Eski BioWare Geliştiricileri Yeni Stüdyo Kurdu, İlk Oyunları RYO Olacak

Archetype'a merhaba deyin

Bir yanda Baldur's Gate gibi bir efsanenin baş tasarımcısı James Ohlen, diğer tarafta bir zamanlar BioWare'in Austin stüdyosunda yönetmenlik yapmış, online servislerden ve topluluklarından sorumlu en üst düzey isim Chad Robertson. Bu iki isim de bir süre önce BioWare'den ayrılarak kendi yollarını çizmeye karar vermişti ve o yolun ne olduğu da belli oldu.

Dün Archetype Entertainment'ın resmi olarak kurulduğu ilan edildi (her ne kadar stüdyo geçen senenin sonunda kurulmuş olsa da resmi açıklaması dün yapıldı) ve stüdyonun başında da bu iki önemli isim var. Dahası, stüdyo Dungeons and Dragons'un da yayıncısı olan Wizards of the Coast işbirliğiyle yeni bir rol yapma oyunu üzerinde çalışmakta olduklarını da duyurdu. Hikaye tabanlı rol yapma oyunlarını sevenler için oldukça heyecan verici bir haber bu. Archetype'ın Twitter hesabından atılan bu ilk mesajda söz konusu oyunun çok platformlu bir rol yapma oyunu olduğu belirtilmiş.

Wizards of the Coast, bu yeni stüdyonun tamamen otonom bir yapıya sahip olacağını belirtiyor, Archetype Entertainment'ın web sayfasında ise "oyuncuları epik hikayelerin merkezine koyan" oyunlarla geniş kitlelere ulaşmak istediği söyleniyor. Zaten sayfaya girince bizi "amacımız dünyanın en iyi hikaye bazlı rol yapma oyunları yaratmak" yazısı çıkıyor ki buna heyecanlanılmaz da ne yapılır sevgili Oyungezerler :)

Archetype Entertainment'ın web sayfasını şuradan ziyaret edebilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum