GTA 4'ün Steam'den Kalkmasının Suçlusu Games for Windows Live'mış

Grand Windows Auto

Grand Theft Auto 4'ün bir anda Steam'den kaldırılması oyuncular için sürpriz oldu ve bunun Rockstar'ın daha önce de başına geldiği gibi müzik lisanslarının sona ermesiyle ilgili olduğu düşünülüyordu. Bir diğer iddia ise işin içinde Games for Windows Live'ın olabileceğiydi ve bu düşünce doğru çıktı.

Rockstar Games'in açıklamasına göre Grand Theft Auto IV, Games for Windows Live platformu için geliştirilmişti. Windows artık Games for Windows Live'ı desteklemeyi bıraktığı için oyunun şu anki versiyonunu satmaya devam etmek için gereken ürün anahtarlarını yaratamıyormuş Rockstar ve bu yüzden de oyunu satıştan kaldırmak zorunda kalmışlar. Rockstar, GTA 4'ün PC'de tekrar satışa sunulabilmesi için seçeneklerini değerlendiriyormuş.

Games for Windows Live eğer bir noktadan sonra oyunlar için ürün anahtarı yaratılmasına neden oluyorsa, önümüzdeki dönemde de bundan GTA 4 gibi etkilenecek oyunlar olacak demektir. Wikipedia'daki listeye göre Games for Windows Live kullanan toplam oyun sayısı 73 ve aralarında Fallout 3, Gears of War, Bulletstorm gibi isimler de var.

Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City de aynı sistemi kullanıyor ancak hala Steam'de satışta. Bu da muhtemelen yine ürün anahtarı sayısıyla ilgili bir durum olabilir. GTA 4 için Steam ürün anahtarlarını Kinguin veya Humble gibi üçüncü parti sitelerinden hala alabiliyorsunuz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum