''Cyberpunk 2077 Doğası Gereği Politik Bir Oyun Olacak''

Tasarımcısından açıklamalar

ABD ve Birleşik Krallık'ta aylık olarak yayınlanan Official Xbox Magazine en yeni sayısında CD Projekt Red görev tasarımcılarından Patrick Mills ile Cyberpunk 2077'yi konuştu. Mills aynı zamanda The Witcher 3 üzerinde de çalışmış olduğu için ister istemez iki oyun arasında karşılaştırmalar da yapılmış ve bunların başında da oyundaki politik temalar geliyor.

Mills, Cyberpunk 2077'de politik temalar veya sosyal eleştiriler olup olmayacağı yönünde soruya şu cevabı vermiş:

"Cyberpunk 2077 güce sahip yukarıdaki insanlar ile gücü olmayan aşağıdaki insanlar hakkında bir oyun. Bu güç paradan, hiyerarşiden, teknolojiden ve şiddetten geliyor. Orijinal Cyberpunk 2020 dünyası, aynı The Witcher hikayelerinin geçtiği dünya gibi yazarın kendi eleştirilerinden oluşuyor ve biz de oyunlarımızda bu konulara değinmekten imtina etmiyoruz. Hatta tam tersine, bizi diğerlerinden ayıran şeylerden biri bu. Cyberpunk doğası gereği politik bir tür ve bu da kaçınılmaz olarak politik bir oyun olacak."

> Cyberpunk 2077 Fragmanında CDPR’dan Gizli Mesaj Var

> Cyberpunk 2077’yle İlgili Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

Mills oyunun birinci şahıs perspektifi hakkında da yorumlarda bulundu. "Birinci şahısın bize sağladığı pek çok avantaj var ve bunlardan biri de karaktere daha yakın olmanız ve o karakterin bedenindeymiş gibi hissetmeniz. Şunu da söylemek istiyorum: gidin ve bir üçüncü şahıs oyunu oynayın, The Witcher 3 oynayın ve yukarı bakın. Sadece yukarı bakın. Kendinizi o ana kaptıramadığınızı göreceksiniz. Gerçekten yukarı bakıyormuşsunuz gibi değil, kamerayı çeviriyormuşsunuz gibi hissettiriyor."

Bu şekilde düşününce Mills'e hak vermemek mümkün değil. Zaten oyunun birinci şahıs perspektifinin aldığı eleştirileri de anlamış değilim, sanki daha önce hiç birinci şahıstan rol yapma oyunu oynamamışız, hiç örneğini görmemişiz gibi davranmak çok anlamsız. Cyberpunk 2077'nin farklı bir oyun olduğunu kabul etmeli ve her şeyini bire bir biçimde The Witcher 3 ile kıyaslamayı bırakmak gerek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum