Darksiders 3 Hakkında Bildiğimiz Her Şey

Mahşerin Üçüncü Atlısı

Darksiders 3 hiç şüphesiz yılın en çok beklenen oyunlarından biri. Nasıl olmasın ki? Gerek Darksiders 1, gerek Darksiders 2 inanılmaz keyifli, inanılmaz sağlam aksiyon oyunlarıydı ve bize Mahşerin Atlılarını oynama imkanı vermişti. Acaba üçüncü oyun olur mu, olmaz mı, olursa nasıl olur, ne zaman olur falan diye düşünürken bir anda duyurusu yapıldı ve biz de duyurudan bugüne geçen zaman içerisinde oyun hakkında öğrenmiş olduğunuz bilgileri bir araya getiriverdik.

Darksiders 3 hakkında neler mi biliyoruz? Gelin hep beraber bir göz atalım.

Oyunu bu sefer kim geliştiriyor?

Serinin ilk iki oyunu 2010 ve 2012 yıllarında Vigil Games tarafından geliştirilmiş ve THQ tarafından yayınlanmıştı. Ancak 2012 yılının sonunda THQ'nun iflasını açıklaması, THQ ailesinin bir ferdi olan Vigil Games'i vurmuş ve stüdyonun kapısına kilit vurulmuştu.

Darksiders serisinin akıbeti bir süre belirsizliğini korudu. İsim hakkını satın almayı düşünenler arasında PlatinumGames ve Crytek de vardı ama nihayetinde Darksiders serisi, 2014 yılında THQ markasını da satan alan Nordic Games'in eline geçti ve firma ismini de THQ Nordic olarak değiştirdi. Yine aynı yıl Vigil Games'in kurucusu David L. Adams Gunfire Games isminde yeni bir stüdyo kurdu ve Vigil Games'te çalışan pek çok isim de bu stüdyoya katıldı. İşte Darksiders 3'ü geliştiren ekip de bu, büyük çoğunluğu önceki Darksiders oyunlarında çalışan isimlerden oluşuyor yani.

Bu sefer hangi Atlı olarak oynayacağız?

İlk oyunda Mahşerin Dört Atlısı'ndan War (Savaş), ikincinde ise Death (Ölüm) olarak oynamıştık. Darksiders 3'te ise sıra kızkardeşleri Fury'e (Öfke) geliyor. Elbette diğer oyunlarda gördüğümüz gibi Darksiders 3'te de ana kahramanımızın tamamen kendine has bir oyun stili olacak.

Yalnız muhtemelen sizin de dikkatinizi çekmiştir, normalde geleneksel anlatımlarda Dört Atlı Savaş, Ölüm, Açlık ve Hastalık'tır; yani aralarında Öfke diye biri yoktur. Darksiders evreninde ise Öfke, Açlık'ın yerine geçmiş gibi görünüyor. Bunun da en büyük kanıtı kendisinin bindiği atın Siyah olması.

Fury bir büyücü ve ana silah olarak da bıçaklı bir kırbaç kullanıyor. Kendisi ayrıca sahip olduğu büyü yeteneği sayesinde farklı şekillere bürünebiliyor ve bu sayede farklı silahlar ve hareketler de kullanabiliyor. Henüz Fury'nin kaç farklı şekile bürünebileceği belli değil ama bunun etrafta dolaşma açısından büyük öneme sahip olacağı düşünülüyor. Yani kardeşlerinin aksine bir yerden bir yere gitmek için eşyalara veya bineklere ihtiyaç duymayabilir.

Hikaye yine aynı mı?

İlk iki oyunda da gerek Savaş, gerek Ölüm kötülüğün güçleriyle ölümüne mücadele etmiş ve dünyayı yıkımdan kurtarmaya çalışmıştı.

Darksiders 3 ile bir bakıma zamanda geri döneceğiz; çünkü fragmanlarda da gördüğümüz üzere War tutsak halde bulunuyor. Yani oyunun geçtiği dönem War'un tusak olduğu ve Death'in kardeşinin ismini temize çıkarmak için maceraya atıldığı dönemle aynı. Bu sefer nihai amacımız edi Ölümcül Günah'ı ve onların yardımcısı olan çeşitli mistik yaratıkları yok etmek. Bu günahlar kıyamet sırasında tutuklu bulundukları hapisten kaçmayı başarıyor ve Dünya'ya kaçarak fiziksel bir bedene kavuşuyorlar. Dünyaya dengeyi getirmek ve insanlar için güvenli bir yer olmasını sağlamak için bu günahları temizlememiz gerekiyor.

Oyunda Yedi Ölümcül Günah çok değişik biçimlerde karşımıza çıkacak. Bunların bazıları tuhaf yaratıklar şeklinde görünecek, bazılarını ise söz konusu günahlar tarafından ele geçirilmiş 'yozlaşmış' tipler olarak göreceğiz. Aşağıda izleyebileceğiniz video oyunun alfa öncesi versiyonundan kaydedilmişti ve bu videoda Sloth, yani Tembellik günahının nasıl bir yaratık olduğunu görmüştük:

 

Oyun dünyasıyla ilgili bilmemiz gerekenler neler?

Darksiders 3 yarı-açık bir dünyada geçecek diyebiliriz. Gunfire Games oyun dünyasını "Fury'nin bir yandan hikayeyi ilerleyip, bir yandan gizleri ortaya çıkarmak için ortamlar arasında ileri - geri dolaşabileceği, açık uçlu, yaşayan bir dünya" olarak tanımlıyor. Bu da oyun dünyasının ekrana yansıtılma şeklinin Darksiders 2'yle paralel olacağını akla getiriyor. Burada dikkat çeken kısım ise "ileri - geri dolaşabileceği" cümlesi.

Özellikle de Metroidvania türünde yeni yetenekler kazandıkça eski bölgelere dönmek ve bu yetenekler sayesinde daha önce gidemediğiniz yerlere ulaşarak buralardaki gizleri ortaya çıkarmak sıklıkla yaptığımız bir şey. Yani Darksiders 3'te de çok büyük ihtimalle ilerledikçe belki silahımızın kazanacağı yeni özellikler, belki de yeni büyülerimiz sayesinde oyunun geçmiş kısımlarına dönerek farklı yollara girebileceğiz.

Oyun dünyasının görsel yanı elbette önceki oyunları andırıyor, grafiksel olarak büyük bir değişiklik beklememek lazım. Zaten Darksiders oyunları kıyamet hikayeleri anlatsa da bunu son derece renkli biçimde yapmayı başaran oyunlar. Ayrıca daha önce de belirttiğim gibi oyun sadece Dünya üzerinde geçmeyecek çünkü açıklamasında "cennetin yükseklerinden cehennemin derinliklerine" kadar ibaresi var.

Darksiders 3'ü E3 2018'te görebilecek miyiz?

Bu sorunun cevabı maalesef hayır ve sebebi de oldukça ilginç. Oyunun yayıncısı THQ Nordic bu sene E3'ü pas geçeceklerini çünkü Dünya Kupası'nın keyfini çıkarmak istediklerini açıkladı. Her ne kadar THQ Nordic Avusturya kökenli olsa ve Avusturya Dünya Kupası'na katılmıyor olsa da 14 Haziran'da başlayacak olan turnuvayı kaçırmak istemiyorlarmış. Bu da yalnızca Darksiders 3 değil Biomutant, Fade to Silence ve Wreckfest gibi oyunları da E3'te göremeyeceğimiz anlamına geliyor.

THQ Nordic bunun yerine Ağustos sonunda düzenlenecek olan Gamescom'da yer alacak.

Ne zaman, hangi platformlar için çıkacak?

Oyunun çıkış tarihine dair henüz kesin bir bilgi yok, tek bildiğimiz 2018 yılı içerisinde çıkışını yapacağı. Kesin tarihi çok büyük ihtimalle Gamescom fuarında açıklayacaklarını düşünüyoruz, çünkü zaten yılın bitişine 4 ay kalmış olacak. Oyunun hangi platformlara çıkacağına dair bilgiyi ise Amazon'un oyunun resmi duyurusundan önce yapmış olduğu sızıntı sayesinde biliyoruz. Amazon sayfasında oyunun PC, PlayStation 4 ve Xbox One için çıkacağı yazıyordu.

Nintendo Switch hakkında henüz bir bilgi olmasa da önceki Darksiders oyunlarının Wii U için de çıkmış olduğunu düşünürsek Switch'in de olası platformlardan biri olduğunu düşünmek için yeterli sebebimiz var.

Yayınlanan en son fragmanlar

Oyunu, Türk Telekom faturanıza 12 ay taksit ile, Playstore'dan satın alabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum