Sonunda Çıktı! Middle-earth: Shadow of War'un Oynanış Videosu

Talion ordusunu topluyor!

 Ortadünya hasretimizi dolu dolu gidermesini beklediğimiz Middle-earth: Shadow of War'dan heyecan verici bir oynanış videosu yayınlandı. 

Videoda oyunun alfa aşamasında olduğu belirtiliyor ve tam 16 dakikalık bir kale fethetme macerası izliyoruz. Talion'ın ordusuyla birlikte Seregost Kalesi'ne saldırısını adım adım görme şansı yakaladık. Oyundaki savaş mekaniklerinin akıcılığı göz doldurdu ve şahsen ağzım açık bir şekilde izledim. Minas Morgul'den Osgiliath'a, Cirith Ungol'a ve Gorgoroth Yaylaları'na kadar pek çok işgal edilebilecek bölge ve kale mevcut ve oyun bize her bölgenin farklı bir tecrübe sunacağının garantisini veriyor.

Kale saldırısı üç bölümden oluşuyor. İlk başta ana kapıyı aşmak için ordumuzla Seregost Kalesi'nin kapılarına yükleniyoruz. Burada Demolisher sınıfından bir ork(tahminimce troll/ork kırması) kapılara tek başına girişiyor. Biz de duvarları tırmanıp düşmanın duvarlarına dalıyoruz ve burada bir Ork Savaş Şefi'yle düello ediyoruz. Onu yenince de Demolisher kalenin kapısını kırıyor ve kaleyi ele geçirmenin ilk aşaması olan "Kapıları Aş" kısmı sona eriyor. Ancak geçişler kusursuz yapılmış ve bu üç aşamayı kesintisiz bir şekilde oynuyoruz. Savunma tarafında videoda gördüğümüz kadarıyla ateş duvarları, alevli oklar ve mancınıklar var. 

Middle-earth: Shadow of War'un Sistem Gereksinimleri Açıklandı

Ejder'in üzerine ışınlanıp onu güç yüzüğümüz ile kontrolümüz altına alıyor ve kale işgalinin ikinci aşaması olan "Kaleye Saldır" kısmını başarıyla yerine getiriyoruz. Ejder'in oynanışı da harika duruyor açıkçası ve düşmanlarımızın üzerine alev püskürtüyor ya da alev topları atabiliyoruz. Ortalığı yıkıp geçiyoruz resmen. Bir başka güzel özellik de kaleye casus sokabilmemiz olmuş. Böylece kritik bir anda casus orkumuz imdadımıza koşuyor ve savaşın kilit noktasında düşman ork savaş şefine ihanet ediyor. Kaleye saldırırken de birden fazla savaş şefiyle karşı karşıya geliyoruz. Onları öldürerek özel bonuslar kazanıyoruz ki izlediğimiz videoda nefis bir Rohan zırhı gördük. 

Yeni Nemesis Sistemi Muhteşem!

Nemesis sistemi, artık hem düşmanlarımız hem de kaleler için işliyor ve nemesis sisteminde ilerlediğimiz yola göre düşmanımızın kalesi de değişkenlik gösteriyor. Böylece her oyuncunun savaş tecrübesi bambaşka oluyor. Kalelerin içi bile değişiyor. Nemesis sisteminin bir benzeri de müttefiklerimiz için eklenmiş. Yanımızda savaşan orklar da artık kendilerini geliştiriyorlar ve her tecrübenin ardından Nemesis sistemindeki gibi özelliklere sahip oluyorlar. Bizimle birlikte seviye atlıyorlar ve zaaflarından kurtuluyorlar. Üstelik onlarla sırt sırta savaştıkça dostluk bile kurabilir hale geliyoruz, sadakatlerini kazanıyoruz. Ek olarak "Kara Lanet" denen yeni bir sistem sayesinde bazı ork savaş şeflerini safımıza katamıyoruz. Güçlerimize karşı dirençleri oluyor. 

Oyun her zamankinden daha acımasız duruyor. İnfazlarda Talion da Celebrimbor da maşallah ellerini hiç korkak alıştırmamışlar.

Kaleye başarıyla saldırdıktan sonra ise kuşatmanın son aşaması olan "Overlord ile Yüzleş" bölümü başlıyor. Burada da düşmanımızla olan tecrübelerimize göre hem ortam hem de düşmanımız dinamik değişimler gösteriyor. Böylece hiçbir oyuncu bir diğerine tıpa tıp benzeyen bir savaş tecrübesi yaşamıyor. Bir sürü değişken var ve savaş gerçekten de etkileyici geçiyor. Talion, Overlord'u öldürürken yine dostundan yardım alabiliyor. İlk oyunda görmediğim bir sürü yeni dövüş animasyonu da gördüm ve ağzım sulandı. 

Bu kaleyi ele geçirdikten sonra Mordor'un karşı ataklarına karşı özel savunma sistemleri geliştirebiliyor, ordumuzu eğitebiliyoruz. Aynı zamanda kaleye yeni bir Overlord ve savaş şefleri atayarak kalemizi savunmalı bir şekilde bırakabiliyoruz. Seçtiğimiz liderlere göre de kalenin bazı yönleri güçlü oluyor, bazı yönleri ise zayıf kalıyor. 

Kaleleri ele geçirince aynı zamanda bölgeleri de kontrolümüz altına alıyoruz. Mordor'u parça parça ele geçiriyoruz. İnanılmaz heyecanlanmış durumdayım. Tabii kaleleri gizlice ele geçirme imkanımız da varmış, ama videoda bunu göremedik. Böyle bir alternatif olması da ayrı güzel.

Middle-earth: Shadow of War, 22 Ağustos'ta Kuzey Amerika'da, 25 Ağustos'ta ise Avrupa'da PlayStation 4, Xbox One ve PC için çıkış yapacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum