BioWare'de Yaprak Dökümü - Baldur's Gate'in Baş Tasarımcısı Stüdyodan Ayrıldı

Hayırlısı olsun

22 yıldır BioWare'de çalışan James Ohlen stüdyodan ayrıldığını açıkladı. Kendisi BioWare'in önemli isimlerinden biri, o çok sevdiğimiz orijinal Baldur's Gate'in baş tasarımcısı (Baldur's Gate 2'nin de yönetmeniydi) olan Ohlen aralarında Neverwinter Nights, Jade Empire, Knights of the Old Republic, Dragon Age. Origins, Mass Effect: Andromeda'nın da bulunduğu bir çok oyunda tasarımcılık ve yazarlık yaptı. Son olarak Anthem üzerinde çalışan Ohlen, kendi yolunu çizmeye karar vermiş.

"BioWare'de çalıştığım süre içinde en çok eğlendiğim zamanlar Baldur's Gate 1+2 ve NWN'nin tasarımcısı olduğum zamanlardı. 10 yaşından beri sıkı bir D&D hayranıyım ve bir kez daha bunun bir parçası olmak istiyorum. Neden bahsettiğimi merak ediyorsanız arcanumworlds.com adresini ziyaret edebilirsiniz." diyor Ohlen.

> Mass Effect: Andromeda'nın Başarısızlığı BioWare'e Ders Olmuş

Arcanum Worlds sitesine baktığımızda bunun daha çok Dungeons and Dragons için kitaplar ve maceralar yayınlayacak bir oluşum olduğu görülüyor. Yalnızca masaüstü ile mi sınırlı kalacaklar, yoksa video oyunları işine de girecekler mi bunu şimdiden tahmin etmek mümkün değil. Ancak Ohlen'in yalnız olmadığını da söylemeliyim.

Arcanum Worlds'te daha önce Star Wars: The Old Republic ve Mass Effect: Andromeda'da da çalışmış olan, BioWare/EA'de baş tasarımcılık ve kreatif direktörlük yapmış olan Jesse Sky'da var. Ayrıca sitede bir de "Gizemli Yazar"dan bahsediliyor ama verilen ipuçlarından bunun Drew Karpyshyn olduğunu tahmin etmek mümkün.

Mass Effect 1 ve 2'nin baş yazarı Karpyshyn de Mart ayında BioWare'den ayrılmıştı. İçimden geçeni de söyleyeyim bari, keşke BioWare yine mis gibi D&D oyunlarına dönmüş olsaydı da Ohlen gibi isimleri korumayı başarabilseydi.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum