Karşınızda Microsoft'un Yeni Konsolu Xbox ONE

Yeni Xbox'a dair tüm detaylar haberimizde...

Uzun süren bekleyişin ardından Microsoft yeni nesil konsolunu duyurdu! Önce Durango, ardından 720 ve son olarak da Infinity olarak andığımız konsolun adı Xbox ONE, kendisi hakkındaki son bilgi ve gelişmeler ise haberimizde sizleri bekliyor!

Xbox Duyurusu ile konsola dair öğrendiğimiz ilk gelişme Xbox ONE'ın bir oyun canavarın olmasının yanında ev eğlence sistemi özelliğinin de ağır basacağı yönünde oldu. Microsoft'tan Don Mattrick cihaz ile oturma odamızda sinema, dizi ya da oyunlar arasında sadece sesli komutlarla son derece hızlı bir şekilde geçiş yapabileceğimizi açıkladı. Bunu yapmamıza imkan tanıyacak araç olarak ise yeni Kinect tanıtıldı. Teknik olarak gücü arttırılan ve yeniden tasarlanmış bir şekilde karşımıza çıkan Kinect, yüz tanıma özelliğinin yanı sıra gelişmiş sesli kontrol özelliği ile konsolla olan etkileşimimizi oturduğumuz yerden rahatça sağlayabilecek.

Don Mattrick'in üzerinde durduğu başka bir önemli konu ise konsolun multitasking özelliği oldu. Aynı anda birçok uygulamayı kullanabileceğimiz Xbox ONE'da bunlar arasında geçiş yapmak ise belittiğimiz gibi basit sesli komutlarla mümkün olacak. Bunun yanında Skype da konsolda kullanabileceğimiz uygulamalar arasında yer alacak ve Kinect'teki 1080P HD RGB kamera sayesinde son derece canlı konuşmalar ve toplu video sohbetleri yapılabilecek. Xbox ONE'ın Xbox Smartglass özelliğini daha etkin bir şekilde kullanacağı, konsol sahiplerine gelişmiş bir arayüz ile hizmet vereceği de gelen haberler arasında yer alıyor.

Cihazın kontrolörüne gelecek olursak kendisi bir önceki kontrolöre benzese de tasarımsal ve işlevsel değişiklikler azımsanmayacak seviyede. Öncelikle yön tuşları orta bölüme taşınmış ve Analoglar kontrolü kolaylaştıracak bir doku ile kaplanmış. Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre aygıt irili ufaklı 40 farklı tasarım değişimi geçirerek daha ergonamik bir yapıya büründürülmüş. Yeni dinamik hareket Triger'larının yanı sıra baştan tasarlanmış yön tuşları artık daha çapraz bir şekle sahip. Microsoft'tan Marc Whitten arttırılmış pil ömrü ve Wi-Fi bağlantısı ile dünyanın en iyi kontrolörünü daha da iyi hale getirdiklerini belirtiyor. Bunun yanında yeni konsol ile kontrolör arasındaki iletişimin Xbox 360'tan 15 kat daha hızlı olduğu da gelen haberler arasında.


Xbox ONE'ın donanım özellikleri de duyuruda öğrenmeyi beklediğimiz en önemli bilgiler arasında yer alıyordu. Marc Whitten tarafından yapılan sunumda konsolun 8 çekirdekli AMD işlemci kullandığı belirtilirken, 500GB HDD ve 8GB RAM'in de Xbox ONE'da yer aldığı açıklandı. SoC yani System-On-A-Chip kullanan konsolda GPU, CPU ve RAM aynı çip üzerinde yer alıyor. Bunun yanında USB 3.0 teknolojisinden yararlanan cihazda Blu-ray okuyucu bulunuyor. Whitten Xbox 360'ta yaşanan mühendislik sorunlarıyla firmanın yeni konsolunda karşılaşmayacağımızı ima etmekten geri durmadı.

Yeni nesil konsollarla bulut teknolojisinin pek içli dışlı olacağını biliyorduk ki Microsoft'ta Sony'den geri kalmayarak bu yönde büyük bir adım attığını açıkladı. Xbox Live'ın yeni versiyonunda yer alacak bulut teknolojisinin 300,000'den fazla sunucu ile desteklendiği belirtilirken Marc Whitten, bunun kendileri ve konsol sahipleri için birçok yeni kapıyı açtığını söyledi. Kullanıcılarının oyunlarını, filmlerini ve izledikleri dizileri kaydedebileceği Xbox One Live'daki geliştirmeler sonucunda Matchmaking ve Achievement sistemlerinde de yeni bir seviyeye geçilir. Buna göre kazandığımız Achievement'lar bize oyunu nasıl oynadığımıza dair kişisel hikayemizi sunacak. Multiplayer bölümü de bir önceki konsoldaki 16-32 kişilik sınırlamayı geride bırakarak 128 kişiye kadar çoklu oyuncu desteği sağlayacak.

Tüm bu teknik özellikler, yenilikler ve gelişmelerin ardından Xbox ONE'ın nasıl göründüğünü merak mı ediyorsunuz? O zaman sizi konsolun görüntülerinden oluşan galeri ile başbaşa bırakmamızın zamanı geldi! Xbox ONE için yayınlanan tanıtım videoları nerede diyorsanız onları da biraz aşağıdan izlemeniz mükün.

 

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum