Steam, Eş Zamanlı Oyuncu Rekorunu Kırdı - Hem De Devasa Bir Sayıyla!

20 milyona da az kalmış resmen yahu. Gaben, Çin'i de ele geçirebilseydi.

Steam'deki büyümenin önüne geçmek ne mümkün sevgili Oyungezerler? Dünyanın en büyük oyun platformlarından birisi olan Steam, geçtiğimiz hafta itibariyle kendi eş zamanlı oyuncu rekorunu kırmayı başardı.

Daha sadece ilkbahar aylarında 15 milyon eş zamanlı oyuncu sayısına erişen platform, sene sonunu görmeden bu sayıyı tek seferlik de olsa 17.5 milyona çıkarmayı başardı. Üstelik genel olarak devam eden bir artış söz konusu ve birkaç seneye, hatta bir şeyler ters gitmezse çok çok daha kısa bir sürede Steam'de eş zamanlı 20 milyondan fazla oyuncuyu görebiliriz. Zira eylül ayında 15 milyonu gören Steam, ekimde de 16 milyona ulaşmıştı ve son olarak 17,686,886 oyuncuyla kendi rekorunu kırdı. Bu oyuncuların 6.9 milyonuysa o an oyun oynamaktaydı. PCGamesN'in ve SteamDB'nin paylaştığı bu verilere bakarsak Steam'in seneyi 18 milyon eş zamanlı oyuncuya ulaşarak kapayacağını söyleyebiliriz. Ancak bu tip devasa büyümeler, hiç beklenmedik çöküşleri de yanında getirebiliyorlar. 

Bu büyümenin Steam'in teknik destek hattının iyileştirilmesiyle bir alakası var mı diye de merak etmiyor değilim. Umarım Valve bu konuda bizlerle bilgi paylaşmaya devam eder. Şüphesiz PUBG'nin yaptığı büyük patlama ve pek çok Asyalı oyuncuyu Steam'e taşıması da bunda büyük bir etken olmuş olmalı.

Siz ne düşünüyorsunuz Oyungezerler? Steam, aralık ayında 18 milyonu geçmeyi başarabilir mi?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum