God of War, 1 Yaşında

Tüm zamanların en iyilerinden biri

Bugün 20 Nisan 2019 ve tüm oyun dünyasını kasıp kavuran God of War bundan tam 1 yıl önce, 20 Nisan 2018'de çıktı sevgili Oyungezerler.

Cory Barlog'un yönetmenliğinde Sony Santa Monica tarafından PlayStation 4'e özel olarak geliştirilen oyun milyonlarca oyuncuda unutulmaz izler bıraktı ve Kratos'un yolculuğunu İskandinav topraklarına taşıdı. Seride son derece cesur bir ton değişikliğine giden 2018 tarihli oyun, bir çok basın kuruluşu tarafından Yılın Oyunu seçilirken, aralarında GDC, BAFTA, SXSW, D.I.C.E., The Game Awards gibi prestijli isimlerin de bulunduğu pek çok törenden sayısız ödülü müzesine götürmeye başardı.

Mesela God of War'un tarihin en çok NAVGTR ödülü kazanan oyunu olduğunu duymuş muydunuz? NAVGTR ödüllerinin 18 yıllık tarihinde ilk kez bir oyun aynı yılda 16 ödül birden kazanmış oldu. 2019'da kendisini üç ödülle Marvel's Spider-Man ve Detroit: Become Human'ın takip ettiğini ve God of War'dan önce bu ödülü en fazla kazanan oyunun 2013'teki 15 ödülle The Last of Us olduğunu hatırlatalım.

God of War'un toplamda kaç sattığı konusunda net bir açıklama yok, ama ilk üç gün içerisinde 3.1 milyon satarak tüm zamanların en hızlı satan PlayStation 4 exclusive oyun olduğunu biliyoruz. Oyun ilk ayında da 5 milyon satışa ulaşmıştı.

Sizin de mutlaka bu efsane oyunla ilgili unutamadığınız anılarınız olmuştur. Bahaneyle anıları da yad etmiş oluruz :) Mutlu yıllar God of War.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum