Epic Games Haftaya 2 Oyun Birden Paylaşacak

Ücretsiz oyun almayan kalmasın diyorlar

Epic Games Store, haftalık ücretsiz oyun kampanyasını bu hafta Limbo ile sürdürüyor. Buna bir de hoş bir sürpriz eşlik ediyor, yapılan paylaşıma göre önümüzdeki hafta 2 oyun, This War of Mine ve Moonlighter ücretsiz olarak verilecek.

Bu haftanın ücretsiz oyunu Limbo, 2011 yılında çıkmış ve hafızalarda yer eden bir oyun olmuştu. Siyah-beyaz grafikleriyle kendine has, hoş bir görsel tarzı ve zaman zaman zorlayan ama keyifli bir oynanışı vardı. Metacritic’te paylaşılan 22 incelemenin ortalamasının 88 puan, 1.630 oyuncu değerlendirmesinin ortalamasının da 8,1 puan olduğu görülüyor -ki bence bu teveccühü fazlasıyla hak eden bir oyundur kendisi.

Bugüne kadar oynamamış olan oyuncular için güzel bir fırsat; Epic Games Store’un ilgili sayfasına gidip kütüphanenize ücretsiz olarak ekleyebilirsiniz, bunun için son tarih 25 Temmuz.


Gelecek hafta iki oyun birden verilmesinin sebebi ise This War of Mine'nın M yani Yetişkin derecesine sahip olması. Epic Games, "This War of Mine, M dereceli bir oyun olduğu için genç oyuncuların Ebeveyn Kontrol ayarları bu oyuna erişmesine izin vermeyebilir. Bu yüzden haftalık ücretsiz oyun olarak ne zaman M veya PEGI-18 dereceli bir oyun seçersek, o hafta tüm yaştan oyuncuların erişebileceği bir ücretsiz oyun daha vereceğiz." diyor. Gerçekten de oldukça iyi düşünülmüş bir jest bu.

Önümüzdeki haftaların duble fırsatlarında da buluşmak üzere, keyifli oyunlar diliyorum...

YORUMLAR
Bestespiller
19 Temmuz 2019 21:14

Bedava oyun vermek yetmiyor bir de böyle incelikler mi? Epic Games sizin için daha ne yapsın ey hater kardeşlerim?

ilke_kurtlutepe
Bestespiller
20 Temmuz 2019 03:17

Böyle güzel şeyler yapacaklarsa canımı yesinler, ama exclusive mantığı sıkıntı, o işe hiç girmeselerdi keşke.

Bestespiller
ilke_kurtlutepe
20 Temmuz 2019 13:44

Evet, biraz agresif bir exclusive stratejileri var ancak normal. Sonuçta yeni bir platform sürüyorlar piyasaya. Bunun ilgi çekmesi için exclusive oyunlara ihtiyaçları var. Ancak oyun yapımcılarının yararına oldu bu aslında. Oyunu Epic Games'e satıp hem peşin para alıyorlar hem de daha az komisyon veriyorlar. Yarın bir gün Steam de indirirse o zaman rekabeti görürüz işte.


Decypher
Bestespiller
20 Temmuz 2019 01:21

Bu yaptıkları gerçekten de ince düşünmek. Yani iki oyun vermek zorunda değiller gerçekten de, sonuçta adı üstünde, bedava oyun, herkes oynayabilecek diye bir kaide yok normalde :)


Parolamı Unuttum