Sniper Ghost Warrior 3 Yüklenirken Çay Demleyebileceksiniz!

CI Games tamamen bizi düşünüyor bence

Hatta durun, sadece çay demlemekle kalmayıp yanına güzel bir sandviç bile hazırlayabilirsiniz. Çünkü Sniper Ghost Warrior 3'ün PS4'te yüklenmesi neredeyse 5 dakika sürüyor!

Geçenlerde canım biraz 1942 oynamak isteyince bilgisayarımın yan tarafında kurulu olan Commodore 64'ü açtım. Yüklemenin 3. dakikasında sayacın yavaş yavaş artmasını izlerken "yahu biz küçükken bu oyunların yüklenmesini nasıl da sabırla bekliyormuşuz, çekilecek şey değil" diye düşündüğümü hatırlıyorum. Sniper Ghost Warrior 3'ün geliştiricisi CI Games yeni jenerasyon da bu eziyeti tatmalı diye düşünmüş olacak ki kendilerince oyunculara bir güzellik yapmışlar işte.

Oyunu ilk yüklediğinizde veya oyundaki dört bölgeden birine geçiş yaptığınızda neredeyse 5 dakikaya yaklaşan yükleme süreleriyle karşılaşıyorsunuz. Oyunu kapatıp tekrar açtınız diyelim, ana menüden son kaydınızı yüklemek istiyorsunuz ve yine 5 dakika bekliyorsunuz. Bu devirde böylesine yüksek yükleme süresinin kabul edilebilir olmadığı konusunda hemfikirizdir sanıyorum. CI Games bu konuda aldığı yoğun eleştirilere rağmen geri adım atmak yerine zeytinyağı gibi üste çıkmaya da çalışmış:

> Sniper: Ghost Warrior 3'ün Hikaye Videosu Çıktı! O Kurt Neyin Nesi?

"İlk yükleme sürelerinin uzun olduğunun farkındayız ama bu sayede görevler ve hızlı seyahatler sırasındaki yükleme sürelerini minimuma indirmeyi başardık" demişler. Buna göre hızlı seyahat 4 ile 15 saniye, en son kayıt noktasını yüklemek 15-30 saniye, göreve yeniden başlamak 25 saniye sürüyormuş. Sanki bu 5 dakikanın üzerine oyun içinde 30 saniye yükleme süreleriyle karşılaşmak gayet normalmiş gibi konuşmuşlar. "Bu sayede başta çektiğiniz rahatsızlık oyun yüklendikten sonra konforlu bir oyun deneyimi yaşamanızı sağlayacak" demeyi de ihmal etmemişler.

Siz ne dersiniz sevgili Oyungezerler? Sizce bahanesi ne olursa olsun bu kadar uzun yükleme süreleri kabul edilebilir bir şey mi?

Sniper Ghost Warrior 3 bugün itibariyle PlayStation 4, Xbox One ve PC için çıkışını yaptı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum