Football Manager 2021'e Championship Manager 2001/02 Sürümü Geliyor (Güncel)

Hayattan istifa etme zamanı

Yama an itibariyle çıkış yapmış durumda. CM 01/02 yamasını buradan indirebilirsiniz. Yamayı Belgelerim/Sports Interactive\Football Manager 2021\games dizinine atıp, oyun içerisinden normal bir kayıtlı oyun açar gibi oynayabilirsiniz. Wonderkidiniz bol olsun :) 

Bugün normal bir şekilde hayatın olağan akışı sürerken çok sevgili Baran Köse'den gelen bir mesaj ile dünyanın en azından artık benim için eskisi gibi olmayacağını öğrendim. Çoğu oyuncunun hayatında kırılma anına neden olmuş bir oyun vardır. İşte benim için bu oyun olan Championship Manager 2001/02 başında seneler harcadığım bir varoluş amacı gibiydi. Football Manager serisinin gelişimini de seneler içinde takip ettikçe CM 01/02'yi şu güncel motorla yeniden yaşayabilmek her zaman benim için bir hayal olmuştu. Bu hayal gerçeğe dönüşmek üzere sevgili Oyungezerler! 

The Mad Scientist isimli Football Manager "bilim adamı" yaklaşık altı aylık bir uğraşın sonucunda CM01/02'yi Football Manager 2021'e taşımayı başardı. Bugün akşam saatlerinde yayınlanacak olan veri tabanı yamasıyla birlikte yeni oyun motoruyla, tüm gelişmiş seçeneklerle birlikte bir CM01/02 deneyimi yaşayacağız. Neden 2001/02 sezonu değil de CM01/02 dediğimi de kısaca açıklamak istiyorum. 

Normal şartlarda FM serilerine eski sezonların yamaları yapılır. Bunlardan bazıları atmosferi gerçekten yaşatırken bazıları beklentilerin çok altında kalarak kısa bir deneme sürüşüyle sonlanır. CM01/02 olmasının farkı oyundaki futbolcuların özelliklerinin birebir eski oyundan alınmış olması. Tabii ki özellikle mental anlamda Farkındalık, Soğukkanlılık gibi özellikler de yeni dönem de karşımıza çıkıyor bu özelliklerin belirlenmesinde ise Mad Scientist'in özverisine güveneceğiz. 

Oyunda ayrıca normal CM01/02 veri tabanında yer almayan ancak sonradan dünyaya damgasını vuran Lionel Messi gibi isimler de var. 14 yaşındaki Lionel Messi'yi bile bulabileceğimiz bu yamanın çıkışından sonra özellikle menajerlik oyunları hastaları hayatlarını yeniden programlamak zorunda kalacak gibi gözüküyor. 

Geçtiğimiz aylarda vefat eden oyunun en büyük efsanesi Maxim Tsigalko'yu, Sergey Nikiforenko'yu, bedavadan Taribo West'i alıp bu sefer yaptıkları işleri canlı canlı izlerken Mad Scientist'e de bir teşekkür etmeyi unutmayın. Yamanın ilk denemesi aşağıdaki videoda tatile çıkılarak yapılmış. Buradaki Twitter adresinden yayınlanmasını beklediğimiz CM01/02 yaması için çok heyecanlı bir geri sayıma başladık.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum