Code Vein Gitgide Dark Souls'a Benziyor

Buram buram Souls kokuları yükseliyor

Los Angeles'ta 1 - 4 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Anime Expo 2017 fuarı yalnızca Japon kültürünü selamlamakla, yeni anime ve mangaları tanıtmakla, cosplay yarışmaları düzenlemekle kalmıyor; bu fuarda ünlü Japon geliştiricilerinin oyunlarının son hallerini de görme imkanı buluyoruz. İşte Code Vein de onlardan biri. Oyunun yeni oynanış fragmanının süresi kısa olsa da Code Vein'in savaş mekaniklerini en ayrıntılı olarak gördüğümüz video olmuş.

Videoyu izleyince siz de göreceksiniz ki Code Vein gerçekten de Dark Souls serisinin o ünlü, ağır ve düşünerek hamle yapmanızı gerektiren savaşlarını resmen animelerden fırlamış ortamlar ve grafiklerle birleştirmiş durumda. Oyuncu karşısına çıkan düşmana öyle pat diye dalmıyor, saldırı düzenlerini anlamaya çalışıyor, mesafesini dikkatlice koruyor, saldırıları savuşturuyor ve karşı saldırı için uygun zamanı kolluyor. Fragmanda biri tek elli kılıç, diğeri ise iki elli mızrak olmak üzere iki farklı silah görüyoruz. Muhtemelen kılıçla daha yakın mesafeden hızlı saldırılar yapacağız, mızrağı ise aynı Dark Souls'ta olduğu gibi uzaktan ama daha yavaş saldırılar için kullanacağız.

Tabi başta da söylediğim gibi Code Vein'i diğer Souls benzeri oyunlardan ayıran en büyük özellik kendine has grafik tarzı. Japon animasyonlarının tüm karakteristik özelliklerini taşıyan grafikler gerçekten de harika görünüyor.

Oyun kıyamet sonrası bir dünyada geçiyor ama dünyanın neden bu hale geldiğini henüz bilmiyoruz. Oyunda hayatta kalabilmek için insanlıklarının bir kısmından vazgeçmek zorunda kalan ve bunun sonucunda doğaüstü güçler kazanan Revenant'ları oynuyoruz. Bu dünyada insanlar güç uğruna hafızalarını kaybetmeyi göze alıyorlar ve vampir özellikleri kazanıyorlar. Revenant'lar içlerindeki son insanlık kırıntılarını korumak için kan ile beslenmek zorundalar, yoksa işin sonunda birer Lost'a dönüşüyorlar. Lost dediklerimiz üzerlerindeki lanet yüzünden kana olan açlığını bastıramayan, hafızasının tamamını kaybetmiş, aç yaratıklar. Bu bile Dark Souls'un lanet hikayesine benzemiyor mu, Hollow ile Lost arasındaki benzerlik açıkça ortada.

Elbette Code Vein basit bir Dark Souls klonu değil. Bir kere Code Vein'in hikayesini gizemli ve gizli biçimde değil açıkça anlatacağını ve hikaye tabanlı bir deneyim sunacağını biliyoruz. Ayrıca oyundaki Buddy sistemi sayesinde yanımıza bir NPC'yi de alarak oynuyoruz ve bu NPC'ler Dark Souls'taki gibi bize yalnızca bir kısımda yardım eden hayaller şeklinde değil; tamamen seslendirilmiş karakterler olarak karşımıza çıkacaklar.

Zaten Bandai Namco da bu Buddy sistemini ön plana çıkarmak adına önceki fragmanlarda gördüğümüz kızın ismini de açıkladı. Oyunda ana karakterimize eşlik edecek olan NPC'lerden biri olan bu şirin kızın ismi Mia Karnstein ve kendisini Tales of Zestiria, Final Fantasy XIV gibi oyunlardan da tanıdığımız Ai Kayano tarafından seslendiriliyor. Ayrıca oyunun yapımcısı Yosuke Tomizawa oyunun grafiklerinin Unreal Engine 4 sayesinde Bandai Namco'nun benzer oyunlarına göre çok daha iyi görüneceğini söyleyerek gayet iddialı konuştu.

Code Vein 2018 yılı içerisinde PlayStation 4, Xbox One ve PC için çıkacak. Oyunun daha önce yayınlanan ekran görüntülerini galerimizde görebilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum