E3 2019'da Göremediğimiz Büyük Oyunlar

Ararım seni her yerde...

Bu sene E3'te Watch Dogs Legion, Cyberpunk 2077, Elden Ring, Doom Eternal, Borderlands 3, Jedi Fallen Order gibi nefes kesen oyunlar görmüş olsak da görmeyi umup da göremediğimiz uktelerimiz de kaldı. Ben de E3'te göremediğimiz bu önemli oyunları derleyip bir liste yapmak istedim, buyrun:

Fable IV

Uzun süredir geliştirildiği ile ilgili söylentiler duysak da hala resmi olarak duyurulmayan Fable IV'ü çoğu kişi Microsoft konferansında görmeyi umuyordu ancak Microsoft bu hamleyi yapmadı. Fable IV için bir süre daha beklememiz gerekecek gibi görünüyor, belki de Microsoft bu oyunu yeni konsolu Scarlett için saklıyordur, kim bilir.


Bayonetta 3

2 yıl önce duyurulan Bayonetta 3'ü birçoklarımız Nintendo konferansında göreceğimizden emindik ve eminiz ki kendisi Nintendo konferansını da daha iyi anmamızı sağlardı. Ancak Nintendo, Bayonetta 3 hakkında yeni bilgi veya video yayınlamadı.

Biomutant

Just Cause'un yapımcılarının bu yeni ve oldukça ilginç görünen projeleri doğrusu benim E3'te en çok görmek istediğim oyunlardan biriydi. Aslında oyunun çoktan oynanış videolarını görmüşken oynanabilir bir demosu olsa gayet eglenceli de olabilirdi. Ancak THQ Nordic E3'te bir şey göstermemeyi tercih etmiş.

Beyond Good&Evil 2

Evet Ubisoft konferansında Watch Dogs Legion, Rainbow Six Quarantine, Roller Champions gibi heyecan verici yapımlar gösterildi ancak hali hazırda bir sürü oynanış videosunu görmüşken Beyond Good&Evil 2'den uzun soluklu yeni bir oynanış videosu görememek üzücü oldu.

Yeni Splinter Cell

2013'te yayınlanan Blacklist'ten beri Splinter Cell serisinden yeni bir şey göremedikçe beklentimiz artıyor. Ubisoft'un bu seriyi de Prince of Persia gibi rafa kaldırdığını düşünmek istemiyorum. Umalım da halihazırda yeterince büyük bombaları olduğu için yeni Splinter Cell oyununu bu konferansta duyurma gereği duymamış olsunlar.

Age of Empires 4

Doğrusu o duyuru videosundan beri birçoklarının umudu E3 2019'da yatıyordu. Ancak bu konferansta da yeni bir video göremedik maalesef. Yine de Microsoft'tan üst yetkili bir isim konferans sırasında verdiği bir röportajda geliştirme sürecinin iyi gittiğini bildirip yüreklere su serpmişti.

Mount & Blade II: Bannerlord

Geçtiğimiz sene Gamescom'da oynanabilir demosu ile oyunculara kucak açan Bannerlord'u bu sene E3'te de benzer şekilde görmek isterdik. Ancak yeni bilgiler ve bir ihtimal de artık yavaştan yaklaşmakta olan çıkış tarihi ile ilgili Gamescom'u beklememiz gerekecek gibi görünüyor.


Not: The Elder Scrolls VI, Starfield gibi uzun süredir beklenen ancak E3'e katılmayacakları çok önceden duyurulmuş olan oyunları listeye eklemedim.

YORUMLAR
N1k0laT3sla
17 Haziran 2019 02:19

Yeni nesil icin bence cogu seyi ertelediler. Nintendo'nun yeni konsolu da üretim asamasinda deniliyor. Yakinda cikar kokusu. Bu yüzden boynetta 3 duyrulmadi sanirim. Gerci gelistirlmesinde bazi sorunlar var deniliyor.

HakanYILDIZ
16 Haziran 2019 23:52

ROCKSTEADYYYYY!!! Square Enix bile fragman attı, sen ne iş yaparsın??

ugur_sezgun
16 Haziran 2019 23:44

Bence bu nesili bomboş geçiren MS ve Xbox cephesi için önümüzdeki e3'de görüceğiz Fable 4 'ü .. Umuyorum ki bu nesilde sağlayamadıkları rekabeti diğer nesilde fazla fazla sağlarlar da biz oyuncular bu rekabetten faydalanabiliriz.Bunun haricinde benim açımdan çok zayıf bir E3 geçti ve özellikle de Splinter Cell duymadıgımız için mutsuzum. Naçizane görüşüm EA ve Ubi'nin felaket ve role play soslu sunumları, Bethesda'nın Fallout zırvalıkları ve MS'un bol oyunlu fakat küçük etkili sunumlarıyla geçti. dipnot : Nintendo tatminkar şeyler sundu bence, Switch de almayı planlayan biri olarak hevesle izliyorum kendilerini :) (tabi bi bayo3 felan olaydı iyiydi :p ) dipnot 2 : katılır mı bilemem ama seneye sony ile msoft un yeni nesil düellosu ve diğer firmaların da nesil adına yapacakları yeni oyunlar ( bknz es6 gibi ) ile bu seneden daha heyecanlı bir e3 göreceğimize de inanıyorum.

BAYCUNOYAN311
16 Haziran 2019 20:53

assassin's creed

waltran
16 Haziran 2019 19:54

Need for Speed

ilke_kurtlutepe
waltran
16 Haziran 2019 23:02

NFS ve yeni Plants vs. Zombies'in olmaması ilginçti harbiden. İkisi de 2019 için duyuruldu, demek ki bir ertelenme olmazsa ya Gamescom'da ya da herhangi bir etkinlik olmadan gösterilecekler.


MSelm
16 Haziran 2019 19:20

#DREADWOLFRISES

ilke_kurtlutepe
MSelm
16 Haziran 2019 23:04

Onu görmemize baya var bence, en erken E3 2021 gibi gameplay için. Ama muhtemelen seneye bir trailer görürüz.


Orcuncharted
16 Haziran 2019 19:16

Splinter Cell = Half Life 3 olacak yakında :)

Anravs
16 Haziran 2019 18:57

Ben artık Splinter Cell yokmuş gibi davranıyorum, çıkacağı yok bu oyunun.

Parolamı Unuttum