Rainbow Six Siege'e, Sansür Haberi Sonrası Olumsuz İnceleme Yağdı

Sansür kötü bir şey

Ubisoft'un Çin'deki oyun standartlarına uymak amacıyla Rainbow Six Siege haritalarında ve arayüzde yapmaya karar verdiği değişiklikler oyuncuların tepkisini çekmeye devam ediyor. Oyuncular tepkilerini talnızca forumlar ve Reddit'te değil, Steam'de de göstermeye başladılar ve oyunu olumsuz inceleme bombardımanına tuttular. Oyunun incelemeleri normalde Çoğunlukla Olumlu iken, son 30 gün içerisinde bunun %50 ile Karışık'a düştüğünü görüyoruz. Yalnızca son birkaç günde 1500'den fazla olumsuz inceleme bırakılmış oyuna.

Bazı oyuncular Ubisoft'un Çin'in sansürcü zihniyetine boyun eğmesini eleştirirken, bazıları da bu sansürün oyunun sadece Çin versiyonunda değil global versiyonda gerçekleştirilecek olmasını kabul edilemez buluyor. Hatta Reddit'te 28,000'in üzerinde oy alan bir mesaj var, mesajın sahibi Qwikskoupa69 şöyle demiş: "Eğer oyunu faşist ülkelerin standartlarına uyması için değiştiriyorsanız isminden Tom Clancy'nin adını çıkarsanız iyi olur çünkü şu an mezarda kemikleri sızlıyordur. Oyun, onun yazdığı hiçbir şeye benzemiyor".

İşin ilginç tarafı bu görsel değişikliklerin dışında Çin'in standartlarına uymak için yapılması gereken oynanış değişiklikleri de var ve Ubisoft bunun için aynı diğer geliştiriciler gibi bölge kilitli bir versiyon geliştiriyor. Ama açıklamalarında "tek bir global versiyon olmasını istiyoruz" diyorlar. Görsel değişiklikleri global versiyon üzerinden yapmalarının sebebi bunun daha pratik olması. Ama bunu öyle bir ifade ettiler ki oyuncuların büyük çoğunluğu, Rainbow Six Siege'in Çin'e özel bölge kilitli bir versiyonun olacağından bile habersiz. Ubisoft temsilcilerinden biri Reddit'te buna dair bir mesaj yayınlamış olsa da arada kaynadı gitti.

Sonuçta burada da yanlış yönetilen bir süreç görüyoruz çünkü sansür tartışmaları Year 3 Season 4'ün diğer yeniliklerini, yeni operatörleri ve haritayı gölgede bırakmış durumda.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum