God of War Devam Oyunu İçin Çalışmalar Hız Kazandı

Santa Monica Studio, ‘God of War bilgisine sahip’ ekip arkadaşları arıyor…

Santa Monica Studio yeni God of War oyunu için çalışmalara hız vermiş gibi görünüyor. Yeni iş ilanlarında “God of War bilgisine sahip” ekip arkadaşları aradıklarını belirtmeleri de buna işaret ediyor olsa gerek.

Oyunun yönetmeni Cory Barlog, geçtiğimiz aylarda Twitter üzerinden bir seri mesaj paylaşmıştı ve bu mesajların ilk harfleri bir araya getirildiğinde ‘Ragnarok is coming’ (Ragnarok geliyor) yazdığı görülüyordu. Aynı ifade, God of War’un 1. Yıldönümü vesilesiyle paylaşılan PS4 temasında da yer alıyordu. Haliyle bu detaylar, devam oyununun işaretçisi olarak yorumlandı. Zaten, bir devam oyununun geleceğinden şüphemiz yok. Kotaku'nun önemli isimlerinden Jason Schreier da geçtiğimiz aylarda oyunun geliştirilmeye başlandığına dair bir yorum paylaşmıştı. Mesele bu sürecin ne aşamada olduğu ve oyunun (en azından duyurusunun) ne zaman geleceği.


Sony Santa Monica’nın güncel iş ilanları bu sürecin hız kazandığına işaret ediyor. Hikaye tasarımından savaş dizaynına uzanan çeşitli alanlardaki ilanların ortak özelliği “God of War (2018) hakkında bilgi sahibi olmak ve savaş sistemi, mekanikler ve düşmanlar hakkında fikir beyan edebilecek, geliştirebilecek durumda olmak” şeklinde özetlenebilir.

Yüz tasarımlarıyla ilgili ilanda ise, “tercihen gelecek nesil video oyun platformlarına yönelik tecrübe sahibi olmak” ibaresine yer verilmiş. Dolayısıyla, tahmin edildiği gibi sıradaki oyunun PS5 için (belki hem PS4 hem PS5 için demek daha doğru olabilir) geliştirildiğini söylemek mümkün.

Mayıs ayı itibariyle God of War satışları 10 milyonu geçmiş durumda. PS4 özel oyunlar içerisinde en hızlı satış yapan oyun olduğu, sağlam bir hayran altyapısına sahip bulunduğu ve geçtiğimiz yıl pek çok ödüle ambargo koyduğu da düşünüldüğünde bu çok da şaşırtıcı olmasa gerek.

Bakalım sıradaki oyunun duyurulması için ne kadar daha bekleyeceğiz. Çok yakından takipteyiz.

 

YORUMLAR
Mr.S
21 Haziran 2019 00:10

Çıkmasına rahat 3 yıl var.

Kaan
20 Haziran 2019 18:18

Yapım aşaması 3-4 yıl sürse çıkışı 2022-2023 gibi olur. Haliyle sadece PS5 versiyonu yapılır. 2023'de PS4'ün umursanacağını düşünmüyorum.

Parolamı Unuttum