Far Cry 5 - Başlangıç Rehberi

Hope Kasabası'na hoş geldiniz!

 Far Cry 5, 27 Mart'ta PC ve konsollar için piyasaya sürülecek. Biz de çıkışından önce, bugün incelemesini yayınladık. Oyunla ilgili düşüncülerimi öğrenmek için incelemeye göz atabilirsiniz.

Oyunun bilmeniz gereken kritik detaylarını ve sistemlerini açıkladığımız bu başlangıç rehberini okuyarak Hope Kasabası'ndaki maceranıza bir adım önde başlayabilirsiniz.

Bölgeleri Ele Geçirme

Harita, baş kötü karakter Joseph Seed’in kardeşleri Jacob, John ve Faith arasında üçe bölünmüş durumda. Her bölgede yaptığınız isyancı aktiviteler, kardeşlerin o bölgedeki etkisini azaltıyor. Siloları patlatmak, karakolları ele geçirmek, devriye gezen araçlara saldırmak ve tutsakları kurtarmak gibi aktivitelerin yanında ana ve yan görevler etkilerinin azalmasına katkı sağlamakta.

Kardeşlerin bir bölgedeki etkisini tamamı ile bitirdiğinizde o kardeşle son bir kapışma fırsatı ortaya çıkıyor. Kardeşi etkisiz hâle getirdikten sonra da tamamlamadığınız aktivitelere geri dönebiliyorsunuz. Hatta bunu yapmanızı tavsiye ederim zira temizlenmiş bölgelerde yaptığınız aktiviteler, size ekstra para kazandırıyor.

Guns for Hire Özellikleri

Oyunda yanınıza alabileceğiz ve size Hope Kasabası'ndaki maceranızda destek olan 9 farklı Guns for Hire var. Oyunun başlarında sadece bir tanesini yanınıza alabiliyorken, açtığınız bir perk’le bu sayıyı ikiye çıkarabiliyorsunuz. Bunların özellikleri şöyle:

  • Nick Rye: Pilot. Size uçakla destek veriyor. Sessiz değil.
  • Hurk Drubman JR: Patlayıcı ustası. RPG'cisi ve Amerikan bayraklı pantolonu var. Sessiz değil.
  • Adelaide Drubman: Pilot. Helikopterle destek veriyor. Sessiz değil.
  • Sharky Boshaw: Kundakçı. Patlayıcı ve ateş uzmanı. Sessiz değil.
  • Grace Armstrong: Keskin nişancı. Tüfeğiyle uzaktan destek veriyor. Sessiz değil.
  • Cheeseburger: Ayı. Dövüşlerde agroyu üstüne çekiyor. Sessiz değil.
  • Boomer: Köpek. Etrafınızdaki düşmanları işaretliyor. Sessiz.
  • Peaches: Dağ aslanı. Düşmanları gizli bir şekilde öldürüyor. Sessiz.
  • Jess Black: Okçu. Uzaktan düşmanları temizliyor. Sessiz.

Bu NPC’leri kullanabilmeniz için öncelikle onlarla tanışma görevlerini yapmanız gerekmekte. Sonrasında istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Eğer ölürlerse birkaç dakika kullanılamaz oluyorlar. Bu süreyi her bir NPC için ayrı olarak alabileceğiniz perk’lerle kısaltabilirsiniz.

Eğer agresif oynayacaksanız ve karakola saldırıyorsanız tavsiyem Adelaide ve Nick’i yanınıza almanız yönünde. Yok eğer gizli gidecekseniz, Boomer ve Jess en iyi seçim. Jess’i belki Peaches’le değiştirebilirsiniz. Grace ve Hurk de iyi bir sinerjiye sahip. Cheeseburger ve Sharky ikilisi de siz düşmanların arkasından dolaşırken agroyu üstlerine çekip size zaman kazandırıyorlar.

Para Kazanma Yöntemleri

Para kazanmak için elinizin altında birkaç farklı yöntem var. Her ana ve yan görev size belli bir miktarda para veriyor. Fakat benim tavsiyem “Prepper Stashes” denilen ganimet avları görevlerini yapmanız yönünde. Bu görevlerde amacınız bir mekanda gizlenmiş ganimeti bulmak. Bunlar ufak bir arka plan hikayesiyle süslenmiş ve bulmacalardan oluşmakta. Ganimet de para ve perk puanları veriyor.

Bir diğer yöntem ava çıkmak. Hayvanları patlatarak öldürmediğiniz sürece etlerini yüksek bir meblağa satabiliyorsunuz. Eğer emeğinizin karşılığında maksimum geri dönüş bekliyorsanız, topladığınız hayvan etlerinin sayısını iki katına çıkaran perk’i açabilirsiniz. Bu iki yöntemin dışında oyun dünyasında başı boş gezen kargo kamyonlarına sağlayıp içlerindeki ganimetlere de el koyabilirsiniz.

Seviye Atlama

Far Cry 5’de karakterinize seviye atlatmıyorsunuz. Bunun yerine becerileriniz “perk” adındaki bir sistem altında toplanmış durumda. Aynı anda kaç mermi taşıyabileceğiniz, Guns for Hire NPC’lerinin öldükten ne kadar sonra geri dönecekleri, atlayış tulumu gibi birçok özellikler perk’lere bağlı.

Perk’leri açmak için öncelikle perk puanlarına sahip olmanız gerekiyor. Bunları iki şekilde ele geçiriyorsunuz. Birinci yol, Prepper Stash’leri temizlemek, ikinci yöntemse meydan okumaları tamamlamak. Bu meydan okumalar size, “otomatik tüfekle 10 headshot al”, “Cheeseburger 8 kişiyi öldürsün”, “Atlayış tulumu ile 5000 metre süzül” gibi görevler veriyor. Bu görevleri tamamladığınızda perk’leri açmak için kullandığınız puanlara sahip oluyorsunuz.

Kısa Kısa:

  • Oyun başındaki eğitim görevlerinden sonra istediğiniz bölgeye gidebiliyorsunuz. Tavsiyem önceliği Guns for Hire görevlerine vererek 9 farklı NPC’yi açmanız yönünde.
  • Faith’in bölgesi John ve Jacob’ın bölgelerinden biraz farklı ve eğlenceli. Onu en sona bırakmayı tercih edebilirsiniz.
  • Ana hikâyenin tamamını arkadaşınızla co-op olarak oynayabilirsiniz.
  • Ana karakterinizin cinsiyetini seçebiliyorsunuz. Fakat bu seçimin oyun içinde herhangi bir etkisi yok zira karakteriniz konuşmuyor.
  • Yol kenarlarındaki tabelalara dikkat edin. Hangi hayvanların hangi bölgelerde olduğunu bu tabelalara bakarak öğreniyorsunuz (ya da oyun dünyasına dağılmış bazı avcılık kitaplarını toplayarak).
  • Oyunda birçok toplanabilir eşya var. Bunların yerlerini gösteren haritaları mağazalardan satın alabilirsiniz.
  • Mermi ya da eşya kapasitenizi arttırmak için avcılık yapıp deri soymanıza gerek yok. Bunlar tamamı ile perk sistemi içine yedirilmiş durumda. Ama avcılığı meydan okumaları tamamlamak ve derileri satmak için yapabilirsiniz.
  • Karakolları ele geçirdikten sonra ortaya çıkan NPC’lerle konuşmayı unutmayın. Onlardan yeni görevler veren isimli NPC’lerin yerlerini öğreniyorsunuz.
  • Tabancınız dışında yanınızda üç farklı silah taşıyabiliyorsunuz. Tavsiyem çatışmalar için susturuculu otomatik tüfek, helikopterler ve botlar için RPG ve uzak mesafe için susturuculu keskin nişancı tüfeği taşımanız yönünde. Yay ve ok kullanmayı seviyorsanız RPG yerine onu da alabilirsiniz.
  • Etrafta gördüğünüz kasaları, “torch” ya da “lockpick” perk’lerinden birini alarak açmaya başlayabilirsiniz.
  • Yanınıza her daim bomba taşımayı ihmal etmeyin. Düşman araçlarını patlatmak için çok işe yarıyorlar.
YORUMLAR
Parolamı Unuttum