Geoff Keighley, E3 2020’ye Katılmayacağını Açıkladı

E3’te yaprak dökümü devam ediyor…

Geoff Keighley, oyun dünyasının popüler simalarından birisi malumunuz. The Game Awards törenini oyun dünyasının önemli bir etkinliği haline getirmek için epey emek harcadığı ortada ve her geçen yıl hedefine bir adım daha yaklaşıyor. Bunun haricinde Gamescom gibi etkinliklerde de kendisini görüyoruz. Yapımcılarla yakın dostluğunu da unutmamak gerek, özellikle Hideo Kojima ile :)

Kendisi oyun sektörü açısından önemli bir figür ve dolayısıyla yaptığı son açıklama da E3 adına önemli bir açıklama. Keighley 2017 yılından itibaren programa eklenen E3 Coliseum’da görev alıyordu ama bu yıl katılmayacağını açıkladı. Böylece 25 yıldır ilk defa bir E3’te yer almamış.

Keighley, E3’ün oyun dünyasında önemli bir yere sahip olduğunu, ileride daha etkili olma potansiyelinin bulunduğunu belirtiyor ve E3’ün nasıl şekilleneceğini bugünden atılacak adımların belirleyeceğinin altını çiziyor.

Keighley, E3’ün daha çok dijitalleşmesi, daha küresel ve daha kapsayıcı bir hal alması gerektiği kanaatinde. Böylece oyun severleri ve oyun endüstrisinin temsilcilerini bir araya getirmek konusunda daha başarılı bir performans sergileyebileceğini düşünüyor. The Game Awards etkinlikleri kapsamında Steam’de düzenlenen The Game Festival’i de geleceğe ilişkin vizyonuna örnek olarak vermiş.

Geçtiğimiz yıl Sony’nin E3’e katılmayacağını açıklamasıyla başlayan süreç, sonrasında bazı diğer firmaların da benzer adımlar atmasıyla yaygınlaşmaya başlamıştı. Şimdi de Geoff Keigley, yer almayacağını söyleyerek E3’ün geleceğine dair tartışmaların fitilini tekrar ateşlemiş oldu.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum