Elden Ring'de Yardımcı Ruhlar Nasıl Çağrılır?

Spirit Calling 101 dersine hoş geldiniz

From Software'in en yeni oyunu Elden Ring'i önceki oyunlardan ayıran en önemli özelliklerden biri, Spirit Calling Bell ismindeki çanı kullanarak yanımıza yardımcı ruhlar çağırabiliyor olmamız. Ama büyük bir ihtimalle şimdiye kadar gezdiğiniz mini zindanlarda ve açık dünyada karşınıza bir kaç Ruh Külü (Spirit Ashes) çıkmış olsa da, envanterinize baktığınızda bunların kullanılamıyor durumda olduğunu görmüşsünüzdür.

İlk cümlemde de değindiğim üzere bu ruhları kullanmak için külleri bulmak yetmiyor, çanı bulana kadar hiçbir şekilde ruh çağırma imkanınız yok. Bu yazımız da size bu çanı nasıl elde edeceğinizi anlatacak zaten.

From Software, Spirit Calling Bell'i öyle bir yere koymuş ki, eğer dikkatsizseniz ya da denk gelmediyseniz oyunu uzunca bir süre ruh çağıramadan oynamış ve bu yüzden de olması gerekenden daha da zorlaştırmış olabilirsiniz. Oyunda çeşitli yerlerde (örneğin zindan sonu boss'larında veya açık dünyada bazı bölgelerde) çağırabileceğiniz bu ruhlar, yeteneklerine bağlı olarak kimi zaman size ekstradan savunma sağlıyor, kimi zaman boss'u sizin yerinize tanklayarak vakit kazandırıyor.

Bu ruhları çağırmak için gereken çanı bulmak için karşılaşmanız gereken NPC'nin ismi Renna the Witch.

İlk olarak oyuna başlayıp da açık dünyaya çıktığınızda üç farklı Site of Grace'i aktifleştirmeniz gerekiyor. Bunu yaptığınızda Grace'te dinlenirken Melina ile tanışacaksınız ve sorusuna olumlu cevap verdiğinizde size oyun boyunca kullanabileceğiniz harika at Torrent'i verecek.

Torrent'i aldıktan sonra yine bir Grace'te gece saatine kadar dinlenin. Karanlık çöktükten sonra Church of Elleh'e (bu da oyunun hemen başlangıcında bulduğunuz bir dinlenme noktası) gittiğinizde Renna the Witch duvarın üzerinde oturur halde sizi bekliyor olacak. Size sorduğu soruya yine olumlu cevap verdiğinizde hem ruhları çağırmanıza yarayan Spirit Calling Bell'i verecek, hem de yanına yardımcı olsun diye Lone Wolf Ashes verecek. Lone Wolf Ashes sayesinde üç tane kurt çağırabiliyorsunuz ve bu kurtlar son derece agresif, özellikle de menzilli karakterler için düşmanları çok güzel meşgul edebiliyorlar.

Peki Renna the Witch'e olumsuz cevap verirseniz ya da Church of Elleh'e gelmeyi bırakırsa ne yapacaksınız?

Eğer Church of Elleh'te artık Renna the Witch'i göremiyorsanız çok büyük ihtimalle Melina'nın size yaptığı ufak testi tamamlamış ve Roundtable Hold'a erişim kazandınız demektir. Roundtable Hold'a ışınlandığınızda buradaki Twin Maiden Husks'tan hem Spirit Calling Bell'i, hem de Lone Wolf Ashes'i satın alabilirsiniz.

YORUMLAR
Atlas Estrella
1 Mart 2022 02:45

Ben sanki her şeye olumlu yanıt vermemiz gerekiyormuş gibi bir izlenime kapıldım. Olumsuz yanıt verince ya vereceği eşyayı vermiyor ya da sana saldırmaya başlıyor ya da tamamen ortadan kaybolabiliyor.

Atlas Estrella
25 Şubat 2022 18:19

Çok karmaşıkmış. Benim çağırma yöntemim çok daha basit: "Gel la buraya!"

Parolamı Unuttum