Gamescom 2020'de Neler Oldu, Neler Bitti?

Bir dijital fuar daha geldi, geçti

Gamescom 2020'yi iyisiyle, kötüsüyle geride bıraktık. Aslında 'kötüsüyle' kısmı biraz daha ağır basıyor çünkü Gamescom'un o alıştığımız heyecanından, coşkusundan eser yoktu bu sene. Fuarın tamamen dijitale taşınması bunun en büyük sebeplerinden biriydi tabii ki. Üstüne bir de Açılış Gecesinde beklediğimiz derecede ilgi ve heyecan yaratacak bir şeyler göremeyince, kalan günlere de ilgi biraz azalmış oldu.

Sosyal medyada da özellikle ilk gün sunumunun akıcılıktan uzak olduğu yorumları yapılıyor, görmüşsünüzdür. Tüm fragmanların ve tüm videoların "world premiere" adı altında gösterilmesi ama çoğu videoda bu ismi dolduracak bir şey görememiş olmamız da herhalde bir nebze etkilidir. Ayrıca beklediğimiz çoğu oyuna dair de hiçbir şey duyamadık; ne Elden Ring gördük, ne Resident Evil 8. Gamescom'un diğer sunum programları ise IGN çatısı altında yapıldı.

Biz de geride bıraktığımız Gamescom 2020'de gördüğümüz ve heyecan yaratmayı başaran haber ve videoları kendi düşüncelerimizle birlikte tek bir haberde derleyelim dedik.

Öncelikle en derli toplu yayın açılış gecesinde yapıldığından, o gece gösterilen tüm fragmanları şu haberimizde bulabileceğimizi söyleyeyim.

Dragon Age 4'ten İlk Görüntüleri Gördük

Geoff sözü BioWare'e bıraktığında oldukça heyecanlandığımı söylemeliyim, çünkü nihayet Dragon Age 4'ü göreceğimizi düşünmüştüm. Ancak ekibin yorumları eşliğinde daha çok konsept çizimler ve birkaç oyun içi henüz geliştirme aşamasında olan çizimler gördük. Bir de Dragon Age: Inquisition'daki Solas'ın Dragon Age 4'te de yer alacağını öğrendik. Birkaç seslendirme örneği de gördük (ki bunlar oldukça iyiydi). Ama genel olarak Dragon Age 4'e dair görmek istediğimiz hiçbir şeyi göremediğimiz için heyecanımız da biraz söndü.

World of Warcraft: Shadowlands Çıkış Tarihi Açıklandı

Sunumda hem World of Warcraft kısa animasyon serisi Afterlives'ın ilk bölümü olan Bastion'ı seyretme şansı elde ettik, hem de merakla beklenen genişleme paketi Shadowlands'in tüm dünyada 27 Ekim 2020 tarihinde çıkış yapacağını öğrendik. Blizzard, oyunun Türkiye saatiyle 02:00'de erişime açılacağının müjdesini de verdi.

The Sims 4'e Star Wars Temalı Paket Geliyor

Aslında bu Star Wars hayranlarını sevindiren, ama The Sims 4 oyuncularının tepkisini çeken bir paket oldu. Sonuçta The Sims 4 oyuncuları oyunun simülasyon tarafının çok da bozulmasını istemiyorlar ve işin içine ışın kılıçları, droidler, Star Wars karakterleri girince bu durum değişebilir. Neyse ki EA bu genişleme paketinin bağımsız bir hikaye içereceğini söyledi, ama yine de Rey ve Kylo Ren gibi karakterlerle tanışabileceğiniz bu hikayeden elde ettiğiniz eşyaları, gerçek Sim dünyasına da taşıyabilecekmişiz. Işın kılıcı düellolarına hazır olun derim.

Ratchet and Clank: Rift Apart, PS5'in "Çıkış Dönemi" Oyunlarından Biri Olacak

Gamescom'da PS5'e dair pek bir şey görmedik, örneğin Miles Morales'i görürüz diye düşünmüştük ama Gamescom'da buna dair hiçbir şey yoktu. Açılış gecesinin PS5 bakımından kahramanı ise Ratchet and Clank: Rift Apart oldu. Daha önce gördüğümüz oynanış videosunun daha geliştirilmiş bir versiyonunu seyrettik ve oyunun PS5'in 'çıkış dönemi' oyunlarından biri olacağını öğrendik. "Çıkış oyunu" demediklerine göre orada bir kelime oyunu olabilir ama bunu da Kasım ayı geldiğinde anlarız zaten.

Aksiyon RYO Genshin Impact'in Gelecek Ay Çıkacağı Açıklandı

Daha ilk videosundan beri The Legend of Zelda: Breath of the Wild'a benzerliğiyle dikkat çeken Genshin Impact'in PC ve PS4'e ek olarak mobil cihazlar için de 28 Eylül'de çıkacağı açıklandı. Oyunun Xbox One versiyonuyla ilgili bir yorum yapılmadı ama oyundan yeni bir fragman izleme şansı da elde ettik. Genshin Impact'in oynaması ücretsiz bir oyun olacağını da ekleyeyim.

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga, 2021 Ortasına Ertelendi

Aslında bu beklenen bir haberdi çünkü oyunun sayfasında tarih bildiren cümleler silinmişti, ama yine de ne zaman çıkacağı merak ediliyordu. Oyunun bu sene içinde çıkmayacağı kesinleşti, hatta çıkış tarihi de 2021 yılının bahar ayları olarak açıklandı. Bu ertelemeye ek olarak oyunun PlayStation 5 ve Xbox Series X'e de geleceği açıklandı. Muhtemelen ertelemede yeni nesil versiyonlarının yetiştirilmeye çalışılmasının da etkisi olmuştur. Oyundan yayınlanan yeni oynanış videosu da bu haberin olumsuz etkisini dağıtma amacı taşıyordu.

Haven, Xbox Series X'in Çıkış Oyunlarından Biri Olacak

Yeni nesil konsollarla ilgili en merak edilen şeylerden biri de çıkış oyunlarının neler olacağı. Sonuçta oyuncular büyük isimler görmek istiyor ve bu da konsol satın alma kararlarına doğrudan etki edecek detaylardan biri. Her ne kadar Haven o kalibrede bir oyun olmasa da, Yu ve Kay ismindeki iki sevgilinin uzak bir gezegendeki maceralarını oynayacağımız oyun Xbox Series X'in çıkış oyunlarından biri olarak açıklandı. Ancak oyunun PC, Xbox One, Switch, PS4 ve PS5 için de geleceği açıklanınca 'çıkış oyunu' etkisi haliyle azalmış oluyor.

Sea of Thieves'e Köpekler Ekleniyor

Korsan dediğin ne papağansız olur, ne köpeksiz. İşte bu eksikliği gidermek adına Sea of Thives'e köpeklerin ekleneceğini öğrendik ve buna dair bir de video izledik. Oyunda köpekleri okşayabilecek, sevebilecek ama aynı zamanda işlerimizde kullanabileceğiz. Anlayacağınız yine en iyi dostlarımızdan biri olacak bu sevimli hayvanlar.

1999 Tarihli Şehir Kurma Oyunu Pharaoh'a Remake Geliyor

Daha önce de retro klasiklerin yeni halleriyle karşımıza çıkan ve bunu büyük bir başarıyla yapan (Streets of Rage 4, Wonder Boy: The Dragon's Trap vs) Dotemu, şimdi de klasik GZS oyunu Pharaoh'u 2021 yılında tamamen remake edilmiş halde PC oyuncularıyla buluşturacak. Yayınlanan videoda pek fazla oynanış görüntüsü olmasa da, 2D animasyon fragmanı bile orijinal oyunu bilen oyuncularda beklenti yaratmayı başardı diyebilirim.

Hiç Yeni Oyun Duyurusu Olmaz Mı? Unknown 9: Awakening Bunlardan Biri

Gamescom 2020 yeni oyun duyurusu açısından biraz fazla kısırdı ama yine de göze çarpan birkaç oyun görmedik de diyemeyiz. Bunlardan belki de en akılda kalıcı olanı Unknown 9: Awakening oldu. Yayınlanan CGI fragman oldukça ilgi çekiciydi ve bunun sadece oyunla sınırlı kalmayacak, çizgiromanlar, kitaplar, podcast yayınları vs gibi farklı medyalardan desteklerle oluşturulacak bir 'hikaye dünyası' olduğu da söyleniyor. Ne kast ettiklerini anca oyunla ilgili sonraki duyurularda öğreniriz.

Wonder Boy: Asha in Monster World, Wonder Boy 4'ün Remake'iymiş

Yenilenen Wonder Boy serisine katılacak olan en yeni oyun Wonder Boy: Asha in Monster World'un bir remaster olabileceğini düşünüyorduk, Gamescom ise bunun bir remake olduğunun resmi olarak açıklandığı fuar oldu. Gamescom Awesome Indies etkinliği sırasında gösterilen fragman da orijinal Wonder Boy 4'ü Wonder Boy: Asha in Monster World ile kıyaslayan görüntüler içeriyor. Serinin hayranlarının heyecanlandığına eminim.

Humble, 2021'de Yayınlayacağı Altı Indie Oyunu Tanıttı

Humble 2021 videosunda yayıncının 2021 yılı içerisinde oyuncularla buluşturacağı altı oyundan görüntüler izledik. Bu indie oyunların isimleri Midnight Fight Express, Bushiden, The Wild at Heart, Totemic, Unsighted ve Project Wingman.

Star Wars: Squadrons Videosunda, Filmlerden Yeni Karakterler De Gördük

Electronic Arts'ın yıldızgemilerine atlayıp uzayda it dalaşı yapmamıza olanak sağlayacak yeni oyunu Star Wars: Squadrons'un tek kişilik hikaye kısmından yeni video Gamescom: One Night Live sunumunda gösterildi ve bu videoda filmlerdeki bazı karakterlerin de oyunda nasıl yer alacağını görmüş olduk. Zaten Prenses Leia olmadan bir Star Wars oyunu düşünemezdik, gördüğümüz karakterler arasında orijinal üçlemede Denis Lawson tarafından canlandırılan Wedge Antilles de vardı.

The Outer Worlds: Peril on Gorgon DLC'sinden Yeni Oynanış Görüntüleri Yayınlandı

Obsidian şu an iki koltukta çok sayıda karpuzla yola devam ediyor; bir yandan The Outer Worlds DLC'si hazırlıyorlar, bir yandan Grounded var, bir yandan yeni AAA RYO'ları Avowed, bir yandan da Josh Sawyer'ın başında olduğu ve henüz açıklanmayan bir proje. Gamescom'da Avowed görmeyi de umardık ama tek gördüğümüz Peril on Gorgon DLC'sinden yeni karakterler, mekanlar ve silahlar gösteren bir oynanış videosu oldu.

Scarlet Nexus, 4 Dakikalık Oynanış Videosuyla Gözlerimizi Mest Etti

Ben ilk gördüğümde Scarlet Nexus'un bir Code Vein DLC'si, belki de Code Vein 2 olduğunu düşünmüştüm. Gamescom açılış gecesinde yayınlanan fragmana ek olarak bu stilize ve son derece güzel görünen oyundan bir de 16 dakikalık oynanış videosu yayınlandı. Ben oyunu doğrudan takibime aldım.

Little Nightmares 2, Bu Sefer Daha Da Korkutucu Olacak

Gamescom 2020 Açılış Gecesinde The Little Nightmares 2'nin yeni fragmanını izlediğimizde oyunun ilk oyuna göre daha karanlık ve daha gergin bir havasının olacağını düşünmüştüm. Eşlik eden müzikler de yine bu fikri destekliyordu. Gamescom'un diğer günlerinde de oyundan ön izleme videoları yayınlandı, çünkü oyunun demosu şu an için oynanabilir durumdaymış. Herhalde yakında herkese açılır, oyunu bizzat deneme şansımız olur.

Yeni Bir Sam & Max Oyunu Geliyor, Ama Sadece VR'a

Aynı anda hem iyi, hem kötü haber almak böyle bir şey olsa gerek. Benim oyun dünyasında en sevdiğim ikililerin başında gelir Sam & Max ve Gamescom'da da Sam ve Max'in seslerini duyunca bir hayli heveslendim. Telltale serisindeki seslendirmeleri koruyan (ikisi de karakterlere müthiş uyan seslerdir) oyunun sadece VR için olduğunu öğreninceyse ciddi bir hayal kırıklığı oldu. VR sahipleri, This Time It's Virtual ismindeki bu Sam & Max oyununu kaçırmasın, benim için de oynasın

Gamescom 2020'nin öne çıkan videoları ve haberleri bu şekildeydi, sizin de özellikle radarınıza takılan ve yer veremesek de beğendiğiniz videolar olduysa yorumlarda paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum