FIFA 19 - Oyuncu Reytingleri #100-81

En iyi ilk 100 oyuncu belli oluyor!

 EA Sports'un deli gibi para basmasını sağlayan FIFA serisinin son oyunu FIFA 19'a artık gün sayıyoruz efendim. 28 Eylül'de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch ve PC için çıkış yapcak futbol oyununda en iyi ilk 100 oyuncu aşama aşama açıklanıyor. 100'den 81'e en iyi 20 oyuncuysa halihazırda açıklandı. Biz de bu listeyi paylaşalım dedik. Koyu bir FUT oyuncusu olarak ben de araya birkaç isim hakkında yorum sıkıştıracağım tabii.

Bununla birlikte oyuncu puanlamalarına bakmadan önce EA Sports'un konu hakkında hazırladığı müthiş videoya da bir göz atın derim. FIFA Serisi büyük problemlere sahip olsa da tanıtım işi konusunda gerçekten harika işlere imza atıyorlar.

100. Kostas Manolas - 85 - Roma - Serie A 
99. Riyad Mahrez - 85 - Manchester City - Premier League
98. Zlatan Ibrahimovic - 85 - Los Angeles Galaxy- MLS
97. Raheem Sterling - 85 - Manchester City - Premier League
96. Blaise Matuidi - 85 - Juventus - Serie A
95. Marco Asensio - 85 - Real Madrid - La Liga
94. Sergej Milinkovic-Savic - 85 - Lazio - Serie A
93. Joshua Kimic - 85 - Bayern Münih - Bundesliga
92. Edin Dzeko - 85 - Roma - Serie A
91. Koke - 85 - Atletico Madrid- La Liga
90. Marco Reus - 85 - Borussia Dortmund - Bundesliga
89. Filipe Luis - 85 - Atletico Madrid - La Liga
88. Vincent Kompany - 85 - Manchester City - Premier League
87. Arjen Robben - 85 - Bayern Münih - Bundesliga
86. Alisson - 85 - Liverpool - Premier League
85. David Alaba - 85 - Bayern Münih - Bundesliga
84. Fabinho - 85 - Liverpool - Premier League
83. Arturo Vidal - 85 - Barcelona - La Liga
82. Virgil van Dijk - 85 - Liverpool - Premier League
81. Diego Costa - 85 - Atletico Madrid - La Liga

Açıklanan bu kartlar arasında en dikkat çeken sanırım Vidal ve Robben'e yapılan güç düşürmeleri olmuş. Robben'in hızı 79'a düşerken Vidal'in hızıysa 57'lere kadar gerilemiş. Vidal, FIFA 18'in özellikle başlangıç döneminde en sık tercih edilen komple orta sahalarından biriydi. Hatta karşınıza sıklıkla Alaba-Boateng-Vidal üçgeni çıkardı. Zaten La Liga'ya transfer olmasıyla bu ihtimal ortadan kalkmıştı ancak tıpkı Busquets ve Kroos gibi Vidal de oyuncuların itinayla kaçınacakları ve SBC'lerde kullanacakları bir kart halini aldı diyebiliriz. Robben'in de hızı büyük bir vurgun yemiş durumda. Geçtiğimiz yıl da hızdan kaybeden Robben, zayıf ayağının 2 yıldız olmasıyla birlikte karşımıza çok nadir çıkacak oyunculardan biri olacak.

Bir de güçlendirilmiş gibi dursa da aslında oyun içi faydasına büyük vurgun yemiş gibi duran Joshua Kimmich var tabii. FIFA 18'de özel kart üstüne özel kart alan, hatta FIFA 19'da TOTY'de görürsek şaşırmayacağımız sağ bek dostumuzun defansif çalışma oranı "düşük" yapılmış. Defans desteği "orta düzey" olduğunda bile sıkıntı yaşatan bir karttı. Boylu poslu olmaması, güçsüz olması ve hızlı da olmamasıyla birlikte oyundaki bir sağ beki daha öldürmüş oldular. Malumunuz özel kartları çıksa bile bu kartların çalışma oranlarına dokunulmuyor.

Yine göze çarpan bir diğer isim de FIFA 18'deki 84'lük kartı 85'lik kartından daha iyi olan Fabinho. Hızdan kaybetmiş ne yazık ki ve ortalaması 85'e yükseldiği için alacağı IF kartlar onun özelliklerini az az artıracak. Eğer 84 kalsaydı ve özel bir kart alsaydı en azından çok daha sağlam bir ilk özel kartı olabilirdi.

Marco Reus da zaten düşük dayanıklılığı sebebiyle tercih edilmeyen oyuncular arasında yer alıyordu ve şutundan paslarına kadar neredeyse her özelliğine ağır darbeler almış. Tabii koca sezonun neredeyse tamamını sakat geçirdiği için normal karşılamak lazım diyelim.

Bakalım gelecek kartlar nasıl olacak. Büyük ihtimalle yine en dolu ve en ideal kadrolar Premier Lig tekelinde olacak. Serie A'dan bazı kartların da bir hayli iyi hale geldiğini görmek şaşırtmadı. Neticede o Ronaldo'lar için paket açılması lazım. Portekizli ofansif ikonların eklenmesini de unutmayalım tabii.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum