Grev Life is Strange'i Vurdu - Before the Storm'da Chloe'yi Farklı Bir İsim Seslendirecek

Square Enix pek de doğru bir seçim yapmamış gibi

Belki aranızda hatırlayanlar vardır. Bundan 10 yıl önce Amerikalı dizi yazarları haklarının verilmediği gerekçesiyle greve gitmişti ve o dönem aralarında Lost, CSI NY, Heroes, House MD gibi acayip popüler isimlerin de yer aldığı diziler bundan büyük zarar görmüştü. Çoğu dizi sezon için planlanan bölüm sayısına ulaşamamış, bazıları aynı Lost gibi aceleye getirilmiş halde bitirilmek zorunda kalmıştı.

Şimdiyse benzer bir grev oyun sektörünü etkiliyor. SAG-AFTRA, yani Aktör ve Aktrisler Sendikası 21 Ekim 2016'dan beri grevde aslında. Sendika sözleşmede yer alan şartları yerine getirmedikleri için Activision, Electronic Arts, Insomniac Games gibi 11 Amerikan video oyun geliştiricisine karşı grev başlattı ve video oyunlarının geliştirme süreleri dizi veya filmlere göre çok daha uzun olduğu için bu grevin etkileri daha uzun vadede karşımıza çıkmaya başladı.

Microsoft'un E3 konferansında duyurulan Life is Strange'in ön oyunu Before the Storm'un fragmanını izlerken Chloe'nin sesinin farklı olduğunu duymamızın sebebi de işte bahsettiğim bu etkinin bir örneği. Orijinal oyunda Chloe'yi seslendiren Ashly Burch (ki kendisi Horizon: Zero Dawn'un başrolü Aloy'u da seslendiren isim ve Call of Duty: Infinite Warfare ve Battleborn gibi oyunlarda da görev almış) bu sendikanın bir üyesi olduğu için yeni oyunda görev alamamış.

Square Enix istese Ashly Burch'ü ikna edemez miydi? Ederdi. Grevin koşullarına göre grev öncesi geliştirilmeye başlanan oyunlarda sıkıntı yok ama sonrasında başlanan oyunlar için firmaların önünde iki seçenek var: ya sendikaya bağlı olmayan bir isimle anlaşıyorlar, ya da sendikayla direkt muhattap olmayan firmalardan biriyseler proje için oyuncuyla bağımsız bir sözleşme imzalayabiliyorlar.

Square Enix, grevin hedef aldığı isimlerden biri değil, yani Burch ile yeni oyun için rahatça anlaşma yapabilirdi. Ama kalkıp sendika dışı bir isim ile anlaşmayı uygun bulmuşlar. Bana sorarsanız son derece hatalı bir karar ve firma şimdiden bu yüzden oyunu almayacağını söyleyen oyuncuların tepkisiyle karşılaşmış bile.

Before the Storm'un üç bölümden oluşacak hikayesi, Chloe ve Rachel'ın ilk oyundaki olaylardan önceki zamanlarına odaklanacak. Oyunun birinci bölümü, 31 Ağustos'ta Xbox One, PlayStation 4 ve PC için çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum