 Minutes: Top-down kamera açısına sahip gerilim oyunu 12 Minutes bir point and click macera oyunu. Sevdiğiyle beraber romantik bir akşam geçirme hayali kuran ana karakterimiz kendini bir zaman döngüsü içerisinde buluyor ve hep aynı korkunç 12 dakikayı yaşıyor. Ama bu döngüyü kırıp kaçışı bulmak da bizim elimizde. Oyunun yaratıcısı, aynı zamanda Rockstar ve Ubisoft’ta çalışmış Luis Antonio’nun altı yıldır üzerinde uğraştığı 12 Minutes PC ve Xbox One için 2020’de bizlerle birlikte olacak

7) Planet Zoo: Planet Coaster’ın yapımcılarının yeni oyunu Planet Zoo’da bu kez amaç tıkır tıkır işleyen bir hayvanat bahçesi ortaya çıkarmak olacak. Tabii ki “tıkır tıkır” yapmak pek de kolay değil. Her hayvanın farklı bir sorunu var. Bazen beraber yaşamak istemeyecekler, bazen insanlara saldıracaklar. Tüm bunları kavrayıp düzgün bir sistem kurabilmek için hayvanlarla ilgili gerçek hayattan bilgiler okumak gerekecek. 5 Kasım 2019’da sizleri hayvanat bahçesine bekliyor Planet Zoo.

8) Telling Lies: Her Story'nin geliştiricisi Sam Barlow'un yeni oyunu Telling Lies aynı Her Story’deki gibi anahtar kelimeler üzerinden videoları bulup gerçeği keşfetmek üzerine kurulu FMV türünde bir oyun. Ancak Telling Lies, Her Story’den 4-5 kat daha büyük ve 30’tan fazla aktöre sahip. Bu da oyunculara gerçeği keşfetmek için daha fazla özgürlük tanıyor. Telling Lies’ın bu sene içerisinde çıkması planlanıyor.

9) Carrion: Devolver Digital konferansında tanıtılan Carrion bir korku oyunu. Ama burada korkan siz değil, tam aksine korkulan sizsiniz. Şekilsiz, nereden geldiği belli olmayan bir yaratığı kontrol ettiğimiz Carrion’da canlarını kıydığımız kişiler zamanında bizi hapsetmeye çalışmış. Zaman geçtikçe büyüyüp daha da evrileceğiz oyunda, bu da bulunduğumuz tesiste yaşayabilmeyi başarabilenler için korkuyu iyice arttıracak. Bir garip oyun Carrion 2020’de görücüye çıkacak.

10) Superliminal: Kinda Funny Showcase’te tanıtılan Superliminal tam anlamıyla beyinden duman çıkarma simülasyonu. Özellikle farklı perspektiflerde farklı boyutlara sahip olan objelerle çeşitli bulmacaları çözmeye çalışacağımız oyun aynı zamanda The Stanley Parable tarzı da bir “iç içelik” sunuyor, beyinleri iyice köz ediyor.

YORUMLAR
Decypher
18 Haziran 2019 10:06

Telling Lies ve Carrion benim için bu E3'ün en dikkat çekici oyunlarındandı, çıksalar da oynasak.

E-VrL
Decypher
18 Haziran 2019 14:19

Carrion oynayanlar çok beğenmişler. Ben de merak etmiyor değilim hani. Telling Lies'ı zaten ilk gördüğüm anda takip listeme ekledim. Way to the Woods, Griftlands her sene yakında çıkacak indie yapımlar listesine girip duruyorlar, ama çıkamıyorlar:) Bir de Griftlands kart oyununa döndü ki apayrı bir mesele. Spiritfarer, Planet Zoo ve CrisTales'e karşı da boş değilim sanki :) Herhalde indie denilince bende akıl tutulması başlıyor, hepsini oynayasım geliyor :)

Mert
E-VrL
18 Haziran 2019 20:41

Haha :)

Mert
E-VrL
18 Haziran 2019 20:41

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]


Mert
Decypher
18 Haziran 2019 13:15

Her Story'nin kalitesi ortada olunca Telling Lies'tan beklentiler fazla oluyor


Parolamı Unuttum