Overwatch'a Battle Royale Modu Gelecek Mi? Jeff Kaplan Cevapladı

Overwatch the Battle Royale

Battle Royale kavramı bu yılın en önemli trendlerinden biri, bu yüzden de birbirinden farklı oyunların bir şekilde karşımıza Battle Royale moduyla çıkıyor veya çıkmayı planlıyor olması artık kimselere garip gelmiyor.

Acaba Battle Royale modu gelir mi diye düşünülen oyunlardan biri de Overwatch. Oyunun yönetmeni Jeff Kaplan Kotaku'ya verdiği röportajda Battle Royale modları hakkında ne düşündüğünü açıkladı.

Kaplan bu oyun modunun ve PUBG'nin büyük bir hayranı olduğunu söylüyor ve Overwatch'ta Battle Royale modunun varlığına da pek olumsuz baktığı söylenemez. "Overwatch hayranlarının sıkça bunu gündeme getirdiğini duyuyorum, 'Arcade'e battle royale modu olan bir kart ekleyiverin' falan diyorlar ve bunun harika bir fikir olacağını düşünüyorum" diyor Kaplan. Ama bunu ciddi bir planlama olmadan aceleye getirmek istemediklerini de ekliyor.

> Brigitte Yeni Tanıtım Videosu Eşliğinde Overwatch'a Katıldı

Sonuçta Overwatch'un türü çok farklı, özellikle de 1'e 1 kapışmalardaki dengesizliğin ve bazı saldırıların menzillerin farkı Battle Royale konseptine pek uymuyor. Overwatch kahramanlara dayanan bir oyun ve 1'e 1 düşünülerek tasarlanmamış. Yani bu da herkesin temelde eşit olduğu Battle Royale konseptinin çok dışında kalıyor. Ayrıca Overwatch'un harita büyüklüğü de bu tarz bir mod için uygun değil.

Kaplan'ın sözlerinden günün birinde Battle Royale olayına girerlerse bunun başlı başına yeni bir oyun olacağı anlamını çıkarmak mümkün. "Bu moda uygun sistemleri kurmayı ve bu kadar çok oyuncuyu biraraya toplamayı düşündünce, sanırım Overwatch için Battle Royale kavramının başlı başına yeni bir oyun anlamına geldiğini söyleyebilirim" diyor Kaplan. Yani eğer bu konsept ciddi anlamda masaya yatırılırsa aynı Fortnite Battle Royale örneğinde olduğu gibi Overwatch Battle Royale gibi ana oyundan çok daha farklı, bağımsız bir oyuncuk görme ihtimalimiz var.

Overwatch PC, PlayStation 4 ve Xbox One platformlarında bulunuyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum