Football Manager Serisine Kadın Futbolu Geliyor!

22 kadın bir topun peşinde

Futbolun bu kadar popüler olmasındaki en önemli unsurlardan birisi de herkesin bir fikre sahip olması. Her beş kişiden altısı futbola dair kendi adına bir görüşe sahip. Hal böyle olunca işin menajerlik kısmına da yoğun bir ilgi oluyor. Hepimizin lisans alıp takım çalıştırması mümkün olmayacağı için menajerlik oyunları imdadımıza yetişiyor. Football Manager serisinin kendine has bir oyuncu kitlesi var ve bu giderek gelişmeye devam ediyor. Artık oyunlarda kadın futbolunu da göreceğiz ve bu gelişme oldukça homojen bir şekilde karşımıza çıkacak.

Oyunun dağıtımcısı Sega ve yapımcısı Sports Interactive'in resmi duyurusu özellikle kadın futbol severler için müjdeyi verdi. Kadın futboluyla uzun yıllar sürecek bir anlaşma imzalayan firma bunu ayrı bir oyun ya da bir oyun modu olarak hayata geçirmeyecek. Doğrudan asıl kariyeriniz içerisinde kadın futbol ligleri ve takımları da yer alacak. Öyle ki Cagliari'de başlayan menajerlik kariyeriniz bir noktada Arsenal Kadın Futbol Takımı'na da gidebilecek. Aynı durum kadın futbolunda başlayan kariyerler için de geçerli olacak. 

Oyun içerisinde böyle bir geçişin olması gerçekçiliği biraz azaltıyor gibi gözükse de FM içerisinde menajer lisansı mantığının yer aldığını hatırlatmak lazım. Yani sizin lisansınız zaten en yüksek seviyede takım çalıştırmaya yeterliyse kadın veya erkek fark etmeksizin kendinize uygun bir takım bulabileceksiniz. Uzun yıllardır FM'nin yapımcılarından olan sıkı Watford taraftarı Miles Jacobson da bu birlikteliğin amacının kadın futboluna dikkat çekmek olduğunu vurguladı.

"Football Manager'a kadınlar futbolunu ekliyoruz. Kadın futbolunu eklemenin bize milyonlara mal olacağının farkındayız ve getirisi son derece minimal olacak. Ancak amacımız bu değil. Şu an ortada kadın futboluna yönelik bir ayrımcılık var ve biz bunu kırmak istiyoruz. İnandığımız şey eşitlik ve çözümün parçası olmak amacındayız. Bu yüzden kadınları eşit bir şekilde erkeklerin futbol oyununa yerleştireceğiz." diyen Jacobson son derece doğru bir noktaya parmak basmış.

Bu konuda tek başlarına olmadıklarını da belirten Jacobson Sky ve BBC gibi kanallardan da destek aldıklarını açıklamış. Bu sayede İngiltere'deki kadın liginin yayın hakları sorununun da çözüldüğünü belirtmiş. Uzun vadede kadınları futbol ile daha fazla ilgilenirken görmek Jacobson'un da en büyük hayali. Bakalım FIFA ve We Are Football'un ardından FM'de de karşımıza çıkacak olan kadın futbolu yakın gelecekte hayal edilen izlenme rakamlarına ulaşabilecek mi? 
 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum