Fullmetal Alchemist'in Live-Action Filminden İlk Fragman

Edward Elric ve Felsefe Taşı

Efsaneler efsanesi Fullmetal Alchemist'in live-action filmi geçtiğimiz aylarda duyurulmuştu. Kendisi biraz kısa olsa da ilk videosuna bugün kavuştuk.

Birkaç kişisel yorum yapmak gerekirse Fullmetal Alchemist'in büyük hayranıyım, hatta animeye ilgi duyanlara genelde ilk önerdiğim anime de Fullmetal Alchemist'tir. Öyküsü müthiş sürükleyicidir, hem süper komik hem de ağır dramatik sahnelerle doludur, karakterleri iz bırakır, her bölümü ayrı bir özenlidir... Neyse, övmeye devam edersem sabaha kadar yazarım. Ancak live-action filmi için hiç mi hiç heyecan duymuyorum doğrusu.

Bunun en önemli sebebi anime/manga uyarlamalarının genel olarak gayet uyduruk olması. İyi olanları bile bir yerlerden patlak veriyor. Ne bileyim Beck'in filmi harikaydı ama müzik temalı filmde adamlar müzik kullanmamıştı! Veya Detroit Metal City hiç fena gitmiyordu ama şu dünyada en duygusala bağlamaması gereken şeyken saçma sapan duygusala bağlıyordu sonları. Gördüğüm en başarılı live-action Kenshin'inkiydi, sağlamdı evet ama esas seriyi efsane yapan dokunuşlara da çok sahip değildi vs vs.

FMA'nın filmine de özellikle çekingen yaklaşıyorum. Çünkü birincisi filmin Japon filmi olmasından çok hoşnut değilim. Japon sinemasına lafım yok elbette ama Avrupa temalı bir seride ismi Edward olan bir karakteri bir Japon'un oynuyor olması da bir itici geliyor itiraf etmek gerekirse. İkinci ve daha önemli sebep ise tüm seriyi tek bir filme sıkıştıracak olmaları! NEDEN!?! Yap üçleme-beşleme?! Yok! Yani filmin süresine sıkışabilsin diye hızlı hızlı gerçekleşecek diyaloglar; derinlemesine işlenemeyen, manzara olsun diye konacak karakterler göreceğiz.

Fragman çok kötü durmuyor. Gördüğümüz sahneler serinin giriş hikâyesi Lior'dan yanılmıyorsam. Görsel efektler de fena olmayacak gibi. Buyrunuz video şu şekilde:

YORUMLAR
Parolamı Unuttum