Epic Games Store Yılbaşı Tatili İndiriminden Oyun Önerileri

Kuponların hakkını verebileceğiniz indirimler :)

Epic Games Store’un indirim kampanyalarının en dikkat çekici yanı bu kampanyalarda verilen 60 TL’lik kuponlar olsa gerek. Normalde diğer dijital mağazalarda da (Steam, Ubisoft Store vs) aynı oranda indirimler söz konusu olabilse de Epic Games Store’da bu 60 TL’lik kuponu kullanıp daha iyi bir fiyata satın alma imkânımız oluyor bu oyunları.

Epic Yılbaşı Tatili İndirimi kampanyası ile birlikte bu kuponlar da geri döndü, biz de bu kuponların hakkını verebilecek oyunlardan bir seçki paylaşalım istedik. Bu arada Epic Games Store’da artık aynı anda birden çok oyun satın alabiliyoruz, sepet özelliği en sonunda geldi. Sepetinizde 80 TL üzerindeki her bir oyun için 60 TL’lik indirim söz konusu oluyor, dolayısıyla diyelim ki 5 tane uygun oyunu sepetinize eklediğinizde toplamda 300 TL’lik ek indirim almış oluyorsunuz. Burada önemli bir detay var, onu da atlamayalım. Kuponlar sadece 80 TL ve üzerindeki oyunlar için geçerli. Yani sepeti 80 TL’ye tamamlayayım, kupon kullanayım gibi bir olay yok. Ayrıca ek paketler için de kupon kullanılmıyor.

Bu açıklamayı da yaptıktan sonra, artık oyun önerilerimize geçebiliriz (Görsellere tıklayıp oyunların Epic Games Store sayfasına gidebilirsiniz):

Red Dead Redemption 2

Hiç şüphesiz, son 10 yılın en iyi oyunlarından birisi. Vahşi Batı’yı iliklerimize kadar hissettirmeyi başaran RDR 2, Arthur Morgan gibi hafızalarda yer eden bir başkarakter, her yerinden başka bir detay fırlayan dolu dolu bir açık dünya, muazzam müzikler ve şimdi sayamayacağım diğer özellikleriyle bizleri tam bir Western filminin başrolüne ortasına atıveriyordu. Öyle bir deneyim yaşatıyor ki, bu çıtayı aşmak diğer oyunlar için çok ama çok zor; imkân bulan herkesin tecrübe etmesini dilerim. Fiyatı 89,5 TL’ye indiğine göre; o imkân da çoktan ayağınıza gelmiş bile, durduğunuz kabahat. Övmeye bir başlarsam sayfalar boyunca duramam, o yüzden bence en iyisi gidin kendiniz bizzat tecrübe edin. Sonra gelip biraz da siz översiniz :)

Red Dead Redemption 2 (PC) - İnceleme

Death Stranding

Bu da saatler boyunca övebileceğim bir diğer oyun. Böylesi distopik bir kurgunun bu kadar kısa bir süre içerisinde kendini göstermesini hiçbirimiz beklemiyorduk, öyle değil mi? Yok, yok, o konular üzerinden gitmeyeceğim; kargo simülasyonu konusunda konuşmayacağım. Onun yerine Ömer’in incelemesinden yardım alıp neden bu oyunu oynamak gerektiğini ortaya koymakla yetineceğim, yoksa bu yazı bir anda Death Stranding övme seansına döner. “Uzun zamandır bu kadar yaratıcı mekaniklere, bu kadar derin ve anlamlı bir senaryoya ve bu kadar üst düzey bir görselliğe bir arada şahit olmamıştım. Sorunları var ama genel olarak diyebilirim ki: Kojima yapmış!”

80 TL’ye böyle bir oyun, mucize gibi bir şey, durduğunuz kabahat :)

Death Stranding - İnceleme

Horizon Zero Dawn Complete Edition

Hazır 2. oyun için heyecanlı bir bekleyiş varken, PC’de ilk oyuna bakmak için güzel bir fırsat olduğunu söylemek mümkün. Her ne kadar PC versiyonunun çıkışında bazı teknik sorunlar yaşanmışsa da artık toparladığını göz önünde bulundurarak, tavsiye etmekte bir sakınca görmüyorum. Muazzam bir dünya yaratılmıştı. Belki benimle aynı fikirde olmayan birçok kişi çıkabilir ama bana göre hikayesi de iyiydi. Aloy, en sevdiğimiz oyun karakterleri arasına adını yazdırmayı başardı. Görsel yönden de başarılıydı. Daha ne olsun? 77,5 TL’ye satın alabileceğiniz Horizon Zero Dawn Complete Edition, The Frozen Wilds ek paketini de içeriyor. Dolayısıyla 2. oyun gelmeden hikâyeyi tamamıyla deneyimlemiş olursunuz.

Horizon Zero Dawn (PC) - İnceleme

Desperados III

Hiç düşünmeden, gözüm kapalı önereceğim oyunlardan birisi de Desperados III. Mimimi Games, bu işi ne kadar güzel yapabildiğini zaten Shadow Tactics: Blades of Shogun ile göstermişti göstermesine ama Desperados III ile de deyim yerindeyse şov yaptılar. Bundan sonra benzer türde oyunlar yapılırken referans alınacak yapımlardan birisi de mutlaka bu olacaktır. Böyle güzel bir taktik strateji oyununu 27,5 TL’ye satın alabiliyorsunuz. Hatta eliniz değmişken 41 TL’ye Deluxe Edition alın bence.

Desperados III - İnceleme

Assassin's Creed Valhalla

Serinin şimdilik son oyunu olan Valhalla, şu anda Ubisoft Store’da da yarı fiyatına satılıyor. Ama EGS’nin 60 TL’lik indirimi varken oradan almaya ne gerek var ki, zaten Ubisoft hesabınıza ekleniyor :) Oyunun standart sürümü Ubisoft’ta 134,50 TL iken EGS’de 74,50 TL’ye geliyor. Benim gibi ek paketler de olsun diyenlerdenseniz, Gold Edition’ı 164,50 TL’ye alabilirsiniz. (Hadi bunun için de bir formül paylaşmış olayım. Oyunun standart versiyonunu EGS’den 74,5 TL’ye alıp Sezon Paketini Ubisoft Connect’te 70 TL’ye alabilirsiniz. Böylece Gold Edition 144,5 TL’ye gelir. 20 TL daha kardasınız, hadi yine iyisiniz)

Assassin's Creed Valhalla - İnceleme

Watch Dogs Legion

Bir başka Ubisoft oyunu. Valhalla için söylediğim durum burada da geçerli, Ubisoft Store yerine EGS’yi tercih ettiğimizde standart sürümü 29 TL gibi bir fiyata satın alabiliyoruz -ki böylesine büyük bir oyun için bence gayet uygun bir fiyat. Şu an Gold Edition ile ilgili bir sorun var, satın alınamıyor. Ama o da satın alınabilir hale gelirse, 88 TL’ye Gold Edition almayı da düşünebilirsiniz.

Watch Dogs Legion - İnceleme

Cyberpunk 2077

Bu kadar sorunlu çıkıp oyun severleri hayal kırıklığına uğratmışken önersem mi önermesem mi kararsız kalmadım değil hani. Ama öte yandan onlarca saat oynamışım, eleştirebileceği noktalar kadar beğendiğim noktalar da var, müzikleri gayet iyi, her ne kadar kendisi açıp oynamamış olsa da Keanu Reeves de oyunda yer alıyor ve hiç de fena bir performans sergilemiyor :) Bir de tüm bunların üzerine, 64,5 TL’ye satın alınabiliyor. Bir daha böyle bir fiyatı ne zaman görür ya da görebilir mi, emin olamıyorum. O yüzden, hazır böyle bir fırsat yakalamışken değerlendirmeyi düşünebilirsiniz diye paylaşmak istedim.

Cyberpunk 2077 - İnceleme

Biomutant

Önerip önermemek konusunda kararsız kaldığım bir başka oyun. Uzun süre bekledik. Çıktığında da orta karar bir oyun deneyimi sunduğunu gördük. Yine de iyi yaptığı şeyleri göz önünde bulundurup, fiyatının da 89,5 TL’ye indiğini düşününce belki bir şans verilebilir. İncelememize bir göz atın, kararınızı ona göre verin isterseniz.

Biomutant - İnceleme

Mafia Definitive Edition

Mafia severler için bulunmaz nimet. Yeniden yapım konusunda gayet başarılı bir iş ortaya konulmuştu. Makul sınırlar içerisinde kalan bir fiyatı da vardı. Şimdi de sağlam bir kampanya ile 69,5 TL’ye dört dörtlük bir oyun deneyimi sunulmuş oluyor, daha ne isteriz ki? Eğer üç oyunu da almak gibi bir niyetiniz varsa, tutup da Mafia Trilogy almayın, hepsini ayrı ayrı satın alın. Mafia 2 DE ve Mafia 3 DE’nin her birisi 16 TL. Yani Mafia Trilogy'i 127 TL'ye almak yerine üç oyunu ayrı ayrı 100 TL'ye alabilirsiniz.

Mafia Definitive Edition - İnceleme

Nioh: The Complete Edition

Hazır böyle liste işlerine girişmişiz, bir SoulsLike eklemeden olmazdı :) Team Ninja bu işi başarılı bir şekilde yapan nadir firmalardan. FromSoftware oyunlarından sonra akla gelebilecek ilk alternatif Nioh serisi olsa gerek. Samuray teması işe ayrı bir tat katıyor tabii, onu da belirtmeden geçemeyeceğim. Bu arada Complete Edition olunca, bütün ek paketleri de içeriyor doğal olarak. Dolayısıyla dolu dolu bir soulslike deneyimi sizleri bekliyor; hem de 32 TL gibi bir fiyata geliyor. Nioh 2 – The Complete Edition da 114 TL’ye satın alınabiliyor. Artık hangisine öncelik verirseniz, tercih size kalmış. Dilerseniz ikisini birden alın, saç baş yolma süreniz uzasın.

Nioh: The Complete Edition - İnceleme

Nioh 2: The Complete Edition - İnceleme

Hitman 3

Ajan 47 ile maceramızın şimdilik en son oyunu. Bu oyunla birlikte World of Assassination üçlemesi tamamlanmış oldu. Üçlemeye güzel bir final yaptıklarını söyleyebiliriz. Birbirinden gayet farklı mekanlarda, çeşit çeşit oyuncakla, türlü türlü suikast yöntemini uygulamak için sizleri de bu tarafa bekleriz :) Tekrar oynanabilirlik konusunda ne kadar başarılı olduğunu bir kez daha belirtmeye gerek var mı? Standart oyun 44 TL, Deluxe Edition ise 96 TL.

Hitman 3 - İnceleme

Borderlands 3

Looter shooter denildiğinde kesinlikle ilk akla gelen serilerden birisi Borderlands serisidir. Serinin son oyunu da bu geleneği olduğu gibi sürdürüyordu. Yine renkli karakterler, yine bol bol düşman, yine düşmanlardan daha bol, yağmalanmayı bekleyen sandıklar ve sürüsüne bereket silah çeşidiyle ortamı şenlendirmek için ihtiyaç duyulabilecek her şey mevcut :) Bu türden oyunları sevenler için piyasadaki en iyi alternatiflerden olduğunu söyleyebiliriz. Şimdi burada ufak bir detay var; oyunun standart versiyonu indirim sonrasında 77,25 TL olduğu için kupon kullanılamıyor. Dolayısıyla burada Super Deluxe Edition’ı önereceğim; 100 TL’ye satın alınabiliyor. Yok ben gözü kararttım, Ultimate Edition alacağım derseniz de 149 TL’ye alabiliyorsunuz; ama kozmetikler için bu kadar fark ödemeye değer mi, karar sizin.

Borderlands 3 - İnceleme

Ancestors: The Humankind Odyssey

Assassin's Creed serisinin yaratıcılarından birisi olarak tanınan Patrice Désilets, kendi stüdyosunu kurup yeni bir şeyler yapmaya niyetlendiğine, birçok kişi bu stüdyodan gelecek ilk oyunu merakla beklemeye başlamıştı. Désilets, sözünü büyük oranda tuttu ve çok farklı bir oyunla çıktı karşımıza. Evrimin basamaklarını adım adım tırmanmak uzun ama keyifli bir oyun tecrübesi yaşatabiliyormuş, Ancestors: The Humankind Odyssey ile bunu görmüş olduk. 31,6 TL gibi bir fiyata satın alıp onlarca saat oynayabileceğiniz bir oyun var karşınızda. Değerlendirilebilecek fırsatlardan birisi.

Ancestors: The Humankind Odyssey - İnceleme

Mount & Blade II Bannerlord

Erken erişimde bir oyun için satın alım tavsiyesi yapmak normalde çok da tercih edeceğim bir şey değil. Ama söz konusu ülkemizin en önemli oyun markalarında birisi olunca, bir de indirimle yarı fiyatına satın alma imkânı söz konusu olunca, önermesem olmazdı. Tam sürüme ne zaman geçer bilemiyorum, ama şu haliyle bile zaten onlarca saat başından kalkamayacağınız bir oyun; hem de 60 TL’ye. Daha ne isteriz ki :)

Mount & Blade II: Bannerlord - Kapalı Beta İzlenim

Mount & Blade II: Bannerlord - Erken Erişim İzlenimleri

F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch

F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch, duyurulduğu dönemde dikkatlerimizi çekmeyi başaran, demolarıyla beklentileri yükselten ve çıktığında da bu beklentinin boş yere olmadığını gösteren bir oyun oldu. Çin'in oyun dünyasında yerini adım adım genişletmeye başladığına işaret eden oyunlardan birisi diyebileceğimiz F.I.S.T., başroldeki tavşan dostumuzla önümüze gelen robotu yumrukladığımız, gayet başarılı bir metroidvania deneyimi sunuyordu . Oyunun görsel kalitesinden de ayrıca bahsetmek gerekir. Belki çok fazla indirim görmedi, ama EGS'nin kampanyası sayesinde bu yılın en başarılı bağımsız yapımlarından birisini 75 TL gibi bir fiyata satın almak mümkün. Değerlendirilebilecek bir fırsat.

F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch - İnceleme

Metro Exodus

Metro serisine hayranlığını her fırsatta dile getiren birisi, Metro Exodus önermeden tamamlayabilir mi bu listeyi :) Bana göre; yeterince övülmeyen oyunlardan birisiydi, incelemesi yetmedi, ekstra bir yazı da yazdım neden çok sevdiğimle ilgili. Şimdi tekrar kafanızı ütülemeyeyim, şu listede hiç düşünmeden alınacak oyunlardan birisi olduğunu belirtmekle yetineyim.

İndirim farkından dolayı Standart versiyon yerine Gold Edition'ı satın almanızı öneririm (Standart versiyonu 33,5 TL, Gold Edition ise, 28,5 TL).

Metro Exodus - İnceleme

Kuponlar haricinde de bir bonus oyun tavsiyesinde bulunalım isterseniz. Disco Elysium – The Final Cut %55 indirimle 27,45 TL’ye satılıyor. Halen oynamamış olanlar için güzel bir fırsat. Tabii önümüzdeki hafta başlayacak Steam indirimlerini de bekleyebilirsiniz, acele etmeye gerek yok.

Bir indirim tavsiyeleri yazımızı da böylece noktalamış olayım. Darısı önümüzdeki indirim kampanyalarına…

YORUMLAR
harkab
26 Aralık 2021 17:38

Çok güzel bir derleme olmuş.

Parolamı Unuttum