Uncharted ve Last of Us Filmleri Acaba Ne Durumda?

Druckmann filmlere pek de sıcak bakmıyor

Naughty Dog'un oyun dünyasının en önemli oyunları arasında yer alan Uncharted ve The Last of Us serilerinin filmleri ne alemde dersiniz? Naughty Dog'un ünlü ismi Neil Druckmann, Las Vegas'taki D.I.C.E. Summit'te 10 Cloverfield Lane'in yönetmeni Dan Trachtenberg ile hikaye anlatımına dair bir sohbete katıldı ve filmlerin durumları hakkında bilgi verdi.

Druckmann öncelikle Uncharted filminin yönetmeninden söz etti: bu isim Stranger Things ve Night at the Museum gibi filmlerin yönetmeni Shawn Levy. Druckmann, Levy'nin kendilerini gerçekten anladılarını söylüyor ve Uncharted'ın film uyarlamasına karşı düşüncelerinin de yıllar içinde geliştiğini belirtiyor. "Eskiden çok heyecanlıydık, tek istediğimiz ekranda bir Uncharted filmi görmekti. Ama sonra zaman geçtikçe anlattığımız hikayenin sinemada uyarlanacak olması bize heyecan verici gelmemeye başladı, çünkü biz o hikayeyi zaten sinematik olarak oldukça da iyi biçimde anlatmıştık."

Gerçekten de kalkıp da herhangi bir Uncharted oyunu bir kez daha canlı aktörlerle sinemada seyretmenin hiçbir esprisi olmazdı, o yüzden aynı seride yeni bir oyun yaratır gibi hikayenin özenli ve farklı olarak seçilmesi gerekiyordu.

Filmde genç Nathan Drake'i canlandıracak olan isim Spider-Man'den de tanıdığımız Tom Holland. Bir önceki paragraftan da anlayacağınız üzere Levy'nin Uncharted filmi ana oyunlardan birinin uyarlaması olmayacak, tamamen yeni bir hikaye anlatacak ve Nathan Drake'in gençliğine odaklanarak aradaki boşlukları dolduracak. Senaryosunu Joe Carnahan'ın yazdığı filmin R reytingine sahip olması bekleniyor.

Aslında Druckmann'ın sözlerinden Uncharted filmine çok da sıcak bakmıyormuş gibi bir hava çıkıyor. Kendisi daha önce de Joe Carnahan'ın "Naughty Dog'dakiler senaryoya bayıldılar" sözlerine "senaryoyu falan görmedik, film hakkında hiçbir şey bilmiyoruz. Keşke Carnahan desteklediğimizi ima etmeyi kesse" şeklinde bir karşılık vermişti. Çünkü Druckmann filmde farklı aktörler olacağından Uncharted filminin kendisine yabancı geleceğini düşünüyor. "Benim ve bir çok hayranımız için Nathan Drake demek Nolan North demek. Ellie demek Ashley Johnson demek. Joel demek Troy Baker demek. Bu rollerde bir başkasını görmek kafa karıştırıcı olacak."

"Şimdi kalkıp da bir Breaking Bad filmi çeksek ve Walter White'ı Bryan Cranston'dan başkası canlandırsa hiç de doğru olmazdı" diyor Druckmann.

Druckmann, konuşmasında Last of Us filmine de değindi. Üzerinde çalıştığı senaryo bir aralar oyunun doğrudan uyarlaması şeklindeymiş ve pek de iyi değilmiş. "Senaryodan bir süre uzak kalınca geriye dönüp baktım ve dedim ki o filmin yapılmasını istemiyorum". Filmin yapımcılığını üstlenen Sam Raimi'nin daha önce yaptığı açıklamalardan Neil Druckmann ile Sony'nin film konusunda anlaşmazlığa düştüğünü ve projenin askıya alındığını biliyoruz. Druckmann bu konuda bir gelişme olmadığıni söylüyor, yani daha uzunca bir süre Last of Us filmiyle ilgili bir gelişme olmasını beklememek lazım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum