Günün İndirim Tavsiyesi – GRIS

Bu oyunu oynamayan kalmasın lütfen…

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru çıkmıştı GRIS. Takip listemdeki oyunlardandı ve beklentim yüksekti. Ve bu beklentimi fazlasıyla karşılayan bir yapım oldu. Farklı bir tecrübe sunuyor, oyuncuyu kalbinden yakalamayı başarıyordu. Bu yüzden Steam indirim tavsiyelerinde kendisine de yer vermeden geçmek istemedik ve finali onunla yapalım dedik.


Bu oyunun türüne platform mu deriz, bulmaca mı, başka bir tür mü, çok da önemsemiyorum. O gün de söylediğim gibi benim için ‘etkileşimli sanat eseri’ olarak tanımlanabilecek bir yapım. Her karesi bir tablo gibi, müzikleri de görselliğiyle uyum içerisinde ruhunuza işleyebilecek cinsten. Ve tabii ki hikayesi!

Temelde acı bir kayıp yaşayan genç bir kızın bu kaybın ardından geçirdiği psikolojik evrelerin hikayesi resmediliyor oyunda. Ama öyle güzel bir resim ki, her bakan farklı mesajlar çıkartabilir kendisi için. Bu hikayeyi herhangi bir kayıp üzerine de yorumlayabilirsiniz, kabullenme üzerine de veya ergenlikten yetişkinliğe geçiş hikayesi olarak da. Tamamen size kalmış. Çünkü herhangi bir söz veya yazı ile sınırları çekilmemiş, herhangi bir anlam dikte edilmemiş. Ortaya çok güzel bir eser konulmuş ve bu eseri dilediğimizce yorumlayabilmemiz için serbest bırakılmışız. Ne anlamak istiyorsak, ne kadar anlamak istiyorsak onu alabiliriz bu oyundan.

GRIS - İnceleme

Anlattıkça anlatasım gelen oyunlardan GRIS. En iyisi siz benim ne dediğimi boş verin, gidin bu oyunu alın ve kendi tecrübenizi yaşayın. Pişman olmayacaksınız.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum