Remedy'nin Yeni Oyunu Bir Doğaüstü Shooter

Remedy'nin projesi ortaya çıktı

Sony'nin E3 konferansında "dört büyük oyunun" arasında duyurulan oyunlardan biri de Max Payne, Alan Wake, Quantum Break gibi oyunlarıyla tanıdığımız Remedy Entertainment'tan geldi. Gelecek sene PlayStation 4, Xbox One ve PC için yayınlanacak oyunun ismi Control. Sanırım bu daha önce "P7" kod adlı dediğimiz oyun olsa gerek, çünkü onu da tanıtırken "yeni bir Remedy evreninde geçen, sinematik üçüncü şahıs aksiyon oyunu" olarak nitelendiriyorlardı.

Oyunun gösterilen fragmanı Remedy'nin tüm izlerini taşıyor, öyle ki daha yayınlanmaya başlar başlamaz hepimiz "Remedy bu!" dedik. Bu sefer baş kahramanımız bir kadın ve kendisini iç kısmı sürekli olarak değişen tuhaf bir binada ilerlerken görüyoruz. En Eski Ev olarak adlandıran bu yerin duvarları değişip duruyor ve kadın kahramanımız da "Kurallar ve ayinler vardır, daha derinlere inebilirsin" gibisinden bir şeyler söylüyor. Hareketsiz dururken bir anda saldıran bedenler de işin içine bir miktar korkunun gireceğinin habercisi.

Oyunun yayıncısı olan 505 Games konuyu şu şekilde özetlemiş: "New York'taki gizli bir teşkilay dünya dışından gelen bir tehdit tarafından istila edilmiştir, teşkilatın yeni Direktör'ü olarak Kontrol'ü geri kazanmaya çalışacaksınız."

Neden olmasın? Kontrol'ü kazanmak bizim işimiz :) Fragmanda Remedy oyunlarında görmeye alıştığımız yavaş çekim mermi sahneleri falan da bolca mevcut, gerisi de etrafa camların uçuştuğu patlamalarla dolu. Kahramanımızın psişik güçlere sahip olduğunu da söyleyebiliriz. Hatta gördüğümüz kısımlar Quantum Break'i de bayağı andırıyordu.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum