Ekim'de Ne Oynasak?

Korku, aksiyon, spor ne isterseniz var.

Oyungezer Online çatısı altında kaleme alma şansına eriştiğim 19 numaralı “Ne Oynasak” köşemizde, sizleri tekrar misafir etmenin haklı gururu içerisindeyim.  2018 yılının Aralık ayında başladığım bu macerada beklediğimiz pek çok oyunu sizlerle paylaştık. Son dönemlerde özellikle Türk oyuncuların üzerinde kara bulutlar geziyor olsa da değerli Oyungezerlerimizin morallerini yüksek tutmak adına Ekim ayında bizleri heyecanlandıran oyunlara bakıyoruz.

Bakalım bu ay menüde neler var?

Star Wars: Squadrons – 2 Ekim (PC, PlayStation 4, Xbox One)

EA ve Disney, kafa kafaya vererek Star Wars hayranlarını kendine küstürmeyi başardı. Özellikle beyaz perdede son üçleme pek çok hayranı filmlere küstürürken, Battlefront 2 fiyaskosu ise oyuncuların Star Wars ismine soğumasına neden oldu. Fakat son dönemde gelen Star Wars Jedi: Fallen Order hepimizin umutlarını yeşertti.

İşte bu umudun üzerine çamaşır suyu dökmeye hazırlanan EA, bu kez bizleri uzay savaşlarına taşıyacak. Ayın ilk günlerinde karşımıza çıkacak olan Star Wars: Squadrons, kimilerinin uzun süredir hayalini kurduğu it dalaşı savaşlarını oyuncuyla buluşturacak. 5v5 uzay savaşlarında farklı görevler ve farklı modlar bizleri bekliyor. Film evreninden tanıdığımız pek çok gemiyi barındıracak olan oyunda, zırh ve silah sistemlerini savaşın gidişatına göre de ayarlamamız gerekecek.

Başı ve sonu olan Star Wars oyununun sevilmesine rağmen gözlerini yine ve yeniden çoklu oyuncu dünyasına çeviren EA, bu kez attığı her adıma dikkat edecek gibi görünüyor. Yine de unutmadan, oyunun hem İmparatorluk hem de Asiler tarafına değinen bir tekli oyuncu senaryo modu da bulunacak. Yine de odağın çoklu oyuncu modunda olacağı açıklanmış durumda

9 Ekim - FIFA 21 (PC, PlayStation 4, Xbox One, Switch)

EA’in her sene mikrodalga fırında ısıtarak önümüze koyduğu oyunlardan biri olan Fifa serisi, 2021 yılına özel versiyonu ile bu ay karşımıza çıkacak oyunlar arasında. Amansız futbol tutkunları olarak tuzağa düşerek kendimizi yine bu çukurda bulacağımıza eminim. Yine de gelin, oyunun “güncellendiği söylenen” şu yeni özelliklerine bir bakalım.

Öncelikle geliştiriciler bu oyunun “şimdiye dek geliştirilmiş en akıllı Fifa oyunu” olduğunun altını çiziyor. EA bu kez oyunculara çok daha fazla kontrol vermek istediğini belirterek yeni “Agile Dribbling” adı verilen sistemi bir fragman ile tanıtmıştı. İlk bakışta bu sistemin nasıl işlediğini anlamak güç fakat oyunu deneyimledikten sonra gerçekten büyük bir fark yaratılmış mı göreceğiz. Bununla birlikte yapay zeka artık çok daha iyi ara koşular atabiliyor, şut çekebiliyor ve pas atabiliyor. Tabii bunların hepsi her yıl duyduğumuz şeyler.

Bilmiyorum Fifa 20’de ne kadar “Volta” oynadınız ama merak edenler varsa, evet, Volta modu da Fifa 21 ile geri dönecek. Serinin sıkı bir hayranı olsam da EA’den hala tam teşekküllü bir Fifa Street gelmesini istiyorum. Duy sesimi EA, Volta falan bizleri kesmiyor.

27 Ekim - Ghostrunner (PC, Playstation 4, Xbox One, Switch)

Dürüst olmak gerekirse bu ay en çok beklediğim oyunlardan biri Ghostrunner. Oynanış görüntülerini izlediğimden beri aklımın bir köşesinde yer edinen bu çılgın aksiyon oyunu, eğer her şey yolunda giderse, yılın sürprizlerinden biri olabilir.

“Polonya’dan babam çıksa yerim” dediğimiz şu günlerde karşımıza Ghostrunner ile çıkacak One More Level ekibi, aynı hemşerisi gibi bizi Cyberpunk evrenine taşımaya hazırlanıyor. “2077’den” biraz daha sonra geçecek olan (!) bu oyunu temelinde katana kullandığınız bir Doom gibi nitelendirmek mümkün. Bu evrende Dharma Tower adı verilen bir bölgeden kaçmaya çalışan “siber Ninja” bir karaktere sahibiz. Bu Ninja duvarlarda koşabiliyor, zamanı yavaşlatabiliyor ve aklınıza gelebilecek her türlü Kara Murat hareketini yapabiliyor. Bir de katanası var ki düşmanlarını tek dokunuşta kuşbaşı haline getirebiliyor.

Bu ayın aksiyon açlığını gidermemizi sağlayacak Ghostrunner’ın sunacağı tüm mekanikleri keşfetmek oldukça eğlenceli olacak. Bakalım oyun, fragmanlarda gördüğümüz durmak bilmeyen aksiyonu ekranlarımıza taşıyabilecek mi?

29 Ekim - Watch Dogs: Legion (PC, Playstation 4, Xbox One)

Bazı oyunlar vardır, hakkında ne düşüneceğinizi tam olarak kestiremezsiniz. Watch Dogs: Legion da “her şeyi sunabilecek” fakat işler yolunda gitmezse “büyük bir hüsrana uğratabilecek” oyunlardan biri. Watch Dogs 2 ile birlikte kanımın ısındığı serilerden biri olan bu hacker’lık serüveni, Legion ile Londra’yı ayaklarımızın altına serecek.

Bildiğiniz üzere Legion’ın en çok dikkat çeken yanı, Londra’da gördüğünüz her kişiliği davanıza katabilecek olmanız. Yani alıştığımızın aksine tek bir kişiyi değil, kocaman bir örgütü yönetme şansımız olacak bu kez. Özellikle her fragman ve tanıtım materyalinde esprili dilini koruması ile dikkat çeken oyun; zaman zaman kontrolümüze bir gizli ajanı, zaman zaman ise “Hacker-Ana’ları” verecek. Her karakterin kendisine has özelliklerinin olması da oyundaki çeşitliliği artıracak detaylardan biri. Örneğin gizli ajanlar özel ekipmanlar kullanırken, tetikçiler susturucuyla dolan cephanelikleri ile karşımıza çıkacak.

Legion’ın vadettiği dünya çok büyük olsa da bir karaktere bağlı kalmama durumu oyuncular üzerinde ters tepebilir. Tabii ki şimdiden oyunun yaratacağı etki üzerinde yorum yapmak doğru olmaz fakat Watch Dogs: Legion’ın bu yılın en çok beklenen oyunlarından biri olduğu kesin.

30 Ekim - The Dark Pictures - Little Hope (PC, Playstation 4, Xbox One)

Until Dawn ile birlikte yükselişe geçen Supermassive Games, günden güne kendisine sadık bir oyuncu kitlesi yaratmayı başladı. Yeni projesi Dark Pictures’ın ilk oyunu Man of Medan ile bizleri tehlikeli sulara götüren geliştirici ekip, bu kez Little Hope ile umutlarımızı tüketmeye geliyor.

Serinin ikinci oyununda bu kez bizleri çok daha ilginç bir durum bekliyor. Açıklanan bilgilere göre Little Hope’ta dört üniversite öğrencisi ve profesörlerinin oluşturduğu bir grubu yöneteceğiz. Little Hope adı verilen terkedilmiş bir kasabaya yakın bir bölgede kaza geçirecek grup, şehrin karanlık geçmişine doğru bir yolculuğa çıkacak. Oyunda rol alacak isimlerden biri olacak Will Poulter’ı, Midsommar gibi gerilim filmlerinden tanıyoruz.

İsterseniz oyunu tekli oyuncu modunda ve olayları her karakterin perspektifinden teker teker deneyimleyerek oynayabileceksiniz. Fakat Little Hope’un çoklu oyuncu modu, tüm olayları beş kişilik ekibiniz ile aynı anda deneyimlemenize olanak sağlayacak.

YORUMLAR
nestarum
10 Ekim 2020 10:11

Ghostrunner en çok merak ettiğim. Videolarını izlemiştim, keyifli bir oyuna benziyor. Yeni nesilde de oynanabilir olur sanırım. Bu oyun çıkana kadar eldeki konsolları satmış olurum çoktan :)

turquaz2
5 Ekim 2020 14:09

Rs3 çıkmış, hemi de bedava! Yumulun?

cavegamer3530
5 Ekim 2020 09:55

[ Moderator Tarafından Silinmiştir. ]

egesgt
2 Ekim 2020 17:01

Crash?

Decypher
egesgt
2 Ekim 2020 19:22

Alışkanlıktan 5 oyun seçiyoruz ama Crash de olabilirdi aslında, doğru diyorsun :D


egesgt
2 Ekim 2020 16:59

Aah ah güzel güzel oyun muhabbeti yapmak varken artık fiyat perdesi arkasından bakmaya başladık oyun dünyasına.Üzücü

Feyling
2 Ekim 2020 16:00

Sanitarium oynayalım. Bitince ruhanisi Stasis ve Cayne'i oynayalım. Beautiful Desolation için indirim bekleyelim.

PSP'de de Castlevania Dracula X Chronicles oynayalım, Rondo of Blood, remake'i ve Symphony of The Night hepsi tek bir oyunda.

10 yıl geriden selam :'(

Decypher
Feyling
2 Ekim 2020 19:21

Ne varsa 10 yıl geride var be Feyling :) Şu saydığın oyunların hepsi ne kadar güzel oyunlar (her ne kadar Beautiful Desolation yeni olsa da).


Parolamı Unuttum