Netflix'in Orijinal Dizi ve Filmlere Ayırdığı Rekor Bütçe Ortaya Çıktı

Hey maşallah!

İnternet üzerinden yayıncılık hizmeti veren Netflix liderliği elden bırakmıyor. Bunun en önemli nedeni platformun sunduğu orijinal dizi ve filmler gibi görünüyor. Bu durumun farkında olan Netflix de gelecek dönemlerde bu alanda ne kadar harcama yapacağını açıkladı. Ortaya çıkan rakamlar ise hem şaşırtıcı hem de olması gereken düzeyde diyebiliriz.

Dünyanın dört bir yanında hizmet veren Netflix geride bıraktığımız ilk üç ayda 7.4 milyon yeni üye kazandı. Bunların sadece 1.96 milyonunun Amerika'dan geldiğini, geri kalanın ise uluslararası pazarlardan sağlandığı ifade ediliyor. Bu eklentilerle birlikte Netflix'in üye sayısı tam 125 milyona ulaştı.

Bu olumlu gidişatın devam etmesini arzu eden Netflix yakın gelecekte orijinal dizi, film ve belgesellere odaklanmayı sürdürecek. Platformun içeriklerinden sorumlu olan Ted Sarandos yakın gelecekte orijinal yapımlara 8 milyar dolar harcayacaklarını açıkladı. Üretilecek içerikler arasında dizi ve filmlerin dışında şov programları, belgeseller, stand-up şovları ve İngilizce dışındaki dillerde üretilen yapımlar da yer alıyor. Kısacası harcanacak bu 8 milyar dolarla birlikte hem varolan üyeler korunacak hem de aileye yenilerinin eklenmesi için çaba harcanacak.

Yakın zamanda Cannes Film Festivali'ne katılması yasaklanan Netflix bu gelişmeden pek de olumsuz etkilenmiş gibi görünmüyor. Aksine vites yükselterek yola hızla devam ediliyor. Bakalım yapılan masraflar karşılığını bulabilecek mi?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum