Güncelleme: YouTube, Twitter, Facebook Yasaklandı

Cumhuriyet Savcılığı’ndan haber geldi, uygulama gerçekleşiyor.

Güncelleme 5: Her ne kadar siteler erişime açılmış olsa da, yeni bir karar 01:30'a kadar düzenlemeler yapılmazsa Google ve hizmetlerinin yasaklanacağını belirtiyor. Al Jazeera'nın haberine göre eğer savcı Yılmaz'ın görüntüleri Google'ın dizininden 01:30'a kadar kaldırılmaz ise, tüm Google hizmetleri (Ve YouTube dahil) Türkiye'de yasaklanacak.

Güncelleme 4: YouTube erişime açıldı.

Güncelleme 3: Yasak yavaş yavaş kalkıyor, önce Twitter sonra YouTube da servis sağlayıcılarda açılmaya başlandı.

Güncelleme 2: Görünüşe göre problemli içerik Facebook'tan kaldırılmış, o nedenle Facebook bu yasaklamanın bünyesinde değil artık. BTK Başkanı Tayfun Acarer, konuya dair Hürryet'e açıklama yapmış durumda.

Güncelleme: Hürriyet'in sayfasında savcılıktan gelen karar mevcut. Görünüşe göre Çağlayan Adliyesi'nde Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın odasında DHKP/C tarafından gerçekleştirilen olaya dair görüntüler sebep gösterilerek yapılmış bu yasaklama.

Asıl Haber: Facebook, Twitter ve YouTube adım adım servis sağlayıcılardan yasaklanıyor.

Hürriyet’in net bilgiyi yakaladığı durumu fark etmişsinizdir zaten. Erişim Sağlayıcılar Birliği’nden Bülent Kent, Cumhuriyet Savcılığı’ndan bu yönde bir yazının kendilerine ulaştığını ve sürecin devam etmekte olduğunu belirtmiş. ESB, süreç sonlanınca TTNET, Turkcell, SuperOnline, Avea ve diğer servis sağlayıcılarına bu yasağı iletecek.

Peki bu üç site neden kapatılıyor? Ortada net bir bilgi yok. Ofiste YouTube’a bağlanabilirken Twitter ve Facebook’a ulaşamıyoruz (SuperOnline ile). TTNET kullanıcısı bir arkadaşım Facebook’a bağlanırken diğer ikisine bağlanamıyor. Farklı farklı durumlar mevcut tabii ama, zaten çıkan onca torba yasayla bu tür konularda hükümetin kimseye bir şey danışmasına gerek kalmamıştı. O nedenle sebebi ne olursa olsun, duyacağımızdan da şüpheliyiz.

Gelişmeler oldukça sizlere aktarmaya çalışacağız.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum