Mount & Blade II: Bannerlord'dan Gamescom Açıklaması Geldi!

Bu sene tek kişilik demoyu göreceğiz

Hemen aklınızdaki soruyu cevaplayayım: oyunun çıkış tarihi hala açıklanmadı :) TaleWorlds, Steam sayfasında yayınladığı blog mesajıyla Gamescom planlarından bahsetti. Hatta mesajın ilk halinde çıkış tarihine yönelik bir espri de vardı (Gamescom 2019, Gamescom 2020 diye uzayan bir liste) ama sonrasında mesajı değiştirdiler. Belki de gereksiz tepki almamak içindir, kim bilir?

TaleWorlds geçen seneki Gamescom'da oyunun çok oyunculu demosunu oynattıklarını ama oyuncuların oyunun tek kişilik kısmının ne durumda olduğunu merak etmeye devam ettiğini söylüyor ve bu konuda oyuncu camiasını 'karanlıkta bıraktıklarını' kabul ediyor. Görünüşe göre ekip bu seneki Gamescom'da bunu telafi etmeye kararlı, çünkü fuara katılan oyuncular Bannerlord'un tek kişilik sandbox kısmını oynayabilecekler!

"Önceden hazırlanmış karakterlerden birini seçecek ve sandbox modunda ne isterseniz onu yapabileceksiniz" diyor TaleWorlds. Buradaki "önceden hazırlanmış karakter" sözü sizi yanıltmasın, oyunda son derece detaylı bir karakter yaratım sistemi bulunacak ama Gamescom'da oyuncuların bununla çok zaman kaybetmemeleri için böyle bir karar alınmış. "30 dakikalık vaktinizi avatarınızı mükemmelleştirmek için harcamanızı istemedik" demişler hatta, yani oyunun son halinde karakter yaratımına bayağı bir zaman harcayacakmışız gibi duruyor.

Demoda oyuncular haritayı özgürce dolaşabilecek, Calradia halkıyla tanışıp muhabbet edebilecek, askerler eğitebilecek, savaşlara katılabilecek, ticaret yapabilecek, turnuvalara girebilecek ve görevlere çıkabileceklermiş. Demo oyunun henüz erken bir aşamasında geçtiği için fraksiyona katılma veya kuşatmalar gibi oyunun ileriki kısımlarını göremeyecekmişiz.

Geçen sene çok oyunculu demoyu gördük, bu sene tek oyunculu demoyu göreceğiz, herhalde gelecek seneki Gamescom'da da çıkış tarihi açıklanır.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum