God of War'un Koleksiyon Haritasında Saklı Olan Sır Çözüldü

Bir sır daha çözüldü

Sony Santa Monica'nın God of War içerisine sakladığı sırlar bir bir ortaya çıkıyor. Her şey Aldroyd ismindeki bir Reddit kullanıcısının God of War'un Koleksiyon Versiyonuyla birlikte gelen kumaş harita üzerinde bir bulmacanın saklı olduğuna dair açtığı başlıkla başladı. Buna göre Brezilyalı bir YouTuber runik harflerle yazılmış olan metni İngilizceye çevirmiş ve bunun bir bulmaca olduğunu düşünerek yardım istemişti. Bunun üzerine Reddit'te hummalı bir araştırma başladı, haritanın sol üst köşesindeki metne ek olarak en büyük ipucunun haritayı çepeçevre saran World Serpent üzerine yazılmış olduğu ortaya çıktı.

Haritanın büyük halini resme tıklayarak görebilirsiniz:

Buna göre çözülmüş olan mesajda şunlar yazılıydı (aslında burada ciddi bir spoiler yok, sonuçta bu zaten haritanın üzerinde yazan bir mesaj, ama yine de oyunu bitirmeden hakkında hiçbir şey öğrenmek istemiyorsanız es geçebilirsiniz):

"Demirci Huldra kardeşler Brok ve Sindri, dev Faye için bu büyük haritayı yaratmak üzere Midgard'ı bir uçtan diğer uca gezdiler. Yolculukları tamamlandığında aralarında kalan boşlukta gizemli bir hazine buldular ama şanssızlık bu ya, hazinenin yerini anında unuttular. Brok adımlarının üzerinden geçerek geri gitti ve hazineyi kaybettiği için Sindri'yi suçladı. Sindri kendi adımlarının üzerinden geçerek geri gitti ama hazineyi bulamamalarının Brok'un hatası olduğunu biliyordu. Hazineyi asla bulamadılar ve kardeşler de birbirleriyle bir daha asla konuşmadılar.

Bu büyük hazineyi bulmak için altın çemberin içinde dur ve Tyr'in tapınağına doğru bak. Şimdi önce soldaki mangala, sonra da tapınağa geri bak, sonra sağdaki mangala, sonra da soldaki mangala bak.

Soldaki mangala baktıktan sonra tekrar Tyr'in tapınağına bak, ardından yere bak, sonra kafanı kaldırıp sağ mangala, sonra da sol mangala ve en sonunda da tekrar Tyr'in tapınağıan bakarak kayıp hazineyi ortaya çıkar.

> God of War - İnceleme

Oyuncular birkaç saat boyunca altın çemberin nerede olabileceğini bulmaya çalıştılar, çeşitli tahminlerin ardından yine bir Reddit kullanıcısı olan khanys bunun Lake of Nine'daki Muspelheim Tower olduğunu ortaya çıkardı. Bilmecedeki ipuçlarını olduğu gibi tekrarlayınca da gerçeklikte bir yırtılma meydana geldi ve hazine de orada kendisini bekliyordu.

Aşağıdaki videoda siz de tam olarak ne yapmanız gerektiğini görebilir ve bu sayede Kratos'un Leviathan baltası için Forbidden Grip of the Ages ismindeki yeni topuza sahip olabilirsiniz. Bu balta topuzu Kratos'un tüm özelliklerine bonus verirken, R1 kombosunun sonuna da sarsıcı bir dalga ekliyor.

Yalnız videoda oyunda bulunduğunuz yere göre spoiler olabileceğini belirteyim, hikaye kısmında olduğu gibi oyunu henüz oynamadıysanız ya da başlardaysanız videoyu da es geçmeyi tercih edebilirsiniz.

Videoyu izlemek için tıklayın.

Oyunda kim bilir bunun gibi henüz keşfedilmemiş kaç tane sır vardır ama dikkatli oyuncuların elinden de hiçbiri kurtulacak gibi görünmüyor.

Oyunu, Türk Telekom faturanıza 12 ay taksit ile, Playstore'dan satın alabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum