Söylenti: Yeni Bir Counter-Strike Yolda

Valve yapar mı böyle bir şey?

 Genelde severek, bazen sinir krizleri geçirerek oynadığımız Counter-Stike: Global Offensive artık beşinci yılına girdi.

CS:GO'sundan 1.6'ya kadar pek çok farklı versiyonu bulunan Counter-Strike serisine yakında bir yeni oyun daha katılabilir. Efsane CS takımı Ninjas in Pyjamas'ın kurucusu Emil 'Heaton' Christensen, bir yayın sırasında "Bunun hakkında konuşmaya tam olarak iznim var mı bilmiyorum, ama... Valve yeni bir Counter-Strike versiyonu üzerinde çalışıyor. Ancak bu seneler sonra çıkacak." dedi.

NiP'in yıllardır Counter-Strike'ın e-spor arenasında yer aldığını düşünürsek ve Emil'in de Valve ile bir hayli haşır neşir olduğunu elimizdeki verilere eklersek bu söylentinin tabanının güçlü olduğu ortaya çıkıyor. 

Tabii bu yeni bir CS oyunu olmak zorunda değil, Valve belki de CS:GO'yu yeni bir oyun motoruna geçirmeyi planlıyordur. Belki de tüm zamanların en sevilen CS versiyonu 1.6'yı bu motorla geri getirebilirler. CS:GO'da bile 1.6 mod çalışması var ve yoğun ilgi görüyor.

Valve'în rekorlar kırmaya doyamayan platformu Steam'in üzerinde sürekli olarak çalıştığını biliyoruz, ancak Counter-Strike bu şirketin en eski göz bebeklerinden biri ve üzerinde çalışmayı hiçbir zaman kesmeyeceklerdir. Üstelik Valve ile birlikte CS:GO'yu geliştiren Hidden Path Entertainment da yeni bir oyun için çalışmaya hazır durumda. 

Valve, oyunu tazeleştirmek adına böyle bir hamle yapabilir. Neticede DOTA 2 Reborn yaması bir hayli başarılı olmuştu.

Counter-Strike: Global Offensive için çıkan son yamanın notlarına bir göz atmak isterseniz buraya göz atabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum