En İkonik 10 Final Fantasy Canavarı

FF deyince akla, hemen onların adı gelir

Final Fantasy serisi boyunca kestiğimiz düşmanları yan yana dizmeye kalksak buradan Zanarkand’a yol olur. Çoğu FF’te tokatladığımız veya tokatlamasına nail olduğumuz canavarların en ikonik olanlarını bir sıralayalım istedik. Boss’lar, karakterler vs. hariç tabii:

10. Ahriman

Herhalde Dragon Quest esintisinin en çok hissedildiği düşmanlardan. Yusyuvarlak bir vücut, parmağınızı sokasınızın geldiği kocaman bir göz, iki de kanat. Bazı varyasyonları aşırı güçlü olabiliyor. Tek hamlede öldürebilen büyülerine dikkat.

9. Iron Giant

2 boyutlu FF’lerde çok da ihtişamını hissedemediğimiz ama 3 boyuta geçince, özellikle de FF15’te “haa hakkatten de demirmiş, devmiş, saygılar” dediğimiz bir düşmanımız. Bir dev düşman klasiği olarak yavaş ama sert saldırıları vardır, kaçması kolaydır, kaçamazsanız bir ışık görürsünüz.

8. Flan

Jölesiz JRYO düşünülemez, Flan da jölenin FF versiyonu işte bildiğiniz. Zayıf düşmanlardır ama fiziksel saldırmaya kalkarsanız bir saat uğraşırsınız. Büyüyle dalmalısınız, çünkü herkes bilir ki jöleler büyüye zayıftır. Evde çilekli jöle pişirip üstüne buz küpü koyarsanız, veya muzlu jöle pişirip üstüne kum dökerseniz daha çok hasar verdiğinizi görebilirsiniz.

7. Bomb

Bu uçan hareketli topçuklar suratınıza karşı sırıtıp sinirinizi bozmak dışında size fazla saldırmazlar, hatta bazı oyunlarda hiç saldırmadıkları da olur. Ama yine de başa beladırlar çünkü siz saldırdıkça veya saldırmasanız bile zaman geçtikçe büyürler, son aşamaya gelmeden önce öldüremezseniz de suratınızda patlarlar, çok can yakarlar.

6. Behemoth

Behemoth’lar her zaman en zorlu düşmanlardan biri olmuştur. Tasarımlarında vahşi doğanın bütün korkutuculuğunu barındırırlar ve renklerinin mor olması onları daha sevimli yapmaz nasıl oluyorsa. Hızlıdırlar, çok canlıdırlar, iyi vururlar, hatta birçok FF’te boss’turlar. Dikkatli olmalı.

5. Malboro

Bu listede en fazla kötü anımın olduğu, lvl 9999 da olsam yine yanına korkarak yaklaştığım, lanet, pis, Allah’ın cezası bir yaratık. Saldırısı veya defansı öyle aman aman değildir, savaş başlayınca “iyi ya kesiyoruz noprb” diye düşünürsünüz. Sonra Bad Breath hareketini yapar ve oyunda ne debuff varsa hepsini aynı anda yedirir. Confuse, berserk, petrify, zombie... Hiçbir şey yapamadan oturur, tıp ilerlese de ölmeden önce iyileşsem diye umarsınız. Sigara sağlığa zararlıdır.

4. Tonberry

“Ayyy kıyamam, ne şeker de şeysin sen öyle, hanimiş hanimi- ımmm… pardon, af edersiniz, elinizdeki bıçağın üzerine kırmızı bir sıvı bulaşm- bleh…” Çok garip bir hayvandır. Elinde el feneriyle yanınıza yavaaaaaş yavaş yaklaşır, o yaklaşırken elinizde avucunuzda ne varsa saldırırsınız, yaklaşmadan öldüremezseniz de pıçaklayıverir. FF’lerde yaratıkların şekerliklerine bir daha kanmamaya yemin edersiniz.

3. Cactuar

“Ayy kıyamam, ne şeker de şeysin” der ve yemininizi bozarsınız sonra da. Bu yemininizi bozmanızın cezası da bin iğne yutmak olur. Bu 3 boyutta bile 2 boyutluymuş gibi hareket eden garip varlık ne defans ne bir şey dinlemeden tek hamlede 1000 hasar vermesiyle meşhur. 9999 canınız varsa koymaz da oyunun başında 300 canla o 1000’i yemek torunlarınıza anlatmak isteyeceğiniz anılarınızdan olmayacaktır.

2. Chocobo

Biraz alakasız duruyor Chocobo bu listede, çünkü bu protein tozunu fazla kaçırmış tavuklar bizim bineğimizdirler, yoldaşımızdırlar aslında. Ama tabii onları binek eylemek istiyorsak yakalamamız gerekir bazı oyunlarda, bazıları da yakalanıp binilmeye soğuk bakarlar, patilerini suratımıza yapıştırıverirler. Kırmızısı, siyahı, şişkosu falan derken bayağı bir chocobo nugget malzemesi çıkarmışlığımız vardır hani.

1. Ultima Weapon

Yani hayvanın adı yeterince açık değil mi? Ultima Weapon çoğu FF’te çok şükür ki normal oyunda karşımıza çıkmaz, ekstra boss’tur ve ekstra boss’lar içinde çoğunlukla en güçlüsüdür. Canlı bir varlık gibidir ama vücuduna bir dünya roket moket entegre edildiğine de denk gelebilirsiniz. Canınızı 9999 yapmadan, Phoenix Down’ları, Ether’leri, Mega Potion’ları falan fullemeden gitmemekte fayda var.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum