The Long Dark'ın Yaş Sınırı Yükseltildi

Avrupa'daki konsol sahipleri biraz daha bekleyecek

Hinterland Studio'nun harika açık dünya hayatta kalma oyunu The Long Dark, Steam'deki üç senelik Erken Erişim sürecinin sonuna yaklaşıyor. Mayıs ayında duyurulan ve uzun zamandır beklenen Hikaye Modu ve oyunun tam sürümü, 1 Ağustos'ta yani önümüzdeki hafta yayımlanacak.

Oyunun PEGI (Pan European Game Information) yaş derecelendirmesindeki değişiklikler Avrupa'daki konsol sahipleri için oyunun çıkış tarihini biraz erteledi. Ancak, Steam yani PC kullanıcıları bu durumdan etkilenmeyecek.

Geliştirici, konuyu şu şekilde açıkladı: "PEGI-16 derecelendirmesi bizim için beklenmedik bir sürpriz oldu, çünkü Microsoft ve Sony ile sertifika sürecine giren bir PEGI-12 derecelendirmesi vardı. Maalesef, bu derecelendirmeyi bu hafta başlarında yeni öğrendik ve şu anda oyunu onay için Sony Avrupa'ya tekrar göndermek zorunda kaldık. Sonuç olarak, Avrupa'daki PS4 kullanıcıları için çıkış tarihi 8 Ağustos'a ertelendi."

Hinterland, PEGI-16 derecelendirmesi konusunda gerçekten hayal kırıklığına uğradıklarını ve bu yaş sınırının diğer derecelendirmeleriyle tamamen uyumsuz olduğunu düşündüklerini belirtiyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum