Xbox One Başarım Sistemine Eşya Kutuları Gelecek!

Artık başarım peşinde koşmanın karşılığını alacağız

Microsoft yeni firmware güncellemesi ile XBox One Başarımlarına ince ayar çekmiş ve oyuncuların Sıradaki Başarımlar özelliği ile farklı oyunlardaki başarımlarını daha rahat takip edebilmelerini, başarımlarını nadirliklerine göre sıralamalarını ve almaya en yakın oldukları başarımları görebilmelerini sağlamıştı. Yayınlanan yeni bir rapora göre ise Microsoft'un başarımlarla ilgili planı bununla sınırlı kalmıyor.

Microsoft "Careers", yani Kariyer ismindeki bir sistem üzerinde çalışıyor. Kariyer sisteminde oyuncular sevdikleri oyunları oynayıp başarımlar kazandıkça level atlayacak ve prestij rütbeleri kazanacaklar. Ve sıkı durun, bu sayede de eşya kutusu açmaya hak kazanacaklar! Bu eşya kutuları Microsoft'un hazırladığı yeni Avatar sisteminde kullanılabilecek kozmetik eşyalar içerecek ama ileride bu kutuların içine daha da çekici olabilecek şeyler koyabileceklerini sanıyorum.

Bence bu gerçekten de çok güzel ve oyuncular için de oldukça eğlenceli olabilecek bir düşünce. Benzer bir şeyi keşke Steam'de yapsa diye düşündüğüm çok olmuştur, başarım peşinde koşan oyuncuları ödüllendirecek bu tarz bir sistem hiç de fena olmazdı.

Xbox One Kariyer eşya kutuları için Görevler de olacak. Oyuncular "şu oyunu oyna" gibi çeşiti görevleri tamamladıklarında da daha fazla tecrübe puanı kazanacak ve sonucunda daha fazla eşya kutusu açabilecekler.

Bu noktada tabi ki akla acaba bu eşya kutuları gerçek parayla da satılacak mı sorusu geliyor? Eşya kutularının kumar olup olmadığına dair tartışmalar hala sıcakken Microsoft'un böyle bir topun ağzına gireceğini sanmıyorum açıkçası. Tamam şu anda da bir çok kozmetik Avatar ürünü Microsoft'un Avatar Mağazasından para karşılığında satın alınabiliyor, ama sonuçta orada verdiğiniz paranın karşılığında ne alacağınızı bilerek alım yapıyorsunuz. İşin içine şans ve rasgelelik girmiyor yani. Bu yüzden ben eşya kutularının parayla satılmayacağını düşünüyorum. Ama bir ihtimal Avatar Mağazasına yenilenerek mevcut avatarların tecrübe puanı karşılığında satın alınması sağlanabilir, onu da ancak güncelleme yapıldığında görebileceğiz.

Microsoft //careers.xboxlive.com alan ismini ayırmış durumda ama sayfa henüz normal kullanıcılara açılmadı. Henüz tasarım aşamasında olan sistemle ilgili yeni bilgiler edindikçe sizleri de bilgilendireceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum