''PUBG'yi Tüm Konsollarda Çıkarmak İstiyoruz, Ama Sony Kalite Konusunda Çok Katı''

Neyse ki Sony katıymış. Xbox One performansı ortada...

 PUBG Corp.'un CEO'su Chang Han Kim, Inven Global ile yaptığı röportajda oyunun neden sadece PC ve Xbox One için çıkış yaptığını açıkladı. Hatırlayacağınız üzere aralık ayının sonunda PC'de tam sürüme geçen PlayerUnknown's Battlegrounds, aynı zamanda Xbox One'da da erken erişime (Game Preview) açıldı.

Uzun bir süredir kafalarda oyunun Xbox One'a özel kalıp kalmayacağı yer alıyordu. Nitekim oyunun sadece Xbox'ta yer almasının sebebi özel anlaşmalardan ziyade Sony'nin kendi şartlarıymış. Han Kim, yaptığı açıklamada "Şu an için oyunun Xbox One sürümünü tamamlamaya odaklanmış durumdayız. Eğer fırsat bulursak oyunu her platformda çıkarmayı hedefliyoruz. Steam Erken Erişim ve Xbox Game Preview bir nevi satış öncesi sürümleri gibiler. Yani bu iki yerde kalite konusunda bir kısıtlama yok. PlayStation ise bu konuda oldukça katı. Bir oyunun bittikten sonra belirli kalite standartlarına ulaşmadığı için altı ay bekletildiğini biliyoruz." dedi.

Bunu duymak bir hayli sevindirici. PlayStation oyunlarının kalitesi ve biz oyunculara sunduğu şeyleri düşündüğümüzde Sony'nin belirli şeylerden ödün vermiyor olması bence harika. Bunu da bir oyun geliştiricisinden duymak ve zaten tahmin ettiğimiz bir şeyin onaylanması ayrı güzel tabii.

PUBG'nin Xbox One sürümü hem oynanış olarak, hem de performans olarak sürünüyor. Bir iki güncellemeyle performans iyileştirmeleri geldiyse de oyunun konsolda hala kötü durumda olduğunu söylemem gerekli. Bununla birlikte PUBG'nin Xbox'ta çıkar çıkmaz 1 milyondan fazla sattı. 

PUBG, Steam'in eş zamanlı oyuncu rekorunu 3 milyon 105 bin kişiye çıkarmıştı. Aynı zamanda oyundan şu ana kadar yaklaşık 1,5 milyon oyuncu hile sebebiyletemelli olarak uzaklaştırıldı. Oyun toplamda 30 milyondan fazla kopya satmayı başardı ve bu alanda da her geçen gün yeni bir rekora koşuyor.

Oyungezer editörleri ve Oyungezer okurları'nın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz 2017'nin En İyi Açık Dünya/Online Oyunu Yarışması'nda da PUBG'nin açık ara oy farkıyla birinci geldiğini hatırlatalım sevgili Oyungezerler.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum