Gears 6, Aklınıza Gelmeyecek Bir Diziden İlham Alabilir

Hikaye ve oynanış değil de görsel tasarım yönünden

Gears 5 çıkalı daha bir buçuk ay kadar bir süre oldu ama The Coalition ekibi sıradaki oyun için zihin egzersizlerine başlamış. Tabii bununla ilgili henüz resmi bir duyuru yok, etrafta konuşulanlar tahminlerden, iddialardan, dedikodulardan ibaret. Yine de serinin devam edeceği konusunda pek şüphe olduğu söylenemez. Zira Microsoft’un elindeki en önemli markalardan birisi Gears. Haliyle yeni oyunun geliştirilip geliştirilmeyeceği değil de ne zaman duyurulacağı bir soru işareti.

Serinin 5. oyunu yeni çıkmışken 6. oyun hakkında yakın bir zamanda duyuru yapılması beklenmiyor tabii. Yine de yeni oyun için çalışmalarda nelerin esin kaynağı olabileceği ile ilgili hoş bir haber var.

Gears 5’in sanat direktörü Aryan Hanbeck, katıldığı bir podcast esnasında The Coalition ekibinden The Handmaid’s Tale’i izlemelerinin istendiğini söylüyor ve ekliyor: “Kompozisyon, renk tercihleri, sinematografi ve sembolizm gerçekten etkileyiciydi. İzledim ve ‘Gears 6’da bunun gibi şeylere daha fazla yer vermenin yollarını bulmalıyız’ diye düşündüm”

Oynanış için diziden esinlenebilecekleri pek bir nokta yok açıkçası, sonuçta Gears serisinin süregelen bir oynanış tarzı var. Hikaye yönüyle de ortak bir zemin bulmak zor. Ama görsel yönden esinlenmelerinin önünde bir engel yok. İlginç bir şeyler çıkabilir ortaya, ne dersiniz:)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum