NVIDIA RTX 2080 GTX 1080'den %50 Daha Hızlıymış

NVIDIA'nın yalancısıyız vallahi.

 NVIDIA'nın yeni GeForce RTX ekran kartları muhteşem duruyorlar, bu konuda herhalde hepimiz hemfikiriz değil mi Oyungezerler? Turing mimarisi sayesinde yepyeni ışıklandırma ve ışın takip sistemine kavuşan NVIDIA ekran kartları sadece bu alanda değil aynı zamanda performans konusunda da 10 Serisi ekran kartlarını geride bırakıyor. RTX teknolojisini destekleyen oyunlarda hem görsel anlamda arada büyük bir fark var, hem de performans olarak %50'ye varan ve hatta bazen aşan bir fark görüyoruz.

 rtx2

Yukarıdaki görsele baktığımızda DLSS (Deep Learning Super Sampling) dediğimiz yeni bir isim gözünüze çarpmış olabilir. Bu da NVIDIA'nın yeni yapay zeka destekli kenar yumuşatma teknolojisi aslında. Digital Foundry'den gelen açıklamada NVIDIA'nın bu grafikte biraz abartıya kaçmış olabileceği, TAA ile DLSS arasında %50'ye varan farklar bulunmadığından da bahsedilmiş bunu da not düşeyim.

RTX 20 Serisi Ekran Kartları henüz kullanıcıların ve incelemecilerin eline ulaşmadığı için bu konu hakkında bir dizi testler yapılmadan (tarafsız mecralar tarafından) kesin konuşmamak lazım yani. NVIDIA aynı zamanda hemen aşağıda gözlemleyebileceğiniz 4k ve HDR renderı açık oyunlar grafiğini de paylaştı. Arada hatrı sayılır farklar var gibi gözükse de tekrar hatırlatayım bunlar NVIDIA'nın kendi grafikleri ve henüz inceleme sonuçları ortaya çıkmadı.

rtx1

RTX 20 Serisi GTX 10 serisini her halükarda cebinden çıkaracak tabii, umalım da bu yeni teknoloji ve güçlü performans GTX 10 Serisi'nin fiyatlarının sağlam bir şekilde çakılmasına sebep olsun.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum