Epic ve Apple, Jüri Önüne Çıkmama Konusunda Anlaştı

Dava sonucuna yargıç karar verecek

Pazartesi günü mahkemede Epic'in "Fortnite iOS App Store'a dönsün" isteği görüşülürken, davaya bakan yargıç davanın jüri önüne taşınması yönünde görüş bildirince Epic ve Apple aralarındaki husumet başlayalı ilk kez ortak bir noktada birleştiler. Her iki firma da işin içine jüri sokmak istemediklerini, davanın yargıç tarafından karara bağlanmasını istedikleri konusunda anlaştılar.

28 Eylül'de görüşülen davada mahkeme Epic'in Apple'a açtığı ve Apple'ın Epic'e açtığı davaları ayrı ayrı işlemek istemediğini, her iki davayı da birleştirme niyetinde olduğunu açıklamış ve taraflara jürili mahkeme isteyip istemediklerini sormuştu.

Epic ve Apple avukatları bunun üzerine bir araya gelmiş ve Epic'in iddialarının ve Apple'ın karşı iddialarının jüri önünde değil de yargıç önünde duruşulmasını istediklerini belirtmişler. "Epic'in izniyle Apple jürili mahkeme isteğinden vazgeçmiştir" deniyor açıklamada. Çünkü Apple, Epic'e karşı dava açtığında bunun jüri önünde görülmesini istemişti. Apple'ın bundan vazgeçme sebebi muhtemelen her iki davanın bir arada görülme kararının çıkması, öyle bir durumda jüri önünde elinin güçlü olmayacağını düşünmüş olabilir.

Jürisiz davalarda, davaya bakan yargıç tarafları ve iddialarını dinledikten sonra nihai kararı veriyor. Yani bizim dizilerde ve filmlerde görmeye alıştığımızın aksine, Amerika'da kamuyu ilgilendiren davalarda jürisiz mahkemeler çok daha yaygınmış. Bu tür karışık yasal durumların söz konusu olduğu davalarda, donanımlı bir yargıcın halk jürisinden daha iyi karar vereceği şüphesiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum