Fortnite: 5 Maddede 5. Sezon

Yeni sezonda neler var?

Battle Royale tahtının son sahibi Fortnite’ın 5. sezonu bu hafta başladı. Başından beri aksiyonu bir parti oyunu tadında yaşatmaya odaklanan Fortnite Battle Royale’ın bu sezonu da aynı kafada devam edecek gibi görünüyor. Yeni sezona eklenen başlıca özelliklere bir bakalım:

1-Kızgın Kumlar Bizi Bekler! 5. sezonun en dikkat çekici yeniliklerinden biri çöl bölgesi. Yeni gelen çöl bölgesi, Palmiye Parkı ve Kulüp Kalantor olarak ikiye ayrılıyor ve  yeni deneyimler vaat ediyor. Kızgın kumların arasında birçok sır olduğuna eminim, ama bunları bulmak biraz zaman alacak gibi görünüyor.

2- Haritada Yırtık Var! Yeni sezonun bir diğer yeniliği; yırtıklar. Bu yırtıklara 4. sezonun sonunda fırlatılan roket neden olmuş. 5. sezonda ise bu yırtıkları kullanarak oyun dinamiği değiştirebileceğiz. Bu yırtıkların içinden geçtiğimizde bizleri haritanın farklı bir yerine havadan gelişigüzel bırakacak. Bir diğer dinamizm değişikliğiyse sekizinci ve dokuzuncu çemberler daralırken artık farklı yönlere doğru kayması. Böylelikle oyunun son aşamasına daha fazla hareketlilik ve heyecan kazanmış.

3- Biletleriniz Lütfen! 5. sezonun başlaması ile ‘Savaş Bileti’ oyun içi mağazadaki yerini aldı. Şu an 950 V-Papel olan savaş biletini 30 TL. Savaş biletini alan oyuncular, anında 2 özel kostüme ve yanında birçok ödüle sahip olacak. Pek tabi sezon bitiminde sahip olduğumuz ekstra ödüller envanterimizde kalmaya devam edecek.

4- Atlayın Golf Arabasına! Fortnite oyun içi araçlar konusunda pek bir yaratıcı. 4. sezonda alışveriş arabasıyla kalplerimizi kazanmıştı Fortnite ama 4 kişilik ekipler için yetmiyordu maalesef. Bu sorunu 5. sezonda hoşlandığımız absürtlüğüyle çözen Fortnite, bizlere ekipçe bir yolculuk yapabileceğimiz eğlenceli bir golf arabası getirmiş. Golf arabasıyla havaya zıpladığımızda ileri ve geri hareketleriyle havada kalma süremizi etkileyebiliyoruz. İşin bir diğer eğlenceli kısımı ise golf arabasının drift yaptıktan sonra ekstra hız kazanmamız!

5- Sürüye Meydan Oku! Sezon 5’te gelen bu mod bizleri savaşa daha hızlı sokmayı hedefliyor. Oyuncuları hazır bi üsse bıraktıktan sonra, kısa bir hazırlanma ve tuzak kurma süresi verdikten sonra düşman dalgası gelecek. Ayrıca bu modda mini-boss’lar da mevcut. Bu modun bizlere oyun sonunda klasik ödüllerin yanı sıra etkinlik biletleri de verilecek.

Fortnite 5. sezonda bizleri bekleyen önemli değişikliklere biraz olsun değindik. Detaylı yama notlarına ulaşmak isterseniz buraya tıklamanız yeterli olacaktır. Bakalım 6. Sezon'da bizleri neler bekliyor. Şimdiden meraklandık doğrusu...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum